Közélet

Zsigó: Bajnai elszólta magát

Zsigó: Bajnai elszólta magát

2013. november 13., szerda
Zsigó: Bajnai elszólta magát

Bajnai Gordon utólag hiába tagadja, hogy mondta, egy ország hallotta, hogy beismerte, ha rajta múlna, akkor fájdalmas megszorító intézkedéseket vezetne be – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Bajnai Gordon

hazudik: le akarja tagadni, amit egy ország füle hallatára mondott – jelentette ki Zsigó Róbert, utalva a volt miniszterelnök hétvégi szavaira. Mint mondta, Bajnai azt próbálja megmagyarázni, hogy azt mondta, nem a kormányváltás fog fájni, hanem az, ha a mostani kormány marad. Elszólta magát, és most ezt próbálja letagadni – jegyezte meg a Fidesz szóvivője. Hozzátette: egy ország hallotta, hogy azt állította, ha az Együtt-PM kormányra kerülne, az fájni fog; ráadásul

Szabó Tímea

megerősítette a szavait. Bajnai Gordon utólag hiába tagadja, hogy mondta, egy ország hallotta, hogy beismerte, ha rajta múlna, akkor fájdalmas megszorító intézkedéseket vezetne be – hangsúlyozta. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, a baloldali kormány 2009-es intézkedései fájtak a családoknak, a munkavállalóknak, a nyugdíjasoknak, azoknak, akik gyerekeket neveltek, az otthonteremtőknek, valamint az egész magyar gazdaságnak és a hazai munkaadóknak is. Akkor elvettek egyhavi bért és nyugdíjat, többször emelték a rezsit, csökkentették a gázárkompenzációt, megszüntették a lakástámogatást, ezzel devizahitelbe csalva a családokat, nőtt a munkanélküliség és az államadósság, mínusz 7,5 százalékra zuhant a gazdaság teljesítőképessége, valamint csökkentették a gyes időtartamát is – sorolta. Rámutatott, végül minden úgy lett, ahogy Bajnai Gordon mondta, fájt mindenkinek. Úgy fogalmazott, Bajnai Gordon újra a családokkal, a munkavállalókkal és a nyugdíjasokkal fizettetné meg a bankadó és a különadó kivezetésének az árát. Megszüntetnék családi adókedvezményt, ez 40 százalékos adókulcsot, azaz adóemelést jelentene – hívta fel a figyelmet. Szavai szerint mindezek mellett csökkentenék a minimálbért, eltörölnék a rezsicsökkentést, megadóztatnák a nyugdíjakat, elsőszámú célpontjaik pedig újra a gyermeket nevelő családok lennének. Itt az ideje, hogy Bajnai színt valljon, mondja meg, hogy ezeken kívül milyen megszorításokat vezetnének be, ha hatalomra kerülnének – szögezte le a fideszes politikus. A Bajnai-párt magyarázza meg azt is, hogy miért nem szavazták meg a 2013. januári, júliusi és novemberi rezsicsökkentést, valamint az ingyenes készpénzfelvételt – tette hozzá. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, „egyszer már láttuk, hogy mi lett az eredménye, mikor Gyurcsány és Bajnai legutóbb együtt kávézgatott”. Az országot tették akkor tönkre – szögezte le. Azzal kapcsolatban, hogy lapértesülések szerint ismét módosíthatják az alkotmányt, és belefoglalhatják a nonprofit közműszolgáltatókról szóló szabályozást is, úgy fogalmazott, nincs még döntés az ügyben, az tény azonban, hogy a fideszes politikusok többsége fontosnak tartaná, hogy a rezsicsökkentés alkotmányos védelmet kapjon.

Selmeczi Gabriellát

megsértették mint nőt, mint édesanyát és mint képviselőt - reagált Zsigó Róbert arra, hogy

Kéri László

sértő kifejezésekkel illette Szekeres Imre lakossági fórumán a politikust. Úgy fogalmazott, ilyen a baloldal: álszent és alpári. Ráadásul a volt miniszternek egyetlen szava sem volt erre az alpári stílusra – zárta szavait.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.