Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kézilabda: csoportkörben a Pick Szeged az EHF-kupában + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

pick_benfica_mj1845 percen át kemény küzdelemre késztette a Picket a Benfica, azután a magyar csapat bedarálta a vendégeket, s továbbjutott az EHF-kupa csoportkörébe.

Az egygólos idegenben szerzett előny birtokában, hazai pályán abszolút esélyeshez méltó módon ragadta magához a kezdeményezést a csaknem teltház előtt, fantasztikusan szurkoló közönségétől biztatva a Pick Szeged a portugál Benfica ellen, s az első játékrészben fokozatosan szakadt el ellenfelétől. A remek játék elsősorban a kiváló védekezésnek, valamint Mikler Roland bámulatos bravúrjainak volt köszönhető, miközben a társak elől, elsősorban Balogh Zsolt, valamint a biztos kezű hetesdobó Jonas Larholm szállították a gólokat. Az első játékrész hajrájához közeledve 12-6-os és 13-7-es állás után azonban feljebb kapaszkodott a Benfica, amely a 14-10-es félidőt követően a második játékrész elején alaposan meglepte a kétszeres magyar bajnokot, miután az első tíz percben ledolgozta hátrányát, kiegyenlített, és tartotta a lépést a házigazdával. A szünetben a kapuba beálló Tatai Péter azonban rövidesen elkapta a fonalat, Juan Carlos Pastor időkérése, valamint a fanatikusan szurkoló B-közép “Ébresztő!”-je után feltámadt a Pick, s a végül 10 gólig jutó Balogh Zsolt vezérletével kiharcolta azt a fölényt, amely minden reménytől megfosztotta a vendégeket. A luzitánoknál a szélső Oliveira Andrade teljesítmény jól jelzi, vannak méregfogai a csapatnak, ám ezen az estén ez kevés volt a magasabban jegyzett Tisza-parti alakulat ellen, amely végül meggyőző, 31-25-ös diadalt aratva kettős győzelemmel jutott tovább az EHF-kupa csoportkörébe, amelynek sorsolását december 5-én rendezik Bécsben.

Férfi kézilabda EHF-kupa 3. forduló, visszavágó:

Pick Szeged – SL Benfica 31-25 (14-10)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Nikolov, Necsevszki (macedónok)
Pick Szeged: MIKLER – Parrondo 2, ZUBAI 5, Ilyés 1, Blazevic 1, Vadkerti 1, Mindegía 1. Csere: TATAI (kapus), BALOGH 10, Ancsin, Sulc 1, Gidai, LARHOLM 9/7, Vranjes, Kekezovity. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Benfica: Álamo – Areia 2, Pedroso 5, CARNEIRO 6/1, Costa 2, Csernov, OLIVEIRA ANDRADE 9/5. Csere: Espinha (kapus), Carmo, Semedo, Pereira, Rodrigues, Carvalho, Pais 1. Vezetőedző: Jorge Rito.
Hétméteres: 7/7, ill. 7/6.
Kiállítás: 6 perc, ill. 12 perc.
Továbbjutott a Pick Szeged kettős győzelemmel.

Juan Carlos Pastor: “12-6-ig remekül játszottunk, jól védekeztünk és a kapusteljesítményünk is kiváló volt. Amikor cseréltünk, visszaestünk, majd a második félidő is katasztrofálisan indult. Ugyanazokat a játékosokat kellett rotálnom az egész meccsen, hogy a jó eredményt tartani tudjuk. Az első meccsen meglepett minket a Benfica nyílt védekezése, e tekintetben jobbnak kellett lennünk a hazai visszavágón. A Benfica nagyon jó csapat, fontos nagyon ez továbbjutás nekünk A továbbiakban a kispadról érkezőknek is meg kell mutatniuk, hogy hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez. Nagyon várjuk a sorsolást.”

Jorge Rito: “Amikor megtudtuk, hogy a Final Fourra is esélyes Pick lesz az ellenfelünk, tudtuk, lehetetlen küldetés előtt állunk. Az volt a célunk, hogy az első meccs után is legyen esélyünk a továbbjutásra, ez sikerült is egygólos hazai vereségünkkel. A visszavágón hoztuk a tudásunkat, ennyire volt elég. Nagyon nagy bravúr lett volna, ha tudunk nyerni. Gratulálok a a Picknek, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. De gratulálok a saját csapatomnak is.”

Balogh Zsolt: “Bár a két meccsen 17 gólt szereztem, a továbbjutásunk a lényeg. Gratulálok ellenfelünknek, keményen meg kellett küzdenünk, de végül érvényesült apapírforma. Az első félidőben jól játszottunk, ám ekkor magunkra húztuk az ellenfelet. Szünet után kissé megzavarodtunk, ám jókor jött az időkérés, a kapuban is stabil teljesítményt nyújtottunk, s megérdemelten harcoltuk ki a továbbjutást.”

Vicente Álamo: “Nagyon nehéz lett volna elérni a továbbjutást. A Pick az első félidőben eldönthette volna a párharcot, de a második játékrész elején visszajöttünk, esélyünk is volt a magunk javára fordítani a párbajt, de végül a papírforma érvényesült. Külön nem készültem fel a Pick játékosaiból. Sajnálom, hogy jó formám ellenére a csapat nem tudtunk továbbjutni.”

Online közvetítésünk:

60′ Vastaps köszönti az utolsó percet, a csoportkörbe jutó Picket és a pályára lépő Czinát! És Baloghot, aki a 10. gólját lövi! Tatai véd. Itt a vége, talpon a lelátó, vastaps, továbbjutás, kettős győzelemmel!

59′ Sulc parádés labdája után Balogh parádéja, betör, beveri a hosszú felsőbe, 30-24! Carneiro, 30-25.

58′ Zubai marad üresen, 29-23! Pais a szélről, 29-24.

57′ ilyés labdát szerez, már lendül is a karja, Álamo megijed, fut vissza a kapujába, de lefújják a labdaszerzést. Pedroso talál be, 28-23.

56′ Álamo véd. A szélről Areia száll be, 27-22. Parrondo nagy elánnal tör be, 28-22!

55′ Zubai ellen hetes, Mikler érkezik, Oliveirát nem érdekli ki a kapus, 27-21.

54′ Larholm tör be, véd Álamo, a kipattanó Baloghé, őt nem lehet! 27-20!

53′ Zubai két percet harcol ki Semedónak, és egy hetest Larholmnak. Semedo leül, Larholm bepattintja, 26-20! Carneiro derékmagasságban lő át, Tatai ezt is fogja!

52′ Sulc hatalmas átlövését lábbal védi a spanyol kapus. Oliveira indul, 25-20.

51′ Pereira passzívban lő át, Tatainak gyerekjáték! Sulc óriási lövését sáncolják, de nem tud indulni a Benfica, mert labdát szerez Parrondo.

50′ Sulcnak rossz a passz, de tovább üti Zubainak, aki estében lő a kapusba, de marad itt a labda. Balogh ismét kés a vajba, 25-19! Bedaráljuk a portugálokat végre?

49′ Zubai marad egy pillanatra üresen a nyitott védekezésben, 24-19! Eladják a labdát a vendégek. Areia marad lenn, ápolni kell, nem tudunk indulni. Carneiro kap két percet.

48′ Harcol a csapat, Ilyés blokkol. Egy emberként zengi a közel háromezer drukker, hogy Pick Szeged!

47′ Kekezovity megkülönböztetőben. És Larholm beveri, 22-19! Tatai véd, Alen Blazevic lerohan, 23-19!

46′ Tömör füttykoncert, hogy miért nem passzív a portugál csapat, amikor már jó ideje támadnak. Costa lövése is blokkolva, marad náluk, időkérés. Areia nagy keresztpassz után szélről, 21-19.

45′ Pereira lövését védi Tatai, de a kipattanóért harcolva szabaddobás. Tatus ismét véd, de Vranjest kiszórják két percre, immár másodszor.

44′ Oliveira belövi, 20-18. Balogh Zsolt megállíthatatlan! 21-18!

43′ Sok a hiba. Larholm ellen fújnak hetest.

42′ Tati véd, Zubai elől ismét, 20-17!

41′ Balogh Zsolt tör be, 18-16! Pedroso verekszi be magát, 18-17. Larholm lövése, 19-17!

40′ Balogh gólja után sem nyugodunk még meg, 17-16. Harcoljatok! Pedroso, mellé.

39′ Passzív, Pereirát védi Tatai, aki aztán kijön oldalra, amikor indul az ellenfél, alig ér vissza, de Oliveira azért így is belövi… 16-16.

38′ Ziccert rontunk elől, de marad itt a labda. Carmót kiküldik két percre. Zubai beszenvedi beállóból, 16-15!

37′ Carneiro tör be, 15-15. Időkérés hazai részről, füttykoncert és Ébresztő!-kórus a B-középtől. Ha aludnánk is, a pompomlányokra biztosan felébrednénk… Mindegía mellé suhint, az indítást meg Tatai sáncolja le.

36′ pereira a portugál berepülő bilóta, Tatai kirepül, fogja, de hetes már belülvédekezésért. Oliveira ezt is bevágja, 15-14. Szoros. Zubai lövését védi Álamo.

35′ Zubai is majdnem eladja. Aztán belövi, de lefújják, hetest ítélnek. Espinha jön, meg Larholm is, 6/6!

34′ Pedroso mindenkit átver, 14-13. Majdnem elszórja a labdát a Pick, de marad itt.

33′ Ancsin ismét, véd a kapus.

32′ Újabb hiba elől. Costa beállóból beküzdi, 14-12. Ancsin szokatlan helyen, szélről tör be, fejbe lövi Álamót, aki elterül, ami nem is meglepő, ismerve Ancsin Gabi lövéseinek pörölycsapásszerű erejét…

31′ A szünetbeli fergeteges mazsorettprodukció és a vérpezsdítő latinos dallamok után a Pick kezdi a második félidőt, Tataival a kapuban. Hiba elől, Carneiro indul, 14-11.

SZÜNET!

30′ Larholm gondol egyet, nem csak hetesgólokat akar, de egyelőre kapufa az elemi erejű átlövés. Zubai önfeláldozóan begyűjti. 24 mp vissza, időt kér Pastor mester. Passzívba hajlik a Pick, Ancsin elemi erejű lövését fogja Álamo, majd még indulnak, Oliveira az utolsó másodpercben talál be… 14-10.

29′ Hatástalan Pick-attak. Carvalho a szélről, Mikler ezt is védi!

28′ Pedroso farag, 14-9. Larholm betörése hatástalan. Oliveiráé is, Mikler fantasztikusan véd.

27′ Gidai megkülönböztetőben benn, Sulc labdája meg megkülönböztetés nélkül tesz így, benn is a portugál kapuban, 14-8.

26′ Larholm belövi, 13-7! VRanjes ráncigál, Oliveira berobban, véd Mikler, de Vranjes két perce, plusz hetes is, Oliveira be is lövi, 13-8.

25′ Eladott labda után lerohan a Benfica, hetes. Oliveira Andrade belövi, 12-7! Vranjes birkózik két védővel, lenyomják, hetes.

24′ Elhibázott lehetőségek. Jó szegedi védekezés.

23′ Mikler védi Carneiro hetesét! Parádé!

22′ Balogh Zsolt nagy lövése, 12-6!

21′ A 7-es Pereira harcol ki egy hetest, Carneiro belövi, 11-6.

20′ Sulc futtából, hosszú kapufa. Indul a Benfica, ez is kapufa! Újabb hetes, Larholm beveri Espinhának, 11-5!

19′ Vranjesnek rossz a bejátszott labda, aztán elszórják ellépik a vendégek.

18′ Balogh Zsolt, kés a vajba, 10-4! Costa beállósból szép gólt lő, 10-5. Vranjes érkezik.

17′ Ilyés lövését még olvassa Álamo, de Körte ismétel a szélről, 9-4! Semedo csípőből lő betörve, véd Mikler.

16′ Mikler újabb nagy védésének örül a lelátó. Csalódott moraj aztán a kimaradó hazai lehetőségnél. Pedroso lő át, Miklert éltetjük!

15′ Indulás után Zubai azonnal, 8-4! Semedót sáncoljuk.

14′ Kimarad a szegedi attak, aztán Körte szerezne labdát, de faultolt előtte. Costa hanyattestében dob, de véd Mikler, szabaddobás, óriási kapufa aztán.

13′ A vendégek másodedzője is sárgul, de nem a májával van baj. Mindegía is betalál, 7-4! Kiegészülnek a vendégek.

12′ Időt kérnek a portugálok, jönnek a lélegzetelállító pompomlányok és a latinos dallamok. Egy pillanatra megállt a kurzor a képernyőnkön… Pastor edző kap lapot, de macedón legyen a talpán, aki tudja miért. Carneiro nagy gólt ragaszt a felső sarokba, 6-4.

11′ Semedo elüti a betörő Baloghot, csak sárga, de hetes is, Larholm a vonalon be a bal felsőbe minden cécó nélkül, 6-3!

10′ Pedroso sunyi lövését Mikler védi, Álamo pedig a kapu torkában szedi össze Baloghét. Semedo mozog keresztbe, de nem csapja be Miklert

9′ Carmo gázolja le Sulcot. Mindegía remek bejátszását hátrafelé, hanyattestében a kapuval szemben is kapura lövi Zubai, véd a kapus, de két perc Carmónak. Costa ragadja torkon Zubait, ez is két perc, méltatlankodva hevesen gesztikulál, még két perc. Ez már hetes is, Larholm beveri, 5-3!

8′ Mikler-bravúr, de marad a luzitánoknál a laszti. Blazevic megszerzi. Ilyés vissza.

7′ Fero Sulc benn. Zubaira játszuk az emberhátrányos figurát, beforog, felsőléc, hetes. Larholm, 4-3!

6′ Vadkerti a szélről, véd Álamo. Ilyés meg kap két percet védekezésben. Ancsin benn. Oliveira Andrade szélső kísérlete is, 3-3.

5′ Carneiro lövésébe beleér Mikler, de gól, 3-2. Portugál sárga lapok.

4′ nincs ideje felállni a védelemnek, Mindegíát védi a kapus, Parrondóhoz kerül át, ő befejezi, 2-0! Costa, 2-1, Ilyés azonban gyorsan válaszol, 3-1.

3′ Vadkerti kínaira be Baloghnak, 1-0! Areia szélről, Mikler!

2′ Balogh benn. Mindegía mellé lő, de megtámasztják a kezét.

1′ Megvolt a kezdődobás, aztán kezdenek a portugálok, Mikler pedig véd rögtön egy nagyot.

16.15: Kékben a Pick, piros mez, fehér nadrág a Benfica. Kezdés pillanatokon belül!

16.10: Id. Fehér Miklós mond köszönetet a klubnak, amely fia emlékének szenteli a meccset. A lelátó felállva vastapsol. A B-Közép molinóján: “Emléked örökké bennünk él”, illetve a szöveg portugálul.

16.05: Gyakorlatilag telt ház, csak az F szektor üres, ahol mazsorettek/pompomlányok gyülekeznek. Kezdődik a csapatok bemutatása, előbb a luzitánok, majd robban a csarnok, dübörög a csordultig telt B-közép, amint név szerint szólítják a szegedieket.

16.00: A felek befejezik a melegítést, kezd a protokoll, most elsőként egy kisfilm megy Fehér Miklósról a kivetítőn, felelevenítve képkockákat, képsorokat életéből és futballkarrierjéből.

15.55: Lassan megtelnek a szektorok, de még mindig áramlik be a tömeg, hatalmas az érdeklődés, senki nem mondaná meg, hogy most nem Bajnokok Ligája meccs lesz, hanem “csak” EHF-kupa

15.45: Fogynak az ülőhelyek, gyűlnek a drukkerek szép számmal a csarnokban. Mint írtuk, a mérkőzést egyben Fehér Miklós, a Benficában szerepelt egykori magyar válogatott labdarúgó emlékének is szenteli a klub. Ennek jegyében a B-közép külön kétnyelvű transzparenssel készül, továbbá a találkozó kezdődobását Fehér Miklós édesapja fogja elvégezni.

15.35: Nagy taps közepette bevonul melegíteni a Pick teljes kerete is. Lasica továbbra sem áll Juan Carlos Pastor rendelkezésére, ugyanakkor ismét itt van a keretben Czina József ismét, aki az elmúlt időszakban a Pick II-ben ontotta a gólokat, egészen pontosan 7 meccsen 31-et jegyez. Az NB I/B-s második csapat házi gólkirálya is itt van a keretben, lassan megszokott taggá válva: ő pedig nem más, mint a 40 gólos szélső, Gidai Máté.

15.25: A vendégek keretében két légiós van: a kapus Vicente Álamo Yeste és az orosz balátlövő Danil Csernov. Bár a portugál játékosok nem kicsik, utóbbi valóságos óriásnak tűnik közöttük.

15.15: Ismét van a csarnokban nagy kivetítő, ezúttal úgy tűnik, nem fagy le, mint a Veszprém elleni meccsen, bár akkor jó kabalának számított, hiszen győzött a Pick. Ez ma aligha kérdéses az erőviszonyokat tekintve. Ám ha mégis izgulnunk kellene: amennyiben egy góllal nyerne a Benfica, úgy az idegenben lőtt gólok döntenek a párharcban, ha abban is egyezés van, azaz a luzitánok 25-24-re nyernének Szegeden, úgy büntetődobások döntenek a csoportkörben való részvételről.

15.00: Sok szeretettel köszöntjük a kézilabdabarátokat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol még több mint egy óra van az EHF-kupa csoportkörébe jutásról döntő párharc visszavágójáig. A hazaiaktól Mindegía dobálgat, a vendégektől többen is kinn vannak, melegítenek.

Kezdés: 16.15!

Beharangozónk itt olvasható!

Hírzóna

Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Párosban megnyerték a magyar pickleballbajnokság első fordulóját.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: Grumic marad, Kóródi távozik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Több játékosától is megvált a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Tovább olvasom

Közélet

A városvezetés tétlenül nézi, ahogy használhatatlanná válnak a focipályák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Az alsóvárosi Szabadság téri és a petőfitelepi Füge sori focipályán is hódító hadjáratot tart a természet.

Tovább olvasom

Aktuál