Közélet

Szegeden is véradással emlékeznek az iszapkatasztrófára + FOTÓK

Szegeden is véradással emlékeznek az iszapkatasztrófára + FOTÓK

2013. október 4., péntek
Szegeden is véradással emlékeznek az iszapkatasztrófára + FOTÓK
veradas05_gs

A katasztrófavédelem munkatársai bármikor készek a vérüket adni - ezúttal szerencsére csak a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezett véradó napjukon volt erre szükség.

Szomorú egybeesés, hogy a Kolontárnál történt, több halálos áldozatot is követelő vörösiszap-katasztrófa évfordulója szinte egy napra esik a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjával. Az iszapömlés emlékére közös, országos véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt pénteken, ahol önkéntes adományával bárki hozzájárulhatott a bajba jutottak segítéséhez. Fontos ilyenkor a vérkészletek feltöltése, hiszen alig egy hónap múlva itt a Halottak napja, amikor sokan kelnek útra országszerte, emelkedhet a közúti balesetek száma, a kórházaknak az életmentő műtétek elvégzéséhez pedig elegendő vérkészítményre van szükségük. "Az országban huszonnyolc helyszínen, a főigazgatóságon és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon várják a véradókat, van ahol a tűzoltóságon, illetve a véradóállomáson lehet jelentkezni. Csongrád megyében a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, a Napos út 4. szám alatt adományozhatunk" - nyilatkozta portálunknak

Arany-Tóth Attila

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Egyben hangsúlyozta: nem csak a katasztrófavédelem dolgozóit, de a civileket is várják a kirendeltségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.