Sport

Vízilabda: első pontjaikért küzdenek a szegedi lányok

Vízilabda: első pontjaikért küzdenek a szegedi lányok

2013. október 31., csütörtök
Vízilabda: első pontjaikért küzdenek a szegedi lányok
universitas_noivizilabda_lakogabor_szmatv

Megszerezné első győzelmét a női vízilabda OB I-ben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem együttese. Szombaton este az UVSE ellen erre reális esély nyílik.

Három forduló után három vereséggel áll a bajnokságban

Lakó Gábor

együttese, miután az élmezőny két favoritjától idegenben nagy arányú vereségeket szenvedett - a Dunaújváros 20-6-ra, a bajnok Eger 20-7-re győzte le Miklós Dóráékat -, a Szentessel pedig szoros csatában maradt alul 8-7-re hazai medencében. A megyei riválissal legutóbb, az elmúlt hétvégén is szoros csörtét vívtak a szegedi lányok, akik négygólos előnyből bukták el a meccset 12-11-re a magyar kupa szegedi selejtezőcsoportjában, ám két további mérkőzésükön aratott győzelmeik révén kiharcolták a legjobb négy közé jutást a sorozatban. E két diadal egyikét, a továbbjutásról kvázi döntő csatát épp szombat esti ellenfelükkel szemben érték el. A 12-9-es diadalból a csapatkapitány

Dalmády Szandra

hat góllal vette ki részét, míg a csapat rutinos alapemberei vállalták magukra a többit. Hazai medencében ezúttal is a győzelem az egyértelmű cél, s az első bajnoki pontok megszerzése a nyáron jól erősítő újpestiek ellen, akik várhatóan alaposan felszívják magukat a visszavágást kitűzve célul, így mindenképp izgalmas csatára van kilátás a 17.30-kor az újszegedi SZUE-ban kezdődő találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.