Közélet

Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK

Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK

2013. december 14., szombat
Bohács Zsolt: a gyed extra az édesanyák tiszteletét jelenti + FOTÓK
bohacs_sajtaj_mj_002

Az édesanyákat és a nőket a kormány részéről kiemelt tisztelet és támogatás övezi, a januártól életbe lépő gyed extra is ezt támasztja alá Bohács Zsolt szerint. A fideszes politikus hangsúlyozta, a gyermekek nélkül nem lesz biztosítva a jövőnk.

„A kedvezőbb feltételek a gyermekvállalást is ösztönzik” – szögezte le

Bohács Zsolt

. A fideszes országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján hozzátette, a kormány a kisgyermekesek újbóli munkába állását is kedvezőbb feltételeket biztosít. „Olyan politikában hiszünk, amelyben a család, a gyermek az első. Nélkülük a jövőnk nem lesz biztosítva” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, a gyermekvállalás ösztönzését célzó, továbbá a szülők munkaerő-piaci helyzetét segítő gyed extra 2014 januárjától nyújt újabb segítséget a családoknak. Ezentúl nem kell a szülőknek a gyermeknevelés és a munka között választaniuk, az új rendszer lehetővé teszi, hogy egy év után ismét dolgozhassanak az édesanyák, s közben az ellátásuk megmarad. Fontos, hogy testvér születése esetén gyermekenként válik jogosulttá a szülő a gyermeknevelési ellátásokra.

bohacs_sajtaj_mj_001

Pocsai Blanka

önkormányzati képviselő az egyik legfontosabb elemnek a gyed extrában azt tartja, hogy az ellátás ugyanúgy jár a gyermek 2-3 éves koráig, ha visszamegy dolgozni az édesanya, ezen felül a részmunkaidős foglalkoztatás is választható lehetőség lesz. „A munkahelyvédelmi akcióprogram keretében eddig is támogatták azokat a munkáltatókat, akik kisgyermekes édesanyákat foglalkoztattak. Most tovább szélesedik a program, így januártól a két- illetve háromgyermekes családanyákat foglalkoztatók a 2 plusz 1 éves támogatási forma helyett 3 plusz két éves formában kapnak támogatást” – közölte a fideszes politikus. Bohács kiegészítésként szólt a diplomás gyedről is, mely érinti a felsőfokú alap- és mesterképzésben résztvevőket egyaránt. Azok a nők, akik a szülést megelőző két évben két aktív félévet töltöttek a felsőoktatásban, a gyerek egyéves koráig gyedet, utána pedig gyest kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.