//

Rendőrgázolás: cáfolták a vádlott jogi védekezését a tanúk

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendõrgázolás - Elkezdõdött a Hummer sofõrjének tárgyal?A vádlott jogi védekezésével szemben egyik orvos vagy mentős sem látott könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló jelet annak idején azon a férfin, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt. A tanúk erről a per csütörtöki tárgyalásán beszéltek a Szegedi Törvényszéken.

A 35 éves Thomas Robert B.-t hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az ügyészség.

A vádlott egy korábbi vallomásában azt állította, hogy az egyik rendőr lefújta paprikaspray-vel, ezért szinte egyáltalán nem látott, amikor állítása szerint véletlenül elütötte a sértettet.

A helyszínre elsőként érkező háziorvos nem tapasztalt könnygáz- vagy paprikaspray használatára utaló tüneteket a vádlotton, és a férfi akkor nem is beszélt arról, hogy ilyen történt volna vele. Az orvos lőtt sebeken kívül fizikai bántalmazásra utaló nyomot nem talált az osztrák férfin.

A vádlott a mentőben kábító-fájdalomcsillapítót, egy szintetikus ópiátszármazékot kapott, az őt ellátó szakemberek sem tapasztalták, hogy gázspray-t használtak volna a férfival szemben.

Thomas Robert B. az SZTE traumatológiai klinika orvosának azt mondta, az eset előtt nem fogyasztott kábítószert, és nem is használ drogot, itt morfiumot adtak neki fájdalmai csillapítására.

A Szegedi Törvényszéken folyó per csütörtöki, negyedik tárgyalási napján meghallgatott tanúk közül többen is beszámoltak arról, hogy a vádlottban csak jóval a gázolás és az őt megfékezni próbáló rendőrökkel folytatott dulakodás után tudatosult, mi is történt vele. Volt, aki úgy látta, a férfi a mentőautóban el is sírta magát.

Joó Attila tanácsvezető bíró közölte, a per január 21-én szakértők meghallgatásával, illetve az esetről készült videofelvételek megtekintésével folytatódik.

A vádlott ügyvédje, Buza János a tárgyalást követően újságíróknak elmondta, az ügyben új szakértők kirendelését kérte.

Előző sztori

Hoppál: Soros pénzügyi körei támogathatják Gyurcsány cégeit

Következő sztori

Férfi kézilabda: vasárnap Makó – Algyő derbi az NB II-ben