Közélet

Set The Clocks To Infinity – törd le a mutatókat az új szegedi metálbandával!

Set The Clocks To Infinity – törd le a mutatókat az új szegedi metálbandával!

2013. november 7., csütörtök
Set The Clocks To Infinity – törd le a mutatókat az új szegedi metálbandával!
set the clocks to infinity

Három új gitáros belépésével született újjá a Set The Clocks To Infinity idén februárban. A szegedi fiatalokból álló metálos stílusjegyeket felvonultató banda november 15-én a Zéró Art Caféban lép fel az AWS előtt.

A 2012 szeptemberében alakult Set The Clocks To Infinity kezdetben metalcore-t játszott, az év eleji tagcserék után olvadt össze nevük ténylegesen a zenekarral, a banda egyéniségével, stílusával és megjelenésével. Zenéjüket a metalcore mellett heavy metal, stoner és hard rock stílusjegyekkel fűszerezik, s saját számaiknál is törekednek arra, hogy minél több mindent megmutassanak magukból, az általuk kedvelt és képviselt zenei stílusból. A zenekar többször megmutatta magát Ausztriában, Szeged nyárzáró fesztiválján, a SZIN-en, és egyéb klub koncerteken.

Tari Balázs

, a zenekar frontembere elmondta, jelenleg négy saját daluk van, illetve egy intro, koncertjeiken ezért feldolgozásokat is játszanak, például Metallica és Pantera is szerepel a repertoárjukban. Az énekes másfél éve foglalkozik komolyabban a zenéléssel, míg

Vén Gábor

, szólógitáros egy évtizede fogott először gitárt a kezébe. Amikor a Metallica új albummal rukkolt elő, megkérte testvérét, mutasson neki pár akkordot a gitáron. Hamar kiderült, hogy tehetséges, hiszen elsőre le tudta játszani, amit a bátyja mutatott neki. A Set The Clocks To Infinity tagja továbbá

Árva Máté

, aki dobol,

Magony Gergely

ritmusgitáros, míg

Lázár József

basszuson játszik. A fiatal csapat nagy lendülettel dolgozik, két számuk fog most kijönni klippel, ami további nézettséget, ismertséget hozhat a bandának, így lassan már egy kislemeznyi saját számuk van. A frontembertől megtudtuk, az eddigi dalok úgy születtek, hogy először jött egy gitártéma, amire ráépítenek egy olyan dallamvilágot, melyhez később szöveget írtak. http://www.youtube.com/watch?v=ixGCkgwiv8U A legutóbbi két számuk az Addiction és a Make some fucking noise. Az utóbbi a zenekar és a közönség kapcsolatát mutatja be. Minden versszak első két sora arról szól, hogy a közönség mit csinál, míg a harmadik azt mutatja, hogy a banda mit tesz. „Ezt a három sort próbáltuk összekötni, összhangba hozni” – részletezte Gábor. Az Addiction című számuk egy függő személyről szól, aki túl nagy kanállal habzsolja az életet, és ezáltal a saját vermébe esik bele. Legbulisabb daluk a Who are you, melyben a cselekmény egyszerű hétköznap este egy bárban veszi kezdetét, egy ördögi lányról szól, akibe első látásra beleszeret egy srác, s a forró éjszaka után rejtélyesen nyoma veszik a leányzónak és hirtelen nem tudja, hogy a „mennyországban vagy a pokolban keresse” a fiú. Valójában a Ki vagy te, ennek a borzalmasan kíváncsi, már szinte bosszantó kérdésnek a boncolgatása. „A My grave has not dug yet című dal, amihez klip is készült, az emberek két, vagyis az optimista és pesszimista oldalát mutatja be, a kettő közti küzdelmet, s azt, hogy az ember mindig harcol, feláll, és megy előre” – magyarázta Balázs. A számokkal kapcsolatban megjegyezte, igaz még nincs sok saját daluk, de igyekeztek úgy írni és zeneileg felépíteni a meglévőket, hogy stílusban se mindig ugyanazt halljuk, így mutatják meg minél több arcukat a rajongóknak, természetesen a zenekar metálos stílusát megtartva. „Fontos az is, hogy ne csak zenei tudásban, technikailag, hanem emberileg is a helyükön legyenek a tagok, hiszen sok időt töltünk együtt. Ez abszolút közös munka, úgy kell csinálni a show-t, hogy együtt adjuk az energiát, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a színpadon kívül is valódi csapatként működjünk” – fogalmazott a frontember.

zero koncert november 15

Aki még több információra éhes, érdemes felkeresnie a banda

Facebook-oldalát

, míg dalaikat

Youtube-os csatornájukon

találja. Aki élőben is szeretne találkozni, és „letörni együtt a mutatókat” a Set The Clocks To Infinity zenekarral, az látogasson el november 15-én a

Zéró Art Caféba

, ahol fellép a budapesti modern rockban utazó

AWS

, akik 2006-os megalakulásuk óta egy nagylemezt és egy kislemezt adtak ki. A 2011-es év MTV Brand: New győztes zenekara az AWS, valamint az International Live Awards döntőjének különdíjasa. Megfordultak a hazai klubok mellett a legnagyobb fesztiválokon, valamint az országhatárokon túl Romániában, Szlovéniában, Ausztriában és Angliában. A koncert november 15-én 21 órakor kezdődik, először a Set The Clocks To Infinity lép fel, majd 22 órától az AWS-é a színpad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.