Közélet

Szakszervezeti demonstráció a fiatalok tisztességes munkalehetőségéért

Szakszervezeti demonstráció a fiatalok tisztességes munkalehetőségéért

2013. október 7., hétfő
Szakszervezeti demonstráció a fiatalok tisztességes munkalehetőségéért

Hat szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozatai figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak a budapesti Deák téren hétfőn: a fiatalok tisztességes munkalehetőséghez jutásáért emelték fel a szavuk.

Az 50-70 részvevő a tisztességes munka világnapjára időzítette a megmozdulást. A tisztességes munka fogalmát a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezette be 1999-ben. A megmozduláson

Beőthy-Fehér Szabolcs

, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 15-29 éves korosztályban a munkanélküliség aránya meghaladja a 30 százalékot. Akik mégis munkához jutnak ebből a korosztályból, kénytelenek elfogadni a rossz munkakörülményeket, illetve a szürke- és feketemunkát is. A szakszervezeti fiatalok célja az, hogy tisztességes munkát kapjanak, és Magyarországon boldoguljanak - tette hozzá az elnök. Beszédek nem hangzottak el, a fiatalok különféle alakzatokat vettek fel a téren. Transzparenseik szövege a következő volt: "Az idő nem állt meg, a modern szakszervezetek érted is vannak", "Ne fagyj le, szerveződj!" illetve "Többen erősebbek vagyunk". A rendezvényen az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség és a Fiatalok Ligája aktivistái vettek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.