/

Szentmisén fogadták be az új karolinásokat + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karolina_mise_mj 23Az új diákok érkezését hagyományosan befogadó szentmisével ünnepli meg a szegedi Karolina-iskola, mely keretében egy nyilatkozatot is kapnak a tanulók, ezzel válnak a karolinás közösség tagjaivá.

A Kelemen testvár által celebrált szentmise keretében a Karolina-iskola összesen 127 tanulóját fogadták be az áldoztatás után. Az intézmény Szent György-termében rendezett szertartás keretében egy befogadó nyilatkozatot is átvehettek az intézménybe újonnan érkezett tanulók egy diáktársuktól, mely gesztussal szintén a közösség összetartását jelzik az újonnan érkezőknek.

„Biztos vagyok benne, hogy azok az új tanulók, akik az idén lépték át az intézmény kapuit, már elindultak a befogadás útján” – fogalmazott Szegedi Ágnes a befogadó szentmise előtt. A főigazgató hozzátette, fontos, hogy a diákok szeressenek a Karolinába járni, mert akkor fogják tudni segíteni őket a pedagógusok abban, hogy tényleg Karolinásnak érezzék magukat. „Bízom abban, hogy a segítségünkkel, a közösség támogató hozzáállásával így együtt a gyerekek, szülők és kollégák úgy tudjuk őket segíteni a saját útjukon, hogy valódi közösséget és rengeteg tudást találjanak az itt töltött évek alatt” – hangsúlyozta Szegedi Ágnes.

„Számunkra a nevelés azt jelenti, hogy az embereket – mint Isten teremtményeit és képmásait – teljes kibontakozásukhoz segítjük, és képessé tesszük arra, hogy bevessék adottságaikat a föld emberhez méltóvá alakításába” – ez áll az iskolanővérek szabályában, s a Karolina iskola falai között a mai napig eszerint folyik az oktató-nevelőmunka. Ahogy megírtuk, a szeptemberi tanévkezdés sok változás hozott a Karolina életében, hiszen minden képzési formájuk koedukált lett, illetve nyolc évfolyamos tehetséggondozó osztályt is indítottak. A Szentháromság utcai intézménybe jelenleg közel 700 tanuló jár, közülük 127 kis elsőst fogadott be a közösség a szentmise keretében.

no images were found

Előző sztori

Babákkal sétáltak Szeged belvárosában + FOTÓK

Következő sztori

Futsal: “hazai” pályán is bemutatkozik az SZTE EHÖK