A Kék Mókus címvédői ismétlésre készülnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

elsob_harsfas_09_ilAz öregfiúk lábtenisszel készülnek a többi kupagyőztes csapat minden tagja nagypályázik – a bajnokokat kérdeztük.

A 2012-es döntőt a +45-ös kategóriában a Gulyás Csárda, a +35-ösben a Kiss-Autószervíz, a nyílt küzdelmeket pedig a Hársfa Söröző nyerte. Szétnéztünk a bajnokok háza táján, hogyan készülnek, és történt-e változás.

A „legidősebbeknél” a csapatvezető, Tárkány Zsolt elmondta nekünk, hogy az alapcsapat lábteniszezni szokott rendszeresen és a SZEOL öregfiúkban játszanak gálameccseket. „Összeszokott gárda vagyunk és komoly NB I-es múlttal, rutinnal rendelkezünk. Major László és Szabó Zsolt beléptek a 45-ösök klubjába, így most csatlakoznak a keretünkhöz. A cél természetesen a kupa elhódítása ismét” – tudtuk meg. A szegedi focirajongóknak nem nagyon kell bemutatni a csapatot, ahol olyan nevek játszanak, mint az egykori SZEOL NB I-es csapatának a tagjai, Orosházi László, Deák Ferenc, Márki László.

A 35 év fölöttieknél egy kecskeméti csapat nyerte tavaly a kupát. „Mi ugyanazzal a csapattal érkezünk, mint az előző évben. Külön nem készülünk, nálunk a teljes csapat nagypályán focizik, függetlenül attól, hogy 35 év fölöttiek. A célunk természetesen az ismétlés” – mondta el a csapatvezető Masa Attila. A hálójukat az utolsó NB I-es szegedi csapat, a Szeged LC egykori kapusa, Szulyovszki Ákos védi, az egykor szintén abban a csapatban futballozó Koncz Zsolt is a pályán lesz, de láthatjuk a gárdában Némedi Norbertet, ő a SZEAC-ban játszott a 90-es években, később a Kecskeméti TE NB I-es játékosa lett. De meg kell említenünk a keretből még a Szegeden nevelkedett, hajdan ifjúsági válogatott Gréczi Gábor nevét is.

„Két új név van nálunk. Az egyik Garamvölgyi Csaba a Tisza Volánból, ő lesz a cserekapusunk, tanultunk a tavalyi blamából, mikor egy mezőnyjátékosnak kellett helyettesítenie Vasas Gábort. A másik új ember Forró Attila az FK Szegedből. A csapat tovább fiatalodott. Militár és Domonkos külföldön tartózkodnak, ők nem lesznek idén a keretben. A Hársfa már nagyon régen együtt focizik ezzel a gárdával, minden játékosunk aktív labdarúgó, de össze fogunk jönni egy-két alkalommal a teremben is gyakorolni. Az átlag életkorunk 21-22 év, sok a lendület és az energia bennünk, ráadásul évről, évre fejlődünk” – árulta el nekünk Kozó Bálint csapatvezető. Vasas Gábornak nem idegen a kispálya, a kapus elmondta nekünk, hogy rendszeresen futsalozik, az UTC keretének a tagja. Kemény csörtékre számít, de ő is, ahogy a csapat többi tagja, címvédésre készül.

A Hársfa Söröző kerete: Vasas, Garamvölgyi Cs. (kapusok), Kormányos, Grósz, Grünvald, Kozó, Fröhlich, Mucsi, Kéri, Batik, Beretka, Farkas, Fülöp, Forró, Faragó.

Előző sztori

Polgármesterek értékelték a hulladékgazdálkodást Mezőhegyesen

Következő sztori

A mintatanyák mellé termálfalut építene Mórahalom + FOTÓK