/

A biztonságos ünnepek érdekében szórólapoznak a rendőrök + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20131211_rendorok_szorolapoznak_001A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szórólapozással próbálja felhívni a szegedi lakosok figyelmét az ünnepek környéki tolvajlásokra. Hogy ne akkor kapjunk észbe, ha már megtörtént a baj.

Kiadványukkal a megelőzés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet – osztotta meg portálunkkal Csete Ágnes rendőrőrnagy, miközben kollégáival a Széchenyi téret járták, hogy szóróanyagaikat eljuttassák a helyi vásárban nézelődőkhöz, valamint a fabódék árusaihoz. “Egy 21 éves hódmezővásárhelyi lakos december 10-én hajnalra virradóra feltörte az egyik faházat és három üveg bort tulajdonított el, de szerencsére az itt szolgálatot teljesítő biztonsági őrök tetten érték az elkövetőt. Kollégáim azonnal a helyszínre érkeztek, majd előállították a szegedi rendőrkapitányságon, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.” Ezt már Jászai Linda rendőrségi szóvivő mondta, aki azt is elárulta, az elmúlt évek tapasztalati alapján inkább a zsebesek keserítik meg az ünnepekre készülőket, a betöréses és rongálásos esetek nem gyakoriak.

A rendőrőrnagy is arra figyelmeztetett, a vásárokban és egyéb közterületeken fokozottan ügyeljünk a magunknál tartott értékeinkre. A zsebtolvajok egy óvatlan pillanatban könnyen megszabadíthatnak minket pénztárcánktól, személyes iratainktól, vagy mobiltelefonunktól, ezért ezeket ne a hátizsákban és ne a farzsebben, vagy kabátzsebben tartsuk, hanem belső rekeszekben. Mindezek mellett pedig arra sem árt figyelni, hogy ne hagyjunk ajándékokat az autóban. ” Mikor vásárolnak, sokszor bennhagyják az ajándékokat és árucikkeket a gépjárműben, ezért ez is problémát jelenthet, de az otthon védelme is ugyan ilyen fontos lehet utazás előtt” – fűzte hozzá.

A szóróanyagok tartalmát, tanácsait a biztonságos ünnepek érdekében a police.hu oldalon is elérhetik.

no images were found

Előző sztori

A lakosság több mint fele költene lakáscélra

Következő sztori

Hülyeségeket keres a Fidesz az utakon