Sport

Vízilabda: remekel a Vízipóló suli és a HVSC is az OB I/B-ben

Vízilabda: remekel a Vízipóló suli és a HVSC is az OB I/B-ben

2013. október 16., szerda
Vízilabda: remekel a Vízipóló suli és a HVSC is az OB I/B-ben

A hétvégén megyénk mindkét második vonalbeli csapata vízbe szállt és remek eredményt ért el. A Szegedi Vízipóló suli - a csabaiak elleni hazai sikert követően - bravúros második félidei játékkal ikszelt az egyik bajnokesélyesnek tartott Neptun VSE otthonában, míg a jelek szerint az előző bajnoki évhez képest alaposan megerősödött HVSC az utóbbi évtized legnagyobb arányú vásárhelyi győzelmét aratta az ezer sebből vérző debreceni egyetemisták felett.

Hivatalosan már a negyedik fordulóra került sor a hétvégén a vízilabda OB I/B-ben, de a "B" csoportban néhány csapat nagyon nehezen veszi fel a bajnoki ritmust, így sok az elhalasztott mérkőzés. A legkirívóbb a Bánki VSE szereplése - pontosabban nem szereplése - hiszen a fővárosiak eddig még egyetlen alkalommal sem szálltak vízbe és az sem lenne meglepetés, ha az elmúlt bajnokságban éppen csak bentmaradó gárda - bár erről még hivatalos bejelentést nem találtunk - visszalépne, vagy kizárnák a bajnokságból. Az előző bajnokság befejezése óta jónéhány változás történt a Póló suli házatáján. A csapat rutinos játékosokból álló gerince -

Lehmann István

,

Makra Zsolt

,

Major Levente

,

Balogh Ádám

- a Vásárhelyre igazolt

Barna Tamás

kivételével továbbra is

Éles Vilmos

edző rendelkezésére áll, jelentős erősítést jelenthet a Szentesről igazolt

Szabó I. Zoltán

és a Kecskemétről visszatért

Németh Zalán

, valamint az A-HÍD Szeged I. osztályú gárdájában is szereplő

Varga Péter

,

Zsigri Bence

,

Rákos Márk

,

Török Krisztián

alkotta négyes és egyre több szerepet kaphatnak a fiatalok,

Szabó Gábor

,

Lakatos Máté

,

Papp Viktor

,

Török András

,

Tóth Dániel

és társaik. A szegediek a hétvégén a fővárosban, a Neptun VSC vendégeként az elő két negyed után már reménytelennek tűnő, ötgólos hátrányban voltak, de fordulás után remekül hajrázva döntetlenre mentették a találkozót. A vásárhelyiek már három bajnokin vannak túl és őrzik hazai veretlenségüket. A hétvégén a pályaválasztási jog felcserélésvel a Gyarmati Dezső Sportuszodában fogadták a jelek szerint komoly gondokkal küszködő - az újpestiektől 26-1-re, a Neptuntól 15-7-re kikapott - DEAC csapatát és az utóbbi évek legnagyobb különbségű győzelmét aratták.

Férfi vízilabda OB I/B "B" csoport, 2. forduló:

Szegedi Vízipóló suli - Csabai Csirkefogók VK 15-9 (4-2, 5-3, 3-3, 3-1)

Szeged, Sportuszoda. Vezette: László G., Matajsz M.

SZVPS:

Balogh Á. - Major L., Varga P., Lehmann 3, Szabó G. 3, Németh Z., Szabó I. Z. 2. Csere: Papp V. (kapus), Makra Zs. 2, Lakatos M. 5, Török A., Zsigri B., Török K., Tóth D.

Edző:

Éles Vilmos.

Gólok emberelőnyből:

1/5, ill. 0/7.

Gólok büntetőből:

5/5, ill. 2/2.

Az eredmény alakulása:

4. perc: 3-0, 6. perc: 3-2, 10. perc: 7-2, 13. perc: 7-4, 16. perc: 9-4, 18. perc: 9-6, 21. perc: 11-8, 28. perc: 13-9.

Férfi vízilabda OB I/B "B" csoport, 4. forduló:

Neptun VSC - Szegedi Vízipóló suli 12-12 (3-2, 5-1, 2-6, 2-3)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Bujka J., Tordai G.

Az SZVPS gólszerzői:

Lehmann 3, Zsigri B. 3, Rákos M. 2, Éles V. 1, Szabó I. Z. 1, Szabó G. 1, Török K. 1.

Gólok emberelőnyből:

1/7, ill. 3/7.

Gólok büntetőből:

1/2, ill. 1/1.

Debreceni EAC - Hódmezővásárhelyi VSC 3-24 (1-7, 0-5, 1-5, 1-7)

Hódmezővásárhely. Vezette: László G., Matajsz M.

HVSC:

Balog Z. - Varga M. 4, Hajdú J. 4, Csuka F. 3, Fodor Á. 1, Kristó V. 1, Vígh Cs. 1. Csere: Arany Sz. (kapus), Barna T. 4, Kapu T. 4, Szabó J. 1, Kristó G. 1, Orosz R., Gallyas E.

Edző:

Dr. Bertók Gyula.

Gólok emberelőnyből:

1/15, ill. 4/6

Gólok büntetőből:

0, ill. 0.

Az eredmény alakulása:

7. perc: 0-7, 17. perc: 1-13, 31. perc: 3-22.

A 4. forduló további eredményei:

Újpest VSE - Csabai Csirkefogók 23-6, Kanizsa VSE - Debreceni Civis PVSE 26-10. A Bánki VSE - Szolnoki VSK találkozó elmaradt.

A bajnokság állása:

1. Neptun VSC 10 pont/4 mérkőzés 2. Újpest VSE 9/3 3. Kanizsa VSE 9/4 4. Hódmezővásárhelyi VSC 6/3 5. Szegedi Vízipóló suli 4/2 6. Szolnoki VSK 3/3 7. Debreceni Civis PVSE 3/4 8. Csabai Csirkefogók VK 0/4 9. Debreceni EAC 0/3 10. Bánki VSE 0/0. A hétvégén sorra kerülő fordulóban mind a szegedi, mínd a vásárhelyi együttes hazai környezetben győzelmi esélyekkel száll vízbe és ebben a fordulóban kerül sor az első két helyen álló csapat fővárosi rangadójára is.

Az 5. forduló párosítása:

Szolnoki VSK - Debreceni EAC, Újpest VSE - Neptun VSC, Szegedi Vízipóló suli - Debreceni Civis PVSE (október 19 szombat 13.00 Szegedi Sportuszoda), Hódmezővásárhelyi VSC - Csabai Csirkefogók VK (október 19 szombat 14.00 Vásárhelyi uszoda). A Kanizsa VSE - Bánki VSE találkozó elmarad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.