Sport

Volán - FK az őszi záráson: kék-feketék egymás közt

Volán - FK az őszi záráson: kék-feketék egymás közt

2013. november 22., péntek
Volán - FK az őszi záráson: kék-feketék egymás közt
algyo_tiszavolan_mj-16

Felső Tisza parti házi rangadónak ad otthont a szegedi városi stadion szombaton: a Tisza Volán az FK 1899 Szegedet fogadja a megye élvonalában.

Utolsó fordulójához érkezett a 2013-as esztendőben a megyei labdarúgás élvonala, s a zárókörben vérbeli házi rangadót vívhat egymással a Tisza Volán és az FK Szeged. A két jó formában lévő kék-fekete alakulat összecsapása baráti hangulatú derbit ígér. A házigazdák az őszi etap közepén bekövetkezett hullámvölgyük óta megállíthatatlanul, gólt sem kapva menetelnek, zsinórban szerzett találataik száma az algyői négyessel már jelenleg 41-nél jár. Habár az FK részéről közel sem ilyen imponáló a statisztika, ám hozzá kell tegyük, a sorrendben a Csanádpalota, a Kistelek, a Szentes, a Nagymágocs, az Algyő, s legutóbb az Ásotthalom elleni győzelmek a gárda szemszögéből nézve páratlan menetelés mérföldkövei.

A 12., de nem tucatgyőzelemre hajt a Volán

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged - FK 1899 Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 13 órától! Tartson velünk, szurkoljon kedvenceinek nálunk!

"Nagyon jó viszonyt ápolunk az FK 1899 Szegeddel, többször is játszottunk edzőmérkőzést, s rendszeresen előfordul, hogy a szomszédos térfélen edz a két csapat. Számos Volán-nevelésű játékos van az FK keretében, s többen a csapatból edzettek is nálunk a felkészülés során. Nagyon örülök, hogy jól és tiszteletet parancsoló eredménylajstrommal szerepel ellenfelünk a megyei I. osztályban, jelen állás szerint nem lesznek kiesési gondjaik sem. Természetesen mindezektől függetlenül győzni szeretnénk, hiszen a 15 meccsből 12 győzelmet szeretnénk hozni, ehhez ez a siker kell, amire a szokott menetrend szerint, heti öt edzéssel készülünk" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Tóth Ákos

, a Tisza Volán vezetőedzője, aki hozzátette,

Szalma Gergely

húzódással bajlódik, így az ő szereplése kétséges, de mindenki másra biztosan számíthat a tréner, akinek az eltiltottak miatt ezúttal sem kell fájjon a feje, lévén nincs ilyen.

Mint a müncheni házi rangadók

fk_asotthalom_mj-023

A szurkolók csapatának trénere,

Hüvös Gábor

is elsősorban a két egyesület rendkívül jó kapcsolatát és baráti kötődését emelte ki. "Nyugodtan, türelmesen készülünk erre több szempontból is pikáns összecsapásra. Pikáns, hiszen jómagam is közel 15 évet töltöttem a Tisza Volánnál, rengeteg pozitív emlékkel, csapatom keretének 80 százaléka is Volán-nevelés, s a két együttes játékosai és edzői között kimondottan harmonikus és jó viszonyt ápolunk. Amolyan Bayern München - 1860 München típusú mérkőzés lehet ez, a jóval esélyesebb hazai csapat és egy rendkívül lelkes társaság között. Pozitív a hangulat az öltözőnkben, hiszen az utóbbi hat meccsünkből hatot nyertünk, s mind a hat alkalommal jobbak is voltunk az adott ellenfélnél. Bizakodva várjuk a Volán elleni meccset is, játékosaink szeretnének bizonyítani. Lendületet adhat az is, hogy amit eddig elértünk, a 6. hely, jóval meghaladja az előzetes várakozásokat" - tudtuk meg Hüvös Gábortól. Az FK mestere hozzátette azt is, több sérültjük is van, de nagy kerettel dolgoznak, tudják pótolni a hiányzókat. Biztosan nem lesz azonban az Ásotthalom ellen kisárgult

Heredea Máté

és

Csuka Tamás

, akik helyett a múlt heti pihenők,

Turján György

és

Imre Zoltán

személyében érkezik pótlás. Lendületes, igazi szegedi házi rangadóra számít, reményei szerint mindkét oldalon sok szurkolóval.

A Tisza Volán várható kerete:

Dongó, Szabó M. (kapus), Kormányos, Vida, Szabó A., Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Mucsi, Kulacsik, Szilágyi, Beretka, Buzási, Tóth A., Faragó, Kazi.

Az FK 1899 Szeged várható kerete:

Brunczvik, Meszes T. (kapusok), Simon, Szecska, Forró, Degovics, Dedovics, Fejes, Németh A., Gyurkovics, Péter-Szabó, Varga M., Dóra J. Dóra T., Turján, Imre.

A két csapat mérkőzése a legutóbbi (14.) fordulóban:

Algyő SK - Tisza Volán SC Szeged 0-4 (0-3)

Algyő, 100 néző. Vezette: Dobai János (Vereska Mátyás, Kószó Csaba)

Algyő:

Szűcs M. - Koza, Gyimesi, Gonda A., Daróczi, Takács R., Laczkó, Mohácsi (Kiss B. 81'), Pataki (Garamvölgyi 79'), Orosházi (Hegedűs 46'), Kohajda (Hadár 70').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A. (Hacker 63'), Grünvald, Dargó, Puskás (Mucsi 85'), Kulacsik (Szilágyi 67'), Beretka, Buzási (Tóth A. 70'), Faragó (Kazi 83').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Vida (19'), Beretka (25'), Kulacsik (28'), Faragó (55')

Sárga lap:

Laczkó (34'), Mohácsi (54'), Takács R. (67') ill. Szabó A. (50'), Puskás (67').

FK 1899 Szeged - Ásotthalom TE 4-0 (2-0).

. Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezeti: Bartucz Tamás (Kócsó Tibor Zsolt, Gáleg Ferenc Lajos)

FK 1899 Szeged:

Brunczvik (Meszes T. 84') - Heredea (Simon 83'), Szecska, Forró, Degovics, Dedovics (Fejes 70'), Csuka (Németh A. 75'), Gyurkovics, Péter-Szabó, Varga M., Dóra J. (Dóra T. 84'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Ásotthalom:

Ábrahám - Török, Vastag, Kiszner (Baji Sz. 60'), Németh P., Rencsár (Kothencz L. 49'), Bogdán, Szlobodnyik (Bokányi Á. 49'), Hatvani Z. (Szolákovics 69'), Baji R., Csáki. Vezetőedző: Hevesi Tibor.

Gólszerzők:

Dóra J. (40'), Péter-Szabó T. (45', 77'), Varga M. (81')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.