Sport

Női vízilabda: nem lehetett tartani a Dunaújvárost

Női vízilabda: nem lehetett tartani a Dunaújvárost

2013. október 5., szombat
Női vízilabda: nem lehetett tartani a Dunaújvárost
szeged-uvse_011_ia

Nagyarányú vereséggel kezdte a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata az OB I-es idényt Dunaújvárosban.

A vendéglátók hamar elhúztak 3-0-ra, majd a nagyszünetig 9-3-ra léptek meg a vendégektől, akik már az elején sem tudták tartani a lépést a bajnokjelölt együttessel. A folytatásban sem csökkent a különbség: a harmadik negyedben már csaknem tíz volt közte (13-4). A bűvös határt aztán a záró felvonásban érték el a dunaújvárosiak, betaláltak emberelőnyből és büntetőkből is, végül 20-6-nál ért véget a találkozó.

Lakó Gábor

együtteséből a csapatkapitány

Dalmády Szandra

jutott három gólig, míg a vendéglátóknál

Menczinger Kata

és

Csabai Dóra

4-4,

Garda Krisztina

és

Szilágyi Dorottya

3-3 gólt szerzett. A 2. fordulóban megyei rangadó lesz az újszegedi SZUE-ban: a mieink a Szentes együttesét fogadják október 12-én 18 órától.

Női vízilabda OB I 1. forduló:

Dunaújvárosi Fősikola VE - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 20-6 (5-2, 4-1, 4-1, 7-2) Dunaújváros, Fabó Éva uszoda. Vezette: Turdai, Bujka.

Gólszerzők:

Menczinger 4, Csabai 4, Garda 3, Szilágyi 3, Horváth B. 2, Ziegler 2, Miskolczi I. 2, ill. Dalmády Sz. 3, Lengyel A. 1, Lengyel D. 1, Dalmády P. 1.

Emberelőny:

15/8 ill. 15/2.

Ötméteres:

2/2 ill. 3/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.