Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bohacs_sajtaj_mj_002Az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi, a januártól életbe lépő gyed extra is ezt támasztja alá Bohács Zsolt szerint. A fideszes politikus hangsúlyozta, a gyermekek nélkül nem lesz biztosítva a jövőnk.

„A kedvezőbb feltételek a gyermekvállalást is ösztönzik” – szögezte le Bohács Zsolt. A fideszes országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján hozzátette, a kormány a kisgyermekesek újbóli munkába állását is kedvezőbb feltételeket biztosít. „Olyan politikában hiszünk, amelyben a család, a gyermek az első. Nélkülük a jövőnk nem lesz biztosítva” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, a gyermekvállalás ösztönzését célzó, továbbá a szülők munkaerő-piaci helyzetét segítő gyed extra 2014 januárjától nyújt újabb segítséget a családoknak. Ezentúl nem kell a szülőknek a gyermeknevelés és a munka között választaniuk, az új rendszer lehetővé teszi, hogy egy év után ismét dolgozhassanak az édesanyák, s közben az ellátásuk megmarad. Fontos, hogy testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő a gyermeknevelési ellátásokra.

bohacs_sajtaj_mj_001

Pocsai Blanka önkormányzati képviselő az egyik legfontosabb elemnek a gyed extrában azt tartja, hogy az ellátás ugyanúgy jár a gyermek 2-3 éves koráig, ha visszamegy dolgozni az édesanya, ezen felül a részmunkaidős foglalkoztatás is választható lehetőség lesz. „A munkahelyvédelmi akcióprogram keretében eddig is támogatták azokat a munkáltatókat, akik kisgyermekes édesanyákat foglalkoztattak. Most tovább szélesedik a program, így januártól a két- illetve háromgyermekes családanyákat foglalkoztatók a 2 plusz 1 éves támogatási forma helyett 3 plusz két éves formában kapnak támogatást” – közölte a fideszes politikus. Bohács kiegészítésként szólt a diplomás gyedről is, mely érinti a felsőfokú alap- és mesterképzésben résztvevőket egyaránt. Azok a nők, akik a szülést megelőző két évben két aktív félévet töltöttek a felsőoktatásban, a gyerek egyéves koráig gyedet, utána pedig gyest kapnak.

no images were found

Előző sztori

Vízilabda: könnyed sikerrel zárt a Szeged + FOTÓK

Következő sztori

NGM: mindenkinek érdeke a pénztárgépcsere