Sport

Kézilabda: a vásárhelyiek egy félidő alatt lerendezték a Makót

Kézilabda: a vásárhelyiek egy félidő alatt lerendezték a Makót

2013. november 12., kedd
Kézilabda: a vásárhelyiek egy félidő alatt lerendezték a Makót
HLKC 2013

Megyei rangadóval folytatódtak a küzdelmek a női kézilabda NB II dél-keleti csoportjában. A bajnokságban veretlenül a harmadik helyen álló vásárhelyiek a forduló előtt negyedik, előző évi ezüstérmes makói lányokat fogadták és az első félidőben nyújtott remek játékukkal el is döntötték a megyei derbi sorsát. Az ősszel gyengélkedő kistelekiek az orosházi második gárda vendégei voltak, ahol nem volt esélyük a pontszerzésre.

Vásárhelyen szépszámú - mintegy 250-300 - néző volt kíváncsi a megyei rangadóra, amelyre mindkét csapat nagyon készült. Az előző bajnokságban nagyon szoros mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok, de akkor ezekből a csatákból a Maros-partiak jöttek ki jobban. Az idei küzdelmeket a vásárhelyiek kezdték jobban és öt mérkőzésük után még veretlenül állva esélyesként várták a nyáron meggyengült makóiak vendégszereplését. Az első gólt a makói gólfelelős, a góllövőlista harmadik helyén álló

Kovács Anita

átlövéséből a vendégek szerezték, amit

Hegyi Diána

egyenlített ki. A következő percekben felváltva estek a találatok, az ötödik perc közepén még a vendégek vezettek (3-4), miközben a hazaiak Hegyi révén büntetőt hibáztak. Időközben megérkezett a makói szurkolótábor is és azonnal életet vitt a lelátói hangulatba. Sok örömük azonban nem lehetett a látottakban, hiszen

Manga Fruzsina

egyenlítő gólja után

Tószegi

, Hegyi, majd büntetőből

Németh Zsófia

, beállóból pedig

Gaál Adrienn

kétszer is betalált, miközben vendég részről csak

Kozserán Beáta

volt eredményes (12. perc: 9-5). Makói időkérést követően Kozserán ugyan ismét eredményes volt, de Kovács Anita kísérleteit remekül blokkolta a hazaiak magas sánca, ezért a vendégek gólvágója egyre inkább elbizonytalanodott, lövései pontatlanná váltak, vagy az egyre jobban belelendülő

Tóth Orsolya

kapus tudott hárítani. A félidő középső harmadában a remekül játszó Manga-Tószegi-Németh trió egymást felváltva szórta a gólokat, miközben vendég oldalon csak

Szebehelyi Edina

és

Sárkány Zsuzsanna

tudott eredményes lenni (22. perc: 18-9). A játékrész utolsó perceiben mindkét kapus - Tóth és Kozserán is kiválóan védett - így kevés gól esett és nem nőtt a különbség a két csapat között. A második félidő első perceiben Manga, Hegyi és Tószegi révén csak a vásárhelyiek találtak a kapuba és 11 gólra (23-12) növelték előnyüket. A remek játékot hozott első félidőt azonban egy kevésbé színvonalas második követett. A vásárhelyiek érezhetően visszavettek a tempóból és elsősorban a biztos vezetésük megőrzésére törekedve lassították a játékot, míg a vendégek képtelenek voltak újítani (42. perc: 25-14). Ezt követően a vendégek legjobbja, Sárkány Zsuzsanna négy góljával csökkent ugyan a különbség (51. perc: 27-20), de az egy-két kezdőemberét folyamatosan pihentető hazaiak Németh Zsófia három gyors találatával minden kérdést eldöntöttek (25. perc: 30-21). A találkozó végén a vásárhelyi szurkolók és a hazai csapat együtt örülhetett, a HLKC megőrizte veretlenségét és már jelentős az előnye a dobogós helyre pályázó középmezőny csapataival szemben.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport, 7. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC - Maros-menti NKSE 32-23 (20-12)

Hódmezővásárhely. Vezette: Medvegy P., Rózsahegyi É.

HLKC:

TÓTH O. - MANGA F. 7, NÉMETH ZS. 7(2), Török B. 1, GAÁL A. 2, TÓSZEGI K. 8, HEGYI D. 6(2).

Csere:

Kothencz V., MOLNÁR M. (kapusok), Becsei M. 1, Sajtos, Török M., Bálint A., Krumesz R.

Játékos-edző:

Gaál Adrienn.

Edző:

Beslin Anikó.

Makó:

Dani Sz. - Matyi K. 2, Kozserán B. 5, Kovács A. 4, Kürti P., SÁRKÁNY ZS. 8, Szebehelyi E. 2.

Csere:

KOZSERÁN K., Cseh P. (kapusok), Fodor É. 1, Nagy N. 1, Méreg N., Práger Zs. Edző: Baunok Bernadett.

Hétméteres:

4/6, ill. -.

Kiállítás:

8, ill. 6 perc. Gaál Adrienn:

"Egész héten a megyei rangadóra készültünk. Tudtam, hogy egykori NB I-es csapattársam, Baunok Detti kiválóan fel fogja készíteni játékosait ellenünk. Szerencsére tudtuk uralni a játékot és talán jobban tudtunk összpontosítani és nagyobb elánnal is játszottunk, mint ellenfelünk, ez lehetett a titka a kilenc gólos sikerünknek, aminek nagyon örülök. A jelentős különbség ellenére azonban nem szabad lebecsülni a makói együttest, biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végén újra ott lesznek az élmezőnyben. Ami minket illet, az eddigi eredmények tükrében számunkra viszont most már csalódás lenne, ha az őszi idényt nem a dobogós helyek egyikén zárnánk."

Baunok Bernadett:

"Sajnos ezen a mérkőzésen semmi sem úgy történt, ahogyan azt előzetesen kértem a lányoktól. A héten mindenkivel mindent átbeszéltünk, ennek ellenére mind védekezésben, mint támadásban azokat a hibákat követtük el, amelyekre külön is felhívtam a játékosaim figyelmét. Csalódott azonban nem vagyok, hiszen a felkészülésünk alapján nem számíthattam sokkal jobbra. A makói sportcsarnok tetőfelújítási munkálatai miatt már két hete nem tudunk - sem a minőségi munkát, sem az edzések számát illetően - szabványos méretű pályán készülni és ez nagyon visszavetett bennünket. Ráadásul azt is tapasztalom, hogy amint elmegyünk vidékre, akkor közel sem vagyunk olyan teljesítményre képesek, mint otthon, valószínűleg fejben is vannak problémáink. Ismeretes, hogy a nyáron két meghatározó játékosunkról le kellett mondanunk, hiszen a balkezes Lovistyék Kitti magasabb osztályba igazolt, ami örömteli, míg védelmünk egyik oszlopa, a csapat irányításában is meghatározó szerepet játszott Erdei Erika befejezte pályafutását. Az ő kiesésüket eddig képtelenek voltunk pótolni. Kevesen is vagyunk, nagyon fiatal a csapatunk, nálunk nincsenek sem fizetett játékosok, sem kettős igazolással játszók, csak saját utánpótlásunkra építhetünk. Ezek a lányok rengeteget dolgoznak és ennek előbb-utóbb meg is lesz az eredménye. Jelenlegi helyzetünkben azonban az elnökséggel egyetértésben csak a legjobb nyolcba kerülés lehet a reális célunk, jómagam már a hatba kerülés esetén is nagyon boldog lennék."

Juniorok:

Hódmezővásárhelyi LKC - Maros-menti NKSE 25-29 (17-14)

Orosházi NKC II. - Kisteleki KK 38-27 (20-16)

Orosháza. Vezette: Papp, Tar.

Kistelek:

Száva - Lajos 4(1), BÁRKÁNYI 11(5), Jeremiás 3, Csányi 5, Juhász 3, Sándor L. 1. Csere: Gera (kapus), Sándor P., Sándor F., Tóth. Onozó István edző:

"45 percig meccsben voltunk, de utánna elfogyott az erőnk. Csere nélkül a nagy küzdelem ennyire volt elég."

Juniorok:

Orosházi NKC - Kisteleki KK 31-25 (19-9)

A 7. forduló további eredményei:

KSI SE - Szarvasi NKK 21-36, Csorvási SK - Túrkevei VSE-Lechler 22-19, Szeghalmi NKC - Lajosmizse NKK 39-20. A Békéscsabai ENKSE II. szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Orosházi NKC II. 12 pont/7 mérkőzés 2. Szarvasi NKK 11/6 (+64) 3. Hódmezővásárhelyi LKC 11/6 (+29) 4. Csorvási SK 6/5 (+5) 5. Maros-menti NKSE 6/6 (-1) 6. Békéscsabai ENKSE II. 6/6 (-10) 7. Szeghalmi NKC 5/6 (-4) 8. Lajosmizse NKK 5/6 (-15) 9. Kisteleki KK 3/6 10. Túrkevei VSE-Lechler 2/6 11. KSI SE 1/7

A 8. forduló párosítása:

Maros-menti NKSE - Szeghalmi NKC (november 16 szombat 17.00), Csorvási SK - Kisteleki KK (november 16 szombat 15.00), Túrkevei VSE-Lechler - Hódmezővásárhelyi LKC (november 17 vasárnap 14.00), Lajosmizse NKK - Békéscsabai ENKSE II., Szarvasi NKK - Orosházi NKC II. A KSI SE szabadnapos lesz. Az előző fordulóban a pálya beázása miatt félbeszakadt Maros-menti NKSE - Csorvási SK találkozót a versenybizottság döntése értelmében a két csapat közös megegyezésével kiválasztott időpontban, legkésőbb december 8-ig újra kell játszani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.