Közélet

Tizenhárom év a nevelt fiát leszúró orosházi férfinak

Tizenhárom év a nevelt fiát leszúró orosházi férfinak

2013. november 7., csütörtök
Tizenhárom év a nevelt fiát leszúró orosházi férfinak

Jogerősen tizenhárom év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy orosházi férfit, aki 2012 nyarán ittasan leszúrta nevelt fiát, majd elásta a holttestet.

A korábban már többször büntetett, jelenleg hatvanesztendős Koren Lászlót emberölésben mondta ki bűnösnek a táblabíróság. A vádlott 1992-től élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértett édesanyjával, s együtt nevelték az asszony korábbi házasságából született fiát. Egy orosházi ingatlanban laktak, melyet a nő 1997-ben fiára íratott, úgy, hogy a haszonélvezeti jogot megtartotta. A fiú 2008-ban elköltözött Komáromba. Később az asszony súlyos beteg lett, ápolásáról a vádlott gondoskodott 2012 nyarán bekövetkezett haláláig. Az asszony temetése után a fiú elhatározta, hogy a ház haszonélvezeti jogát a vádlottra ruházza. A későbbi sértettet a vádlott társaságában július 31-én hallgatták meg édesanyja hagyatéki ügyében. Ezt követően a két férfi különböző szórakozóhelyeken nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, mindketten - a sértett erősen – leittasodtak. A fiú ekkor szóba hozta, hogy évekkel korábban a vádlott őt és édesanyját is bántalmazta, amikor hazamentek, veszekedni kezdtek, majd dulakodtak, végül a vádlott kétszer megszúrta a sértettet, aki elvérzett. A vádlott lefeküdt aludni, és csak másnap találta meg a holttestet, amit elásott. A sértett maradványait csak hetekkel később találták meg. A vádlott részben a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.