Sport

Kézilabda: vásárhelyi bravúr Lajosmizsén

Kézilabda: vásárhelyi bravúr Lajosmizsén

2013. november 4., hétfő
Kézilabda: vásárhelyi bravúr Lajosmizsén
HLKC 2013

A hatodik fordulóval folytatódtak a küzdelmek a női kézilabda NB II dél-keleti csoportjában. Csapataink közül a Hódmezővásárhelyi LKC folytatta bravúros szereplését és Lajosmizséről hozták haza a győzelemért járó pontokat, míg a kistelekiek egy félidőnyi előnyt adva ellenfelüknek, csak döntetlent értek el hazai pályán az eddig pont nélkül álló KSI ellen. A forduló negatív szenzációja, hogy a makói lányok hazai mérkőzése a második félidő közepén félbeszakadt.

A bajnokságot kiválóan kezdő vásárhelyi lányok ezúttal a rajt előtt bajnoki címet kitűző lajosmizseiek vendégei voltak. A HLKC vezetése a szezon előtt az előző bajnoki évben újoncként kiharcolt középmezőnybeli helyezés megerősítését, az első hat közé kerülést tűzte ki célul. Evés közben jön meg az étvágy, így a csapat a jó rajtot követően már a dobogós helyezések egyikéért harcol, így kiemelt fontossággal bírt számukra a hétvégi mérkőzés, hiszen egy újabb sikerrel megerősíthették pozíciójukat az élbolyban, míg egy esetleges botlással lépéshátrányba kerülhettek volna a vetélytársaikkal - a Szarvas és az Orosháza csapataival szemben. Szerencsére azonban ezen a napon botlás még véletlenül sem jöhetett szóba, a mérkőzésen végig nagyszerűen és taktikusan játszva, magabiztosan gyűjtötte be az újabb két pontot

Gaál Adrienn

csapata, melyből többen is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtottak. A mérkőzés első percétől lendületes támadójátékot produkáltak, a hazaiak nem találták az ellenszert az átlövőik és a beálló közti játékra, illetve a gyors lerohanásoknak. A második félidőben védekezést váltott a Lajosmizse, azonban a vásárhelyiek belső emberei -

Németh Zsófi, Török Bianka, Hegyi Dia

és

Tószegi Kriszta

- a nyitott védelem ellen is tetszés szerint érték el újabb góljaikat. Öt mérkőzés után tehát továbbra is veretlen a vásárhelyi gárda és újabb győzelmükkel a tabella harmadik helyén - egy mérkőzéssel kevesebbet játszva az első helyen álló Orosházi NKC-nál - várják a következő fordulóban a Marosmenti NKSE elleni rangadót. Kisteleken a sereghajtó KSI SE vendégszerepelt, így bízni lehetett abban, hogy az előző évekhez képest gyengén rajtoló Onozó-tanítványok győzelmükkel megkezdik a felzárkózást a középmezőnyhöz. Sajnos a gólerős

Bárkányi Csillát

nélkülöző, mindössze 11 játékossal a keretben felálló hazaiak egy félidőnyi előnyt adtak a fővárosi fiataloknak, ráadásul öt büntetőt is elhibáztak, így ötgólos félidei hátrány után egyenlítve be kellett érniük a döntetlennel. Makón 46 perc 25 másodpercnyi játék után, 18-11-es hazai vezetésnél félbeszakadt a Maros-menti NKSE - Csorvási SK NB II-es felnőtt női találkozó. A juniorok előmérkőzése még rendben lezajlott, amelyet a makói fiatalok meg is nyertek. A felnőtteknél is jó úton haladt a hazai gárda a győzelem felé, hiszen 12-10-es félidei vezetés után a második játékrész közepére már hét gólra nőtt Baunok Bernadett edző csapatának előnye. Ekkor azonban az időjárás közbeszólt, a csarnok tetőszerkezete beázott. A Járdi-Turák játékvezetői páros megállította a játékot, majd - mivel húsz perc várakozás után sem javult a helyzet - lefújták a találkozót. A döntést majd az illetékes versenybizottság hozza meg, de a makóiak bánatára - várhatóan újra kell játszani a mérkőzést.

Női kézilabda NB II dél-kelet, 6. forduló:

Lajosmizse NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 30-36 (13-19)

Lajosmizse. Vezette: Kiss J., Polgár A.

HLKC:

Tóth O. – Manga 5, Németh 11 (1), Török B. 4, Gaál 3, Tószegi 6, Hegyi 6 (5).

Csere:

Kothencz, Szabó P., Sajtos 1, Bálint, Becsei, Török M.

Kiállítások:

4, ill. 2 perc.

Hétméteresek:

12/11, ill. 8/6. Gaál Adrienn játékos-edző:

“Értékes két pontot hoztunk el Lajosmizséről. Taktikailag fegyelmezettek voltunk és ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Végig irányítani tudtuk a játékot, fizikálisan is felülmúltuk ellenfelünket és egy percre sem kérdőjeleződött meg a győzelmünk. Boldog vagyok, hogy továbbra is veretlenek maradtunk a bajnokságban.”

Juniorok:

Lajosmizse NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 38-29.

Kisteleki KK - KSI SE 23-23 (9-14)

Kistelek. Vezette: Bújdosó M., Horváth V.

Kistelek:

Gera - Jeremiás 4 (1), Sándor F. 2, Csányi A. 6, Lajos B. 8 (3), Kertész 2, Juhász S. 1. Csere: Sándor L., Tóth K., Sándor P., Varga B. Edző: Onozó István.

Kiállítások:

12, ill. 8 perc.

Hétméteresek:

9/4, ill. 7/5.

Juniorok:

Kisteleki KK - KSI SE 29-24. Maros-menti NKSE - Csorvási SK a találkozó 47. percében, 18-11-es állásnál félbeszakadt.

Juniorok:

Maros-menti NKSE - Csorvási SK 35-18.

A 6. forduló további eredményei:

Békéscsabai ENKSE II. - Szeghalmi NKC 41-32, Túrkevei VSE-Lechler - Orosházi NKC II. 25-28. A Szarvasi NKK szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Orosházi NKC II. 6 5 0 1 +29 10 2. Szarvasi NKK 5 4 1 0 +49 9 3. Hódmezővásárhelyi LKC 5 4 1 0 +20 9 4. Maros-menti NKSE 5 3 0 2 +8 6 5. Békéscsabai ENKSE II. 6 3 0 3 -10 6 6. Lajosmizse NKK 6 2 1 3 +4 5 7. Csorvási SK 4 2 0 2 +2 4 8. Kisteleki KK 5 1 1 3 -18 3 9. Szeghalmi NKC 5 1 1 3 -23 3 10. Túrkevei VSE-Lechler 5 1 0 4 -1 2 11. KSI SE 6 0 1 5 -60 1

A 7. forduló párosítása:

Hódmezővásárhelyi LKC - Maros-menti NKSE (november 10 vasárnap 18.00 Hódtói Sportcsarnok), Orosházi NKC II. - Kisteleki KK (november 10 vasárnap 18.00 Orosháza), KSI SE - Szarvasi NKK, Csorvási SK - Túrkevei VSE-Lechler, Szeghalmi NKC - Lajosmizse NKK. A Békéscsabai ENKSE II. csapata szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.