Közélet

Új bölcsőde, felújított konyha után napelem-beruházás Üllésen + FOTÓK

Új bölcsőde, felújított konyha után napelem-beruházás Üllésen + FOTÓK

2013. november 28., csütörtök
Új bölcsőde, felújított konyha után napelem-beruházás Üllésen + FOTÓK
Új kép

A 200 milliós fejlesztést egy újabb 40 milliós követheti a településen, ezt B. Nagy László kormánymegbízott jelentette be.

Egy igazi mintatelepülés fejlesztéseit látogatta meg

B. Nagy László

kormánymegbízott. Üllésen geotermiával fűtött bölcsőde épült, megújult a kifőzde, és napelemek is érkeznek hamarosan. Az eddig közös épületben működő bölcsőde és óvoda most szétválhat, 147 millió forintból épült fel egy új épület, melyben geotermikus hő adja majd a padló és a mennyezett fűtését, az elektromos áramot pedig napelemek biztosítják. A nagyközség polgármestere,

Nagy Attila Gyula

a település felújított konyhájának átadóján arról beszélt, hogy sok száz üllésinek főztek itt finom, jó minőségű ebédet elavult feltételek mellett, de 2009-ben sikerült egy pályázatot találni, melynek keretében nemcsak az épület, hanem a légtechnika és a fűtésrendszer is megújult. Mintegy 50 millió forintból. Megköszönte a kormánynak Üllés első embere, hogy az önerőt támogatni tudták. B. Nagy László kormánymegbízott avatóbeszédében kitért arra, hogy ami itt történik, az a fejlődés garancia arra, hogy a település meg tudja őrizni fiataljait, és nem indul el az elnéptelenedés útján. A politikus bejelentette, hogy újabb 40 millió forint fog érkezni Üllésre az önkormányzati épületek napelemes energiaellátásának fejlesztésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.