Magyar siker a romániai Davila-Interfest nemzetközi színházi fesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legjobb rendezés díját nyerte az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület által közösen színre vitt Tündéri című produkció Romániában a 17. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, amely egyben a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja.

Az aradi színház csütörtöki közlése szerint a Tündéri című előadást négy kategóriában jelölték díjra, végül a legjobb rendezésért járó elismerést nyerte a Tapasztó Ernő rendező által színpadra állított produkció. A dél-romániai Pitestiben november 22. és 27. között megrendezett fesztiválon a legjobb előadásnak járó díjat a macedón bitolai drámai színház és bábszínház, valamint a bolgár vratai drámai színház koprodukciójában készült Paszuly című előadás nyerte, amely Elin Rahnev bolgár szerző drámája alapján készült. Az előadást Lubcso Georgievszi rendezte.

A nemzetközi seregszemlére koszovói, szerb, angol macedón, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, a Tündéri volt az egyedüli magyar produkció. A fesztivál zsűrijének elnöke Emil Boroghina román színész és rendező volt, a grémiumnak tagja volt Coca Bloos román színművész, Marinela Tepus, a bukaresti Nottara Színház menedzsere, valamint Dragan Jakovljevic szerb rendező.

Default thumbnail
Előző sztori

NAV: Horváth András sohasem volt adóellenőr

Default thumbnail
Következő sztori

Az ősz utolsó napjaiban is lehet egy-egy hózápor

Legutóbbi hasonló cikkek