Közélet

Mikulás ünnepén díszítse gyermekével a nemzet karácsonyfáját Ópusztaszeren!

Mikulás ünnepén díszítse gyermekével a nemzet karácsonyfáját Ópusztaszeren!

2013. december 1., vasárnap
Mikulás ünnepén díszítse gyermekével a nemzet karácsonyfáját Ópusztaszeren!
mikulas2

Tejfölös dobozokból és csuhéból készül a nemzet karácsonyfájának ünnepi öltözete Ópusztaszeren. Az ügyes kezű gyerekek és szüleik saját ötleteikkel díszíthetik fel a fenyőt december 6-án, a helyi emlékparkban. A szorgos kezű nebulók akár a Mikulással is találkozhatnak. Díszítsen ön is gyermekével!

Színes és kreatív programokkal várja a családokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az ország minden településéről gyerekek érkeznek, hogy közösen elkészítsék az ünnepi díszeket a nemzet karácsonyfájára. Természetesen nem csak a kicsiknek, de szüleiknek is meglepetéssel készülnek: december 6-án a magyar néphagyományokban ismert Mikulás-járás tradícióiban mélyülhetnek el. A színes programok már délelőtt elkezdődnek, a Rotundában a szaloncukor csomagolás, a mézeskalács díszítés és a virágkötés rejtelmeibe vezetik be a nebulókat, de a gyertyaöntő és a szalma alapanyagok is előkerülnek, hogy jópofa díszek szülessenek belőlük karácsonyra. A Hunor és Magor teremben konyhai alapanyagok felhasználásával képeslapokat, kulcstartókat, angyalkákat, de ajtódíszeket is farigcsálhatnak az ügyes kezű gyerekek. A Promenád kisváros pihenésképp Betlehemes bábelőadással várja a megfáradt kis díszítőmestereket, majd később Kulcsár-Székely Attila gyermekműsorral kedveskedik nekik. Rénszarvasok húzta szánján maga a Mikulás is ellátogat a Rotundába, hogy megajándékozza a szorgos gyerekeket. A részletes programról

ITT

tájékozódhat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.