//

Mikulás ünnepén díszítse gyermekével a nemzet karácsonyfáját Ópusztaszeren!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mikulas2Tejfölös dobozokból és csuhéból készül a nemzet karácsonyfájának ünnepi öltözete Ópusztaszeren. Az ügyes kezű gyerekek és szüleik saját ötleteikkel díszíthetik fel a fenyőt december 6-án, a helyi emlékparkban. A szorgos kezű nebulók akár a Mikulással is találkozhatnak. Díszítsen ön is gyermekével!

Színes és kreatív programokkal várja a családokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az ország minden településéről gyerekek érkeznek, hogy közösen elkészítsék az ünnepi díszeket a nemzet karácsonyfájára. Természetesen nem csak a kicsiknek, de szüleiknek is meglepetéssel készülnek: december 6-án a magyar néphagyományokban ismert Mikulás-járás tradícióiban mélyülhetnek el.

A színes programok már délelőtt elkezdődnek, a Rotundában a szaloncukor csomagolás, a mézeskalács díszítés és a virágkötés rejtelmeibe vezetik be a nebulókat, de a gyertyaöntő és a szalma alapanyagok is előkerülnek, hogy jópofa díszek szülessenek belőlük karácsonyra. A Hunor és Magor teremben konyhai alapanyagok felhasználásával képeslapokat, kulcstartókat, angyalkákat, de ajtódíszeket is farigcsálhatnak az ügyes kezű gyerekek.

A Promenád kisváros pihenésképp Betlehemes bábelőadással várja a megfáradt kis díszítőmestereket, majd később Kulcsár-Székely Attila gyermekműsorral kedveskedik nekik. Rénszarvasok húzta szánján maga a Mikulás is ellátogat a Rotundába, hogy megajándékozza a szorgos gyerekeket.

A részletes programról ITT tájékozódhat!

Előző sztori

Csongrád megyére is figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

Következő sztori

Chikán Attila: A „Magyarország jobban teljesít” szlogen nagyon félrevezető