/

Hallgatók gondoskodnak az egyetemi park madarairól + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

madareto10_gsAz SZTE Diákcentrum tagjai színes madáretetőket helyeztek ki az egyetem parkjába, hogy akciójukkal felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára. A “nyilvános akasztásként” meghirdetett program a szervező szerint nem az utolsó megmozdulásuk.

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központ és a Bölcsészettudományi Kar közötti parkban először akasztottak nyilvánosan a diákok. Az Életvezetési Tanácsadó Központ kortárs segítői első alkalommal készítettek madáretetőket az intézmény parkjában lakó szárnyasoknak. A Diákcentrum tagjai rendszeres kézműves foglalkozásokat tartanak, a legutóbbi kreatív körükön téli etetőket készítettek.

Csete Marietta, az SZTE óvodapedagógus szakos hallgatója szervezőként működött közre a pénteki akasztáson. A fiatal lány portálunknak elárulta, a kreatív kör először készít madáretetőket az egyetem számára, így szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatos magatartásra. Mint mondta, a kis faházikókat a barkácsolók töltik fel magokkal és felügyelik majd. A Diákcentrum úgy tervezi, a vizsgaidőszak előtt újabb madáretetős akciót hirdet.

Miután a természetes anyagokkal feldíszített házikók megteltek eleséggel, a segítők kiválasztottak egy-egy ágat, hogy végső helyére kerülhessenek a téli élelemforrások.

no images were found

Előző sztori

Tisztújító taggyűlés a Szegedi Ítélőtáblán

Következő sztori

Terítéken Európa jövője – konferencia az európai polgárságról és a polgári Európáról + FOTÓK