Nyomtatóval készült egyedi csokoládé

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Háromdimenziós nyomtató segítségével készít egyedi csokoládét Brian Begun filmes látványmester, aki a Sötétségben – Star Trek vagy A csodálatos Pókember című produkciók elkészítésében is közreműködött.

Begun az elmúlt húsz évben számos hollywoodi kasszasiker látványeffektus készítőjeként dolgozott. Az esküvője szervezésekor azonban meglepve tapasztalta, hogy mennyire drágák és mennyire nem felelnek meg ízlésének a lakodalmi vendégeknek szánt egyedi tervezésű csokoládék. Így aztán választottjával kettesben álltak neki a csokoládékészítésnek, de a megszokott módszerek nagyon körülményesnek bizonyultak, ezért új technológián törte a fejét.

Begun arra jött rá, hogy a háromdimenziós nyomtatás hallatlanul leegyszerűsíti a folyamatot: a komoly gépek, hevítés, préselés és mindenféle vegyi anyagok felhasználása nélkül is képes csokiból reprodukálni egy kiválasztott egy formát. Ezzel a módszerrel csokiöntvények méretét és részleteit is könnyűszerrel módosítani lehet. Találmányára céget is alapított, az Everything’s Made of Chocolate (Minden csokoládéból) elnevezésű vállalakozás – amelynek beindításához egy internetes adománygyűjtő honlapon gyűjtik a pénzt – azt ígéri, hogy bármilyen csokiformát elkészít 3D-s szkennerrel – ismertette a BusinessNewsDaily.

Előző sztori

Orbán Viktorral nyílt meg a 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Következő sztori

Az aradi tizenháromra emlékezett Szeged + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek