Szakszervezeti demonstráció a fiatalok tisztességes munkalehetőségéért

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozatai figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak a budapesti Deák téren hétfőn: a fiatalok tisztességes munkalehetőséghez jutásáért emelték fel a szavuk.

Az 50-70 részvevő a tisztességes munka világnapjára időzítette a megmozdulást. A tisztességes munka fogalmát a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezette be 1999-ben.

A megmozduláson Beőthy-Fehér Szabolcs, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 15-29 éves korosztályban a munkanélküliség aránya meghaladja a 30 százalékot. Akik mégis munkához jutnak ebből a korosztályból, kénytelenek elfogadni a rossz munkakörülményeket, illetve a szürke- és feketemunkát is. A szakszervezeti fiatalok célja az, hogy tisztességes munkát kapjanak, és Magyarországon boldoguljanak – tette hozzá az elnök.

Beszédek nem hangzottak el, a fiatalok különféle alakzatokat vettek fel a téren. Transzparenseik szövege a következő volt: “Az idő nem állt meg, a modern szakszervezetek érted is vannak”, “Ne fagyj le, szerveződj!” illetve “Többen erősebbek vagyunk”.

A rendezvényen az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség és a Fiatalok Ligája aktivistái vettek részt.

Előző sztori

Országosan csaknem hétezer-ötszáz kémény használata tiltott

Következő sztori

Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán