Közélet

A 4K! legalizálná a marihuánát

A 4K! legalizálná a marihuánát

2013. november 15., péntek
A 4K! legalizálná a marihuánát

A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) a marihuána teljes körű legalizációja mellett száll síkra, mert szerintük ennek sok társadalmi haszna lenne - közölte Istvánffy András, a párt elnöke a Belügyminisztérium épülete előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A pártelnök a marihuána saját és kereskedelmi célú termesztésének, valamint árusításának törvényessé tétele mellett több érvet sorolt fel. Ezek között volt, hogy a könnyűdrognak számító anyag jövedéki termékké válva több milliárd forinttal növelné az állami bevételeket, kiiktatva a dílereket a kereskedelemből, a fogyasztók nehezebben kerülnének keménydrogok közelébe, és lehetővé válna a marihuána gyógyászati célú felhasználása.

Istvánffy András

hangsúlyozta: a marihuána nem veszélyesebb, mint a legális alkohol, amellyel ellentétben nem okoz fizikai függőséget, és nem ismert a halálos adagja. "Ha a magyar társadalom rábízza a hétköznapi, felnőtt emberekre alkoholfogyasztásuk mértékét, álszentség bűnözőként bánni a marihuánafogyasztókkal" - jelentette ki a pártelnök. Közölte: tekintettel mindemellett arra, hogy a szer legalizációjának nem ismert káros hatása a társadalomra, a 4K! felvette azt választási programjába. A jövő héten minden parlamenti pártot megkeresnek, hogy támogassák a javaslatunkat - tette hozzá. A

Pintér Sándor

belügyminiszternek címzett javaslatot az eseményen a tárca sajtóosztályának munkatársa vette át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.