Közélet

Orgazdát fogtak a szegedi Tolvajkergetők

Orgazdát fogtak a szegedi Tolvajkergetők

2013. október 21., hétfő
Orgazdát fogtak a szegedi Tolvajkergetők
tolvajkerg

A több százezres csalibringát egy kocsmában adta el a tolvaj háromezer forintért, de a GPS jeladó segített azt megtalálni egy ház melléképületében.

A

szeptemberi akció után

az ősz meghozta a Tolvajkergetők szegedi csoportjának negyedik sikeres elfogását. Ezúttal a tolvajt nem, de az orgazdát, aki a több száz ezres csalibringát egy kocsmában 3 (!) ezer forintért vásárolta meg elkapták.

Egy kocsmába vitte a kerékpárt a tolvaj

A Tolvajkergetők tapasztalatai szerint a tolvajok a sötétebb színű és élénk feliratú kerékpárokat kedvelik, ezért a csoport lecserélte az eddigi élénkebb színű bringát. Nem kellett még két éjszakát sem a hidegben töltenie Subának (a csalikerékpár beceneve), máris akadt, aki úgy gondolta jobb helyen lesz nála. „A riasztás tegnap este érkezett 19:13-kor. Szép komótosan elkezdtük figyelni a netes térképen, hogy a régi SZTK-tól vajon merre lesz a séta. A tolvaj kicsit bizonytalannak mutatkozott, mert egyenesen arra a helyre ment, ahol biztos volt benne, talál vevőt a járgányra. Ez így is lett. A kálvária sugárúti Havanna Sörözőben P. Tibor orgazda, máris visszautasíthatatlan ajánlatot tett a bicajra. Ugye senki sem gondolná, hogy 3 000 Forint sok pénz egy jó állapotú, márkás mountain bike kerékpárért? Tibor orgazdával ugyanis ez történt. A sörözőből távozva egyenesen a Bakay Nándor utcai ház udvari melléképületébe vitte a kerékpárt. Tibor a kerékpár váltójával nem igen tudott mit kezdeni, addig-addig kapcsolgatott míg sikerült az első tányérról ledobatnia a láncot a vázra. Szuszakolt vele egyszer-kétszer mire rájött, hogy a sebesség kapcsolgatásához nem ért. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a kerékpárt a kis konyha közepén letámasztva hátrahagyva, gyalog indult bevásárolni a lakástól, ahol egyébként albérlő volt. (Fontos kihangsúlyozni, hogy a ház tulajdonosa nem tudott Tibor tettéről, így csak elszenvedője volt a rendőrségi intézkedésnek.)” – számolt be a részletekről Dovalovszki András, a szegedi Tolvajkergetők tagja levelében. „A SpyBike-tól (GPS-es jeladó) kapott riasztást követően 50 percen belül a helyszínen volt a csapat kisebb különítménye. A rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatunk. Tegnap este is folyamatos telefonos kapcsolatban voltunk, így a járőrök szinte velünk egy időben érkeztek a helyszínre. A SpyBike-nak köszönhetően szinte méter pontosan be tudtuk határolni, hogy hol van az ellopott kerékpár (mellékelt kép), így a járőröknek nem volt nehéz dolga. A kerékpárt egy ’biztonsági kör’ megtételét követően azonnal megtalálták. Az orgazda nagyon meglepődött, amikor hazaért. Nem csak a mérges szállásadó, de két járőr is várta kuckójában. Az orgazda a bilincsben történő előállítását követően az éjszakát már a városi kapitányságon töltötte” – áll a nyilatkozatban. Dovalovszki András és csapata végül azt üzente a bűnös utakon járóknak, hogy bár az ősz beköszöntével, és a hidegebb idők beálltával lehet, hogy a tolvajok elkényelmesednek, és kevesebbszer mennek a szabadba lopni, de abban biztosak lehetnek, hogy egy-egy sikeres akció még több motivációt ad a Tolvajkergetőknek, hogy több csali kihelyezésével, nagyobb létszámmal. és még hatékonyabban folytassák tevékenységüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.