Közélet

Fidesz: a baloldal újra megszorításokat vezetne be

Fidesz: a baloldal újra megszorításokat vezetne be

2013. november 12., kedd
Fidesz: a baloldal újra megszorításokat vezetne be

A Fidesz szerint a baloldalon semmit sem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra megszorításokat vezetnének be. Erről a kormánypárt kommunikációs igazgatója beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kocsis Máté

azt mondta, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője a hétvégén beismerte, ha újból miniszterelnök lesz, újra fájni fog. Ezt pedig először 2009-ben mondta, amikor a baloldali kormány számos megszorítást vezetett be - tette hozzá a fideszes képviselő. Szerinte

Bajnai Gordon

korábbi nyilatkozataiból és pártja programjából kiderül, ha újra hatalomra kerülne, szűkítené a családi adókedvezményt, megemelné a személyi jövedelemadót. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a családi adókedvezmény eltörlése negyven százalékos adóemelést jelent - figyelmeztetett, úgy folytatva: Bajnaiék csökkentenék a minimálbért, megadóztatnák a nyugdíjakat és eltörölnék a rezsicsökkentést. Ezért a Fidesz tudni szeretné, mit jelent az, hogy Bajnai Gordon újra úgy fogalmazott, fájni fog - közölte. Jó lenne, ha a további elképzeléseiket már a választások előtt megismertetnék a választókkal - mondta Kocsis Máté, megjegyezve, jó lenne, ha megválaszolnák azt a kérdést, mi mindenre készülnek a már megismert terveken kívül. A kommunikációs igazgató szerint világosan látszik, hogy a baloldalon semmit nem tanultak a múlt hibáiból, és ha megtehetnék, újra megtennék, amit megtettek. A felsorolt megszorításokat újra bevezetnék, ez pedig valóban fájni fog a családoknak - jelentette ki, arra kérve Bajnai Gordont és pártját, illetve baloldali szövetségeseiket, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és álljanak elő azzal, mi mindenre készülnének, ha újra hatalomra kerülnének. Mint mondta, 2009-ben mindenki megtudhatta, hogy mit jelent a "fájni fog": a baloldali kormány elvette a 13. havi bért, a nyugdíjat, megcsonkította a gázárkompenzációt, befagyasztotta a családi pótlékot; megszüntették a lakástámogatást, ezzel devizahitelbe hajszolták a családokat, csökkentették a gyes, a gyed, a táppénz időtartamát. Hozzátette: a baloldali kormány több alkalommal megemelte a rezsiköltségeket, emellett nőtt a munkanélküliség, hét százalék volt a költségvetési hiány, zuhant a gazdaság teljesítménye, az IMF-hitel felvételével brutálisan megugrott az államadósság. Az, hogy Bajnai Gordon ismét azt mondta, fájni fog, semmi jót nem jelent - mondta.

Gyurcsány Ferencnek

, a Demokratikus Koalíció vezetőjének a baloldali összefogásba való bevonásáról kérdésre válaszolva közölte, ugyanazok az emberek vannak a baloldalon, mint régen, ugyanazok az elképzeléseik és ugyanazt csinálnák, ha hatalomra kerülnének. Nincs ebben semmi meglepő szerintem - jegyezte meg. Arra a kérdésre, mit szólna ahhoz, ha a parlamenti képviselőket is meg lehetne szondáztatni munka közben, Kocsis Máté azt mondta, örülne neki, bár nem tartja fontosnak a bevezetését, mert ezt a kérdést nem sorolja az ország legfontosabb problémái közé. Azzal egyetért - folytatta -, hogy egy országgyűlési képviselő "legyen kedves" munkájának ellátása idejére illő, és megfelelő fizikai és mentális állapotba hozni magát. Hozzátette, szeretné, hogy ha ezt a kérdést

Szanyi Tibornak

(MSZP) is feltennék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.