Sport

Kézilabda NB II: szoros mérkőzésen nyertek a makói fiúk

Kézilabda NB II: szoros mérkőzésen nyertek a makói fiúk

2013. november 29., péntek
Kézilabda NB II: szoros mérkőzésen nyertek a makói fiúk

Az NB II-es férfi kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának 9. fordulója bővelkedett váratlan eredményekben, hiszen mindkét törökszentmiklósi gárda győzelme alapos meglepetést jelentett és még szorosabbá tette az élmezőnyt, amelyben az algyőiek átvették a vezetést. Fontos győzelmet aratott a makói együttes is és így nagy harcban áll a középmezőnyben maradás érdekében.

Makón a rendkívül rutinos játékosokból álló békéscsabaiak vendégszerepeltek. A rendkívül izgalmas, szoros mérkőzésen a makói átlövők ezúttal a szokottnál kevesebbet nyújtottak, így a Maros-partiak győzelme elsősorban a jó csapatjátéknak volt köszönhető. A makóiak ezzel a győzelemmel a hetedik helyre léptek előre és a végső őszi helyezés szempontjából rendkívül fontos találkozót játszanak vasárnap a közvetlenül mögöttük álló - az ebben a fordulóban Algyőn igen jól teljesítő - Püspökladány otthonában. A 10. forduló már a mai napon elkezdődik. A listavezető algyőiek a Törökszentmiklósi KE II. csapatát fogadják ma este 18.30-kor az algyői sportcsarnokban. Figyelmeztető lehet a hazaiak számára, hogy a vendégek a hétvégén éppen az addig élen álló kiskunfélegyháziak ellen szerezték meg első győzelmüket és hétközi mérkőzés révén nem lehet tudni, hogy az NB I/B élmezőnyében szereplő első csapatukból hányan erősítik majd a vendégeket. A két megyei csapat számára ezzel a fordulóval be is fejeződik az őszi idény, hiszen a 11. fordulóra kisorsolt Makó-Algyő találkozót már korábban lejátszották.

Férfi kézilabda NB II dél-keleti csoport, 9. forduló:

ContiTech-Makó KC - Békéscsabai BDSK 32-30 (13-14)

Makó. Vezette: Fogl F., Tomkovics Á.

Makó:

Avramov - Dombegyházi 5, Papp D. 1, Sárosi G. 4, Vikor T. 3, Valaczkai A. 8, Csöndes D. 5.

Csere:

Patakfalvi (kapus), Sóti Cs., Kander B., Veréb G., Kovács M. 4, Pásztor I. 2.

Edző:

Gera Norbert.

Juniorok:

ContiTech-Makói KC - Békéscsabai BDSK 29-33.

A 9. forduló további eredményei:

FKSE Algyő - Püspökladányi KE 34-30, Orosházi FKSE II. - Martfűi KKKE 23-25, Törökszentmiklósi KE II. - P&P Félegyháza 23-22, Kunszentmárton UNITRADE KE - Törökszentmiklósi Székács KE 32-40, Hajdúszoboszlói KSKE - Újkígyósi KC 29-24.

A bajnokság állása:

1. FKSE Algyő 16 pont/10 mérkőzés, 2. Martfűi KKKE P&P Félegyháza 14/9, 3. Kunszentmárton UNITRADE KE 13/9, 4. Törökszentmiklósi Székács KE 11/9, 5. Martfűi KKKE 11/9, 6. Orosházi FKSE II. 10/9, 7. ContiTech-Makói KC 9/10, 8. Püspökladányi KE 8/9, 9. Békéscsabai BDSK 6/9, 10. Újkígyósi KC 5/9, 11. Hajdúszoboszlói KSKE 4/9, 12. Törökszentmiklósi KE II. 3/9.

A 10. forduló párosítása:

FKSE Algyő - Törökszentmiklósi KE II. (november 28 csütörtök 18.30 Algyői Sportcsarnok), Püspökladányi KE - ContiTech-Makói KC (december 1 vasárnap 14.00 Püspökladány), Békéscsabai BDSK - Kunszentmárton UNITRADE KE, Törökszentmiklósi Székács KE - Hajdúszoboszlói KSKE, Martfűi KKKE - Martfűi KKKE, Újkígyósi KC - Orosházi FKSE II.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.