A munkaerőpiac útvesztőiben segít eligazodni a Napra Forgó Kft + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

napraforgo_program16_gsFiatal pályakezdők és megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésében segít a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft, hogy megkönnyítse boldogulásukat a munkaerőpiacon. Ezzel egy Magyarországon alig ismert módszer alapjait szeretnék lefektetni.

A gazdasági társaság immáron 13 éve foglalkozik integrált foglalkoztatási rehabilitációval, hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű munkavállalóknak segítsenek felvenni a munkakeresés fonalát – foglalta össze a jelentkezők előtt Aranyosi Imre ügyvezető igazgató a cég működését. Hozzátette, a munkaerőpiac folyton változó elvárásai miatt a sokdiplomás, szakképzett fiatalok sincsenek biztonságban, ezért céljuk az, hogy a képzésben résztvevők alkalmazkodni tudjanak a kihívásokhoz, s megtalálják a számukra legmegfelelőbb hivatást. December 2-án 34 pályakezdő fiatallal kötöttek hat hónapos együttműködési megállapodást Szegeden, mellyel pályaorientációs, önismereti, valamint konfliktuskezelési tréningeken vehetnek részt. A „Pályára lépünk” programra bárki jelentkezhetett, aki megváltozott, vagy változatlan munkaképességű, esetleg aktív tanuló jogviszonnyal rendelkezett, s nem töltötte be a 25. életévét (diplomások esetében a 30 éves korig).

Mint azt Kóródi Edit szakmai vezetőtől megtudtuk, az első szakaszban a résztvevők kompetenciájának felmérése zajlik majd tréningek során, de megismerkedhetnek jövendő munkaadójukkal is. A tanulók fejlődését folyamatosan segíti egy pszichológus és egy mentor is. A legeltökéltebb 11 fő a rákövetkező hat hónapban támogatott foglalkoztatási szakaszba léphet át, a szakmai természetű képzéseket az ő igényeik szerint alakítják majd ki. Magyarországon még nem elterjedt a munkaerő közvetítés gyakorlata, de a Napra Forgó társaság most induló programjával ebben szeretne úttörő lenni: a képzésben résztvevők várhatóan a kölcsönzőpartnereiknél kerülnek alkalmazásba.

Előző sztori

Szegeden születésnapozik az Ocho Macho + VIDEÓ

Következő sztori

Depardieu szerint Háry János kivételes személyiség

Legutóbbi hasonló cikkek