Olimpiai bajnokok látogattak Ópusztaszerre + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

131119olimpikon_onte5Magyar olimpiai bajnokok látogattak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba november 19-én, kedden. Az egykori sportolók az egészséges nemzettudat szükségességére igyekeztek felhívni a figyelmet akciójukkal.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) égisze alatt működő Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja 40 fős csoporttal tette tiszteletét a parkban. A vendéglátók a bajnokok között üdvözölhették hozzátartozóik társaságában többek között Köteles Erzsébetet, Rejtő Ildikót, Tas Olgát, Ambrus Miklóst, Gelei Józsefet, Ihász Kálmánt, Kárpáti Györgyöt, Novák Dezsőt, Palotai Károlyt, Szabó Józsefet és Varga Jánost is. Nemzetünk nagyjai először az Árpád-Emlékművet, a közvetlenül mellette található Aranybulla-Emléket, majd az Árpád kori kiállítást nézték meg a Rotundában, záróaktusként pedig a Feszty-körképet tekintették meg.

“Az ópusztaszeri látogatásunkkal is erősíteni szeretnénk, hogy a magyar olimpiai bajnokok hűen kiállnak az összetartozás és együvé tartozás ügye mellett. Szeretnénk, ha minél többet követnék példánkat, hogy érdemes tenni, küzdeni Magyarországért.” – hangsúlyozták látogatásuk alkalmával a kimagasló teljesítményű sportolók.

no images were found

Előző sztori

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek egy albán embercsempészt Szegeden

Következő sztori

Tüntetett a szegedi DK a Békemenetre küldött CBA-dolgozókért