Kézilabda NB II: szoros mérkőzésen nyertek a makói fiúk

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB II-es férfi kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjának 9. fordulója bővelkedett váratlan eredményekben, hiszen mindkét törökszentmiklósi gárda győzelme alapos meglepetést jelentett és még szorosabbá tette az élmezőnyt, amelyben az algyőiek átvették a vezetést. Fontos győzelmet aratott a makói együttes is és így nagy harcban áll a középmezőnyben maradás érdekében.

Makón a rendkívül rutinos játékosokból álló békéscsabaiak vendégszerepeltek. A rendkívül izgalmas, szoros mérkőzésen a makói átlövők ezúttal a szokottnál kevesebbet nyújtottak, így a Maros-partiak győzelme elsősorban a jó csapatjátéknak volt köszönhető. A makóiak ezzel a győzelemmel a hetedik helyre léptek előre és a végső őszi helyezés szempontjából rendkívül fontos találkozót játszanak vasárnap a közvetlenül mögöttük álló – az ebben a fordulóban Algyőn igen jól teljesítő – Püspökladány otthonában.
A 10. forduló már a mai napon elkezdődik. A listavezető algyőiek a Törökszentmiklósi KE II. csapatát fogadják ma este 18.30-kor az algyői sportcsarnokban. Figyelmeztető lehet a hazaiak számára, hogy a vendégek a hétvégén éppen az addig élen álló kiskunfélegyháziak ellen szerezték meg első győzelmüket és hétközi mérkőzés révén nem lehet tudni, hogy az NB I/B élmezőnyében szereplő első csapatukból hányan erősítik majd a vendégeket.

A két megyei csapat számára ezzel a fordulóval be is fejeződik az őszi idény, hiszen a 11. fordulóra kisorsolt Makó-Algyő találkozót már korábban lejátszották.

Férfi kézilabda NB II dél-keleti csoport, 9. forduló:

ContiTech-Makó KC – Békéscsabai BDSK 32-30 (13-14)
Makó. Vezette: Fogl F., Tomkovics Á.
Makó: Avramov – Dombegyházi 5, Papp D. 1, Sárosi G. 4, Vikor T. 3, Valaczkai A. 8, Csöndes D. 5. Csere: Patakfalvi (kapus), Sóti Cs., Kander B., Veréb G., Kovács M. 4, Pásztor I. 2. Edző: Gera Norbert.
Juniorok: ContiTech-Makói KC – Békéscsabai BDSK 29-33.

A 9. forduló további eredményei: FKSE Algyő – Püspökladányi KE 34-30, Orosházi FKSE II. – Martfűi KKKE 23-25, Törökszentmiklósi KE II. – P&P Félegyháza 23-22, Kunszentmárton UNITRADE KE – Törökszentmiklósi Székács KE 32-40, Hajdúszoboszlói KSKE – Újkígyósi KC 29-24.

A bajnokság állása: 1. FKSE Algyő 16 pont/10 mérkőzés, 2. Martfűi KKKE P&P Félegyháza 14/9, 3. Kunszentmárton UNITRADE KE 13/9, 4. Törökszentmiklósi Székács KE 11/9, 5. Martfűi KKKE 11/9, 6. Orosházi FKSE II. 10/9, 7. ContiTech-Makói KC 9/10, 8. Püspökladányi KE 8/9, 9. Békéscsabai BDSK 6/9, 10. Újkígyósi KC 5/9, 11. Hajdúszoboszlói KSKE 4/9, 12. Törökszentmiklósi KE II. 3/9.

A 10. forduló párosítása: FKSE Algyő – Törökszentmiklósi KE II. (november 28 csütörtök 18.30 Algyői Sportcsarnok), Püspökladányi KE – ContiTech-Makói KC (december 1 vasárnap 14.00 Püspökladány), Békéscsabai BDSK – Kunszentmárton UNITRADE KE, Törökszentmiklósi Székács KE – Hajdúszoboszlói KSKE, Martfűi KKKE – Martfűi KKKE, Újkígyósi KC – Orosházi FKSE II.

Előző sztori

Tűzesethez riasztották a vásárhelyi lánglovagokat

Következő sztori

Rács mögött egy elemlámpáért