Közélet

Megérkezett a Klauzál térre a város karácsonyfája + FOTÓK

Megérkezett a Klauzál térre a város karácsonyfája + FOTÓK

2013. november 25., hétfő
Megérkezett a Klauzál térre a város karácsonyfája + FOTÓK
anigif2_gs

November huszonkilencedikén kapcsolják fel az ünnepi fényeket Szeged-szerte, elkezdődik az adventi vásár, és a város karácsonyfája is akkortól pompázik majd ünnepi díszben.

A tíz méter magas ezüstfenyőt hétfőn délelőtt hozták Újszegedről a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, feldíszítése több napig fog tartani. A cég műszaki divíziójának munkatársaitól megtudtuk, egy magánkertből hozták a fenyőt, melyen pénteken este gyúlnak ki az ünnepi fények.

Ahogy megírtuk

, a korábbi évek gyakorlatától eltérően idén a Klauzál téren a burkolat alá egy csatlakozó egységekkel felszerelt vasbeton tömböt építettek, így ezúttal nem betonlábakhoz rögzítették a fát.

fenyofa_gs

Idén először a szegediek véleményét kérte ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Facebook-oldalukon arra lehetett szavazni, hogy a város négy közterülete közül, melyik látványterveit valósítsák meg. A Dugonics téri csodaszarvassal bővül az ünnepi fényáradat, ott rendezik meg idén a hagyományos

kézműves vásárt

, mely november 29-étől várja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.