Egyetem

Hallgatók gondoskodnak az egyetemi park madarairól + FOTÓK

Hallgatók gondoskodnak az egyetemi park madarairól + FOTÓK

2013. november 8., péntek
Hallgatók gondoskodnak az egyetemi park madarairól + FOTÓK
madareto10_gs

Az SZTE Diákcentrum tagjai színes madáretetőket helyeztek ki az egyetem parkjába, hogy akciójukkal felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára. A "nyilvános akasztásként" meghirdetett program a szervező szerint nem az utolsó megmozdulásuk.

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központ és a Bölcsészettudományi Kar közötti parkban először akasztottak nyilvánosan a diákok. Az Életvezetési Tanácsadó Központ kortárs segítői első alkalommal készítettek madáretetőket az intézmény parkjában lakó szárnyasoknak. A Diákcentrum tagjai rendszeres kézműves foglalkozásokat tartanak, a legutóbbi kreatív körükön téli etetőket készítettek.

Csete Marietta

, az SZTE óvodapedagógus szakos hallgatója szervezőként működött közre a pénteki akasztáson. A fiatal lány portálunknak elárulta, a kreatív kör először készít madáretetőket az egyetem számára, így szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatos magatartásra. Mint mondta, a kis faházikókat a barkácsolók töltik fel magokkal és felügyelik majd. A Diákcentrum úgy tervezi, a vizsgaidőszak előtt újabb madáretetős akciót hirdet. Miután a természetes anyagokkal feldíszített házikók megteltek eleséggel, a segítők kiválasztottak egy-egy ágat, hogy végső helyére kerülhessenek a téli élelemforrások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.