Közélet

Márton-napi mulatság a Karolinában + FOTÓK

Márton-napi mulatság a Karolinában + FOTÓK

2013. november 12., kedd
Márton-napi mulatság a Karolinában + FOTÓK
karolina_ovi08_gs

Szent Márton legendája a Karolina Óvoda Nyuszi csoportjának előadásában elevenedett meg az immár hagyományos rendezvényen, ahol a legszebb lámpást és a legízesebb lekvárt is keresték.

Harmadik alkalommal rendeztek Márton-napi mulatságot a Karolina Óvodában, melynek vezetőjétől,

Némethné Benedek Gyöngyitől

megtudtuk, a szülők igénylik a közösségépítő rendezvényeket, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a büfébe sorra hozták az otthon készült finomságokat, és közel ötven lekvárt neveztek a különleges háziversenyre. Mivel kinőtték az intézményt, ezúttal a Karolina Iskola tornatermébe invitálták a családokat, ahol az óvónők által készített ajándéktárgyakból börzét is rendeztek. „Minden alkalommal a nagycsoportosaink adnak Márton-napi műsort. A szülők és a gyerekek aktivitását jelzi, hogy a Nyuszi csoport minden tagja készített lámpást is a meghirdetett versenyünkre” – tette hozzá. Közel ötven házilag készített lekvárt versenyeztettek az idei Márton-napi rendezvényen.

Geráné Csongrádi Tímea

óvodapedagógusnál lehetett leadni a finomságokat, melyek között a hagyományos szilva vagy éppen baracklekvár mellett sütőtökös, csípős ananászos, mentás-barackos, répás-narancsos és citromos-cukkinis is volt. Ottjártunkkor érkezett

Bányai Judit

, aki csillagánizsos körtelekvárt is hozott. „Fekete és piros ribizliből készítettem lekvárt, illetve bodzabogyóból, eperből és sárgabarackból. A családunk körében a legnépszerűbb az eperlekvár, a csillagánizsos körte pedig egy idei újítás, a férjem imádja” – fogalmazott. Hozzátette, egyik lekvárba sem tesz tartósítószert. Az egész intézményre jellemző, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományápolásra, s ehhez illeszkedik az óvodások Márton-napi mulatsága is.

Horváthné Hodács Zsuzsanna,

a Karolina Iskola intézménypedagógiai igazgatója elmondta, kiemelten kezelik a tehetséggondozást is az óvodától egészen a gimnáziumig bezárólag, a mostani rendezvényüket a Nemzeti Tehetség Programhoz beadott nyertes pályázatukból tudták biztosítani, amivel tehetséggondozó tevékenységüket bővítik. Ennek keretében Csűrdöngölő táncház zárta a programot

Nagy Gáborral

, a magyar népművészet ifjú mesterével, valamint

Kremper Attila

néptáncossal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.