Fényárban úszik a Dugonics téri szarvas is + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karacsonyi_vasarmegnyito03_gsKarácsonyi lázban ég Szeged. A város karácsonyfája végleg felöltötte ünnepi ruháját, de a várva várt Dugonics téri csodaszarvas, valamint a belváros is fényárban úszik már. Vasárnap pedig az első gyertya lángja is felgyúl a Dugonics téri adventi koszorún.

A Dugonics tér idén központi helyet tölt be a Karácsonyi Ünnepi Hetek életében. Az egy hónapos programkavalkádot is itt nyitották meg tüzes táncukkal a Hestia Tűz és Fény Show zsonglőrjei. „Az a lány megette a tűzet!” – kiáltott fel csodálkozva az egyik kislány, aki egészen addig a szökőkút közepén felállított óriási szarvast csodálta. Mint ahogy azt portálunk korábban megírta, a szegedi környezetgazdálkodási hivatal először kérte ki a szegedi lakosok véleményét a város négy fő közterületének ünnepi díszítéséről, a beérkezett szavazatok alapján pedig a csodaszarvas lett a győztes. Rendhagyó módon a karácsonyi kézműves vásár standjait is a Dugonics téren állították fel, de az adventi koszorú is itt találta meg végső helyét, amitől kellemes fenyőillat járja be a rétesek és kürtőskalácsok szegélyezte teret. A Dóm téri hangulat átköltöztetéséről portálunk elsőként számolt be . Bár a gyertyagyújtásra még két napot várni kell, advent első vasárnapján Botka László és Kiss-Rigó László gyújtják meg a gyertyákat a karácsony közeledtét hirdető ünnepi eseményen.

karacsonyi_vasarmegnyito09_gs

Városi karácsonyfában sem szenvedünk hiányt ebben az évben, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft, és a Szegedi Városkép Kft is saját fenyővel készült az ünnepekre. Pénteken az e hét elején felállított Klauzál téri örökzöld öltözött ünnepi köntösbe, december 10-én pedig a Széchenyi térit ékesítik fel saját kezű díszeikkel a szegedi óvodások. Utóbbi helyszínen a gyerekek hamar birtokba vették szalmalabirintust, míg szüleik a fényárban úszó bódék forralt bor kínálatát kóstolgatták, s az ajándékok között nézelődtek. Holnaptól minden szombat délelőtt és vasárnap délután meséléssel egybekötött, különleges kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket a Betűmóka foglalkoztatóban, de december 6-án maga a Mikulás is ellátogat a fényárban úszó Széchenyi térre.

Előző sztori

Könyvbemutató az elfeledett szegedi ötvösművésznőről

Default thumbnail
Következő sztori

Szegeden csendül fel az Omega Oratórium

Legutóbbi hasonló cikkek