Bulvár

Makói szalámirablás – öt évet kapott a gyengeelméjű

Makói szalámirablás – öt évet kapott a gyengeelméjű

2013. október 31., csütörtök
Makói szalámirablás – öt évet kapott a gyengeelméjű

A férfi rablást követett el hiszen ellökte a biztonsági őröket és életveszélyesen megfenyegette őket, ráadásul visszaeső, az ítélet nem jogerős.

"A Makói Járási Ügyészség a mai napon gyorsított eljárásban a Makói Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki 2013. október 2. napján fél 12 órakor a Makói TESCO Áruházban az áruvédelmi eszközt eltávolítva eltulajdonított 3 rúd, mindösszesen 400 g súlyú téliszalámit” – áll a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében. A férfi félmunkát végezhetett, mert a bejárati ajtónál a mágneses kapuk bejeleztek, a biztonsági őrök el is kapták a tolvajt és felszólították, hogy pakoljon ki a ruházatából. A tettes a szalámikat nem adta át, a biztonsági őrökre támadt, életveszélyesen megfenyegetve őket, hogy a parkolóban várakozó családtagjait behívja és majd ők ellátják a bajukat, az őt feltartóztatni igyekvő őröket félrelökte. Az őrök értesítették a rendőrséget, akik Makó belterületén a vádlottat igazoltatták, előállították és az eltulajdonított szalámikat lefoglalták. „A gyengeelméjűsége okán enyhe fokban korlátozott vádlottal, mint többszörös visszaesővel szemben a Makói Járásbíróság rablás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetést, 5 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett” – zárul az ügyről szóló nyilatkozat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.