Sport

Labdarúgás: az első percben eldőlt a Szentes - Volán derbi

Labdarúgás: az első percben eldőlt a Szentes - Volán derbi

2013. november 2., szombat
Labdarúgás: az első percben eldőlt a Szentes - Volán derbi
tisza_volan_szentesi_kinizsi01_gs

Egy góllal és egy kiállítással indult a találkozó, mindkettő elszenvedője a Szentes volt, így kerekedhetett ki egy nagy arányú győzelem a jobb erőkből álló szegedieknek.

A megyei I. osztály 12. fordulójában Szentesre látogatott a Tisza Volán SC Szeged. A vendégek a tabella harmadik, míg a hazaiak a tizenkettedik helyéről várták az összecsapást, a papírforma tehát a látogatók sikerét ígérte. Az ősz középső szakaszában a rangadókon botladoztak Beretka Péterék (döntetlen az UTC ellen, vereség a Hódmezővásárhelytől és a Mórahalomtól), ám a Csanádpalotán elért 4-0-s és a Kistelek elleni hazai 10-0-s győzelem jelezte,

Tóth Ákos

legényei visszataláltak a helyes útra, s komoly hajrára készülnek. Inkább a Kurca-partiaknak volt tehát félnivalójuk a csörte előtt, még akkor is, ha a megye II. 2013-as bajnoka az eddigiek során kellemes benyomást tett, s 9 megszerzett pontjára is büszke lehetett. A két együttes nem először találkozott egyébként a 2013/14-es szezonban. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában a Felső Tisza parti stadionban csaptak össze,

a Volán akkor 2-0-s sikerrel

ment tovább. Annak a meccsnek a tapasztalataira tehát mind a trénerek, mind a játékosok építhettek azzal együtt is, hogy augusztus 21-e óta nem kevés idő telt el, s minden bizonnyal további találkozókon is feltérképezte az ellenfelet

Bozóki Zoltán

, illetve kollégája, Tóth Ákos. A bajnoki ütközet aztán hamar eldőlt. Már a második percben gólt szerzett a Szeged. Egy szép akciót követően került a hálóba a labda.

Lekrinszki Ariel

azonban úgy látta, hogy les volt, és igen hevesen adott hangot elgondolásának, sárga lett a "jutalma". A játékos továbbra sem bírt önmérsékletet tanúsítani, folytatta a szövegelést, így villant a második sárga, nyomában a pirossal. Elmondható, hogy két perc alatt elintézte magát a Szentes, hiszen az osztály egyik legerősebb gárdája ellen kellett ezután felvenni a harcot egy gól és egy ember hátrányban 88 percen keresztül. Ezt a terhet nem is bírta el a hazai gárda, így születhetett egy nagy arányú vendéggyőzelem. A rendkívül szép környezetű létesítményben azonban a pálya talaja kissé elhanyagolt volt, ez nem kedvezett a passzolós, kreatív játéknak, amit a Volán szokott bemutatni, de most ezt az akadályt is legyőzték Puskásék. A nyolc találat közé kerültek akciógólok, bombák és fejes találat is. Lehetősége szinte egyáltalán nem akadt a Szentesnek, lényegében a meccs 90 százalékában irányított és rohamozott a vendéggárda, szinte egykapuztak Kulacsikék. Ami már most látszik, hogy a Volánnak messze a legjobb a gólaránya az egész mezőnyben - aminek igencsak használt, hogy az utóbbi három meccsen összesen 22 (!) gólt szereztek, le a kalappal... Ami a folytatást illeti, a 13. fordulóban a szegediekre vár könnyebb feladat. A Volán november 9-én (szombaton) 13.30-kor a sereghajtó Nagymágocsot látja vendégül, ezen a mérkőzésen kötelező számukra a győzelem. A Szentes ugyanebben az időpontban Makón lép pályára, ahol már az egy pont megszerzése is bravúrnak számítana az újonctól.

A megyei I. osztály 12. fordulójában:

Szentesi Kinizsi TE – Tisza Volán SC Szeged 0-8 (0-4).

Szentes, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Bán Imre, Hideg Bence).

Szentesi Kinizsi:

Szél - Szabó D. (Kánvási), Vincze, Lajos, Bordács, Polyák Cs. (Szeles), Páger (Németh)Orovecz, Lekrinszki, Kovács N.(Polyák A.), Mihály (Boldizsár). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó - Kormányos (Buzási), Vida (Hacker), Szabó A., Grünvald, Dargó, Kulacsik (Tóth A.), Puskás (Szilágyi), Beretka, Szalma (Mucsi), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Faragó B. (3), Beretka P. (2), Buzási P., Szalma G., Tóth A.

Kiállítás:

Lekrinszki (2'). Bozóki Zoltán:

"A mérkőzés már az első percekben eldőlt az óriási fegyelmezetlenségünk miatt."

Tóth Ákos:

"Különösen értékes az ilyen nagy arányú győzelmünk annak fényében, hogy a pálya talaja nem kedvezett a kombinatív játéknak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.