Közélet

Együtt-PM: a kisgyermekes nők munkaerőpiacra visszatérését kellene támogatni

Együtt-PM: a kisgyermekes nők munkaerőpiacra visszatérését kellene támogatni

2013. december 14., szombat
Együtt-PM: a kisgyermekes nők munkaerőpiacra visszatérését kellene támogatni

Az Együtt-PM szövetség szerint a gyed extra nem elég, hogy ellensúlyozza azt, hogy a magyar családok rosszabbul élnek, mint négy éve. A pártszövetség az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: több gyerek csak akkor fog születni, ha a kisgyermekes nők nagyobb támogatást kapnak, hogy visszatérhessenek a munkába.

Az Együtt-PM ezt azzal összefüggésben közölte, hogy

Hoppál Péter

, a Fidesz szóvivője szombaton azt mondta, a minisztériumi szakértők számításai szerint a gyed extrával és a kiskeresetű családok adókedvezményével megduplázódhat, sőt egyes esetekben akár háromszorosára is emelkedhet a családok jövedelme. Milliós többletjövedelemhez juthatnak a családok a januártól hatályba lépő gyed extra intézkedéseivel - tette hozzá. Az ellenzéki pártszövetség közleményében helyesnek nevezte, hogy a kormány megfogadta az Együtt-PM javaslatát a gyed rugalmassá tételéről. Több gyerek azonban csak akkor fog születni, ha a kisgyermekes nők nagyobb támogatást kapnak, hogy visszatérhessenek a munkába - vélekedtek. Álláspontjuk szerint a kisgyerekes nők munkaerő-piaci visszatérésének esélyei "az Orbán-Simicska-rezsim" intézkedései folytán romlottak. A családi pótlék és a gyes évek óta nem emelkedett, értékének több mint húsz százalékát elvesztette, csökkent az óvodáztatási támogatás értéke, nincs elég óvodai és bölcsődei hely, és az édesanyák munkajogi védelmét az új munka törvénykönyve szétverte - sorolták a közleményben. Az Együtt-PM szerint a Fidesz családbarátnak nevezett politikája életidegen és korszerűtlen: akadályozza, hogy a fiatalok egyszerre lehessenek szülők és sikeresek a munkájukban. Közölték, jövőre le fogják váltani "ezt a kártékony rezsimet", és megkezdik egy normális Magyarország felépítését, amelyben perspektívák nyílnak a gazdaságban, a nőknek nem kell választaniuk anyaság és munka, család és karrier között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.