Közélet

Rendőrgázolás: cáfolták a vádlott jogi védekezését a tanúk

Rendőrgázolás: cáfolták a vádlott jogi védekezését a tanúk

2013. október 31., csütörtök
Rendőrgázolás: cáfolták a vádlott jogi védekezését a tanúk
Rendõrgázolás - Elkezdõdött a Hummer sofõrjének tárgyal?

A vádlott jogi védekezésével szemben egyik orvos vagy mentős sem látott könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló jelet annak idején azon a férfin, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt. A tanúk erről a per csütörtöki tárgyalásán beszéltek a Szegedi Törvényszéken.

A 35 éves

Thomas Robert B.-t

hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az ügyészség. A vádlott egy korábbi vallomásában azt állította, hogy az egyik rendőr lefújta paprikaspray-vel, ezért szinte egyáltalán nem látott, amikor állítása szerint véletlenül elütötte a sértettet. A helyszínre elsőként érkező háziorvos nem tapasztalt könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló tüneteket a vádlotton, és a férfi akkor nem is beszélt arról, hogy ilyen történt volna vele. Az orvos lőtt sebeken kívül fizikai bántalmazásra utaló nyomot nem talált az osztrák férfin. A vádlott a mentőben kábító-fájdalomcsillapítót, egy szintetikus ópiátszármazékot kapott, az őt ellátó szakemberek sem tapasztalták, hogy gázspray-t használtak volna a férfival szemben. Thomas Robert B. az SZTE traumatológiai klinika orvosának azt mondta, az eset előtt nem fogyasztott kábítószert, és nem is használ drogot, itt morfiumot adtak neki fájdalmai csillapítására. A Szegedi Törvényszéken folyó per csütörtöki, negyedik tárgyalási napján meghallgatott tanúk közül többen is beszámoltak arról, hogy a vádlottban csak jóval a gázolás és az őt megfékezni próbáló rendőrökkel folytatott dulakodás után tudatosult, mi is történt vele. Volt, aki úgy látta, a férfi a mentőautóban el is sírta magát. Joó Attila tanácsvezető bíró közölte, a per január 21-én szakértők meghallgatásával, illetve az esetről készült videofelvételek megtekintésével folytatódik. A vádlott ügyvédje,

Buza János

a tárgyalást követően újságíróknak elmondta, az ügyben új szakértők kirendelését kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.