Kultúra

Lufimesék a Somogyi-könyvtárban

Lufimesék a Somogyi-könyvtárban

2013. október 1., kedd
Lufimesék a Somogyi-könyvtárban
DSC03058

Székelyföldi mesék és legendák öltöttek lufiformát a Magyar Népmese Napja alkalmából a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Hol lufiszobrok formájában, hol színes képként bukkannak elő a székelyföldi mesék és legendák

Szemenyei Dorka

illusztrátor és

Csatai Gergő

lufizsonglőr tolmácsolásában. A Magyar Népmese Napja alkalmából rendezett rendhagyó kiállításon nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is érdekes programokkal várják. Csatai Gergő lufizsonglőr portálunknak elárulta, összesen hét székely legenda elevenedik meg a kicsik előtt könyvillusztrációk és lufik formájában: "lényegében a történetmesélés képekkel és lufijátékkal egészül ki". A legendák közt minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebbet, míg a gyerkőcök például a Hargita elvarázsolt tündérvilágába merülnek el, addig a felnőttek is megismerhetik, miért éppen ezt a nevet kapta a hegység. A gyermekkönyvtár kiállítása egészen október 13-ig látogatható. Október 5-én Csizmás Kandúr kalandjait élhetik át a gyerekek, akik lufikoronát húzhatnak a fejükre, de maszkokba és jelmezekbe is öltözhetnek. A mesés családi délelőttöt Csatai Gergő tartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.