Sport

Röplabda: gázolta a Szolnokot az EHÖK SE

Röplabda: gázolta a Szolnokot az EHÖK SE

2013. november 26., kedd
Röplabda: gázolta a Szolnokot az EHÖK SE
szteehokse_noiroplabda

A SZTE EHÖK SE női röplabdásainak megkezdődött az NB II-es alapszakasz második köre. A lányok hazai pályán fogadták a Szolnok csapatát, akik ellen idegenben sima 3-0-s győzelmet arattak korábban.

Nem játszhatott száz százalékos kerettel a Szeged, ugyanis

Molcsányi Petra

, a csapatkapitány bokasérüléssel küzd, és a közelgő vizsgaidőszak miatt az edzések látogatottsága egyébként is megcsappant, így a mérkőzésre csupán 9 játékos érkezett hazai oldalról. A három pont megszerzése mindezek ellenére is kötelező volt. Az első szettre bátortalanul léptek pályára a szegediek, a megszokottnál gyengébb nyitásokkal és pontatlan nyitásfogadásokkal próbáltak pontról-pontra előrelépni. A kapkodás és fegyelmezetlenség következményében nem ment úgy a centerjáték, ahogy azt

Csíkos Szilárd

edző megszokta, és kérte a lányaitól. Szerencsére az ellenfél nem tudta kivédekezni a szélső játékosok ütéseit, így magabiztosan nyerte a játékrészt az EHÖK SE 25-17-re (1-0). A szünet felrázta fejben a lányokat. A második etapra ugyanaz a csapat állt fel, mint az előzőekben. Magabiztosabb, pontosabb játék jellemezte a hazaiakat. Néhány ász értékű szervának és centerbombának köszönhetően hamar elhúzott a vendéglátó alakulat a Szolnoktól. Az irányítás egyértelműen a Szegedé volt a játék minden elemében. Ha esetleg becsúszott egy technikai malőr és nem tudtak középen támadni, a szélre feladott labdák rendre a vendégek térfelén landoltak. Elsöprő eredménnyel, 25-6-tal már 2-0 volt a Szegednek. A harmadik szettben is folytatták a hazai lányok a megkezdett magabiztos játékot. A húzott nyitásaink miatt a Szolnok szinte semmilyen érdemleges támadást nem tudott kialakítani. Ha mégis, azokra ott volt középen a blokk, ami útját állta az ellenfél ütéseinek. Támadásban is példaértékűen játszott az EHÖK SE: a centerek elvitték a sáncot, így szélsők szabadon bombázhattak a túloldalra. Az eredmény nem sokban különbözött a második játszmáétól: magabiztos 25-10-es győzelem, s 3-0-s diadalukkal ismét hazai pályán tartották a három pontot a szegedi egyetemisták. A következő, egyben a naptári év utolsó mérkőzését idegenben játssza a SZTE EHÖK SE december 15-én, azzal a Jászberénnyel, akik ellen ebben a szezonban az egyetlen vereségét szenvedte el a szegedi egység.

Női röplabda NB II Keleti csoport 8. forduló:

SZTE EHÖK SE - Szolnok 3-0 (17, 6, 10)

Szeged, Egyetemi Sportközpont, 100 néző. Vezette: Péterfy J., Mihály T.

SZTE EHÖK SE:

HORUCZI, FÜRDÖK, MOLNÁR A., NEIZER, KRCELIC, CSINTALAN.

Csere:

ÁDÁM (libero), SELMECZY.

Szolnok:

Czakó, Bede, Bánfi, Bódi, Földi, Turóczi.

Csere:

Rácz (libero), Czanek (libero), Szmolnik, Kocsmár. Csíkos Szilárd:

"Sajnálom, hogy a sérülések és a körülmények ellenünk játszottak, de gratulálok a lányoknak, mert így is simán hoztunk a mérkőzést!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.