Kézilabda: vásárhelyi bravúr Lajosmizsén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

HLKC 2013A hatodik fordulóval folytatódtak a küzdelmek a női kézilabda NB II dél-keleti csoportjában. Csapataink közül a Hódmezővásárhelyi LKC folytatta bravúros szereplését és Lajosmizséről hozták haza a győzelemért járó pontokat, míg a kistelekiek egy félidőnyi előnyt adva ellenfelüknek, csak döntetlent értek el hazai pályán az eddig pont nélkül álló KSI ellen. A forduló negatív szenzációja, hogy a makói lányok hazai mérkőzése a második félidő közepén félbeszakadt.

A bajnokságot kiválóan kezdő vásárhelyi lányok ezúttal a rajt előtt bajnoki címet kitűző lajosmizseiek vendégei voltak. A HLKC vezetése a szezon előtt az előző bajnoki évben újoncként kiharcolt középmezőnybeli helyezés megerősítését, az első hat közé kerülést tűzte ki célul. Evés közben jön meg az étvágy, így a csapat a jó rajtot követően már a dobogós helyezések egyikéért harcol, így kiemelt fontossággal bírt számukra a hétvégi mérkőzés, hiszen egy újabb sikerrel megerősíthették pozíciójukat az élbolyban, míg egy esetleges botlással lépéshátrányba kerülhettek volna a vetélytársaikkal – a Szarvas és az Orosháza csapataival szemben. Szerencsére azonban ezen a napon botlás még véletlenül sem jöhetett szóba, a mérkőzésen végig nagyszerűen és taktikusan játszva, magabiztosan gyűjtötte be az újabb két pontot Gaál Adrienn csapata, melyből többen is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtottak. A mérkőzés első percétől lendületes támadójátékot produkáltak, a hazaiak nem találták az ellenszert az átlövőik és a beálló közti játékra, illetve a gyors lerohanásoknak. A második félidőben védekezést váltott a Lajosmizse, azonban a vásárhelyiek belső emberei – Németh Zsófi, Török Bianka, Hegyi Dia és Tószegi Kriszta – a nyitott védelem ellen is tetszés szerint érték el újabb góljaikat. Öt mérkőzés után tehát továbbra is veretlen a vásárhelyi gárda és újabb győzelmükkel a tabella harmadik helyén – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva az első helyen álló Orosházi NKC-nál – várják a következő fordulóban a Marosmenti NKSE elleni rangadót.

Kisteleken a sereghajtó KSI SE vendégszerepelt, így bízni lehetett abban, hogy az előző évekhez képest gyengén rajtoló Onozó-tanítványok győzelmükkel megkezdik a felzárkózást a középmezőnyhöz. Sajnos a gólerős Bárkányi Csillát nélkülöző, mindössze 11 játékossal a keretben felálló hazaiak egy félidőnyi előnyt adtak a fővárosi fiataloknak, ráadásul öt büntetőt is elhibáztak, így ötgólos félidei hátrány után egyenlítve be kellett érniük a döntetlennel.

Makón 46 perc 25 másodpercnyi játék után, 18-11-es hazai vezetésnél félbeszakadt a Maros-menti NKSE – Csorvási SK NB II-es felnőtt női találkozó. A juniorok előmérkőzése még rendben lezajlott, amelyet a makói fiatalok meg is nyertek. A felnőtteknél is jó úton haladt a hazai gárda a győzelem felé, hiszen 12-10-es félidei vezetés után a második játékrész közepére már hét gólra nőtt Baunok Bernadett edző csapatának előnye. Ekkor azonban az időjárás közbeszólt, a csarnok tetőszerkezete beázott. A Járdi-Turák játékvezetői páros megállította a játékot, majd – mivel húsz perc várakozás után sem javult a helyzet – lefújták a találkozót. A döntést majd az illetékes versenybizottság hozza meg, de a makóiak bánatára – várhatóan újra kell játszani a mérkőzést.

Női kézilabda NB II dél-kelet, 6. forduló:

Lajosmizse NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 30-36 (13-19)
Lajosmizse. Vezette: Kiss J., Polgár A.
HLKC: Tóth O. – Manga 5, Németh 11 (1), Török B. 4, Gaál 3, Tószegi 6, Hegyi 6 (5). Csere: Kothencz, Szabó P., Sajtos 1, Bálint, Becsei, Török M.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 12/11, ill. 8/6.
Gaál Adrienn játékos-edző: “Értékes két pontot hoztunk el Lajosmizséről. Taktikailag fegyelmezettek voltunk és ez nagyban befolyásolta a végeredményt. Végig irányítani tudtuk a játékot, fizikálisan is felülmúltuk ellenfelünket és egy percre sem kérdőjeleződött meg a győzelmünk. Boldog vagyok, hogy továbbra is veretlenek maradtunk a bajnokságban.”
Juniorok: Lajosmizse NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 38-29.

Kisteleki KK – KSI SE 23-23 (9-14)
Kistelek. Vezette: Bújdosó M., Horváth V.
Kistelek: Gera – Jeremiás 4 (1), Sándor F. 2, Csányi A. 6, Lajos B. 8 (3), Kertész 2, Juhász S. 1. Csere: Sándor L., Tóth K., Sándor P., Varga B. Edző: Onozó István.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 9/4, ill. 7/5.
Juniorok: Kisteleki KK – KSI SE 29-24.

Maros-menti NKSE – Csorvási SK a találkozó 47. percében, 18-11-es állásnál félbeszakadt.
Juniorok: Maros-menti NKSE – Csorvási SK 35-18.

A 6. forduló további eredményei: Békéscsabai ENKSE II. – Szeghalmi NKC 41-32, Túrkevei VSE-Lechler – Orosházi NKC II. 25-28. A Szarvasi NKK szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Orosházi NKC II. 6 5 0 1 +29 10
2. Szarvasi NKK 5 4 1 0 +49 9
3. Hódmezővásárhelyi LKC 5 4 1 0 +20 9
4. Maros-menti NKSE 5 3 0 2 +8 6
5. Békéscsabai ENKSE II. 6 3 0 3 -10 6
6. Lajosmizse NKK 6 2 1 3 +4 5
7. Csorvási SK 4 2 0 2 +2 4
8. Kisteleki KK 5 1 1 3 -18 3
9. Szeghalmi NKC 5 1 1 3 -23 3
10. Túrkevei VSE-Lechler 5 1 0 4 -1 2
11. KSI SE 6 0 1 5 -60 1

A 7. forduló párosítása: Hódmezővásárhelyi LKC – Maros-menti NKSE (november 10 vasárnap 18.00 Hódtói Sportcsarnok), Orosházi NKC II. – Kisteleki KK (november 10 vasárnap 18.00 Orosháza), KSI SE – Szarvasi NKK, Csorvási SK – Túrkevei VSE-Lechler, Szeghalmi NKC – Lajosmizse NKK. A Békéscsabai ENKSE II. csapata szabadnapos lesz.

Előző sztori

Repülő hollandik versengtek a Tiszán + VIDEÓ

Következő sztori

A Petőfin is “ugratják” a szegedi bicikliseket