Labdarúgás: visszatért Kistelekre az “aranyedző”

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

czeigersmidt_roland01_gsA Kistelki TE csapatánál edzőcsere történt: Szabó Zsoltot az a Czeigersmidt Roland váltotta, aki évekig irányította a Kisteleket, és a 2010/2011-es bajnokságot meg is nyerte a kék-fehérekkel. A tréner egyelőre a téli szünetig tért vissza.

Megtörtént az első edzőcsere a megyei I. osztályban! Miután a Kistelek hétvégén 4-3-ra kikapott az újonc Szentesi Kinizsitől, a vezetőség lépésre szánta el magát. A Kistelek teljesítménye nem mondható túl fényesnek, hiszen 7 fordulóval a bajnoki rajt után a 14. helyen állnak Zámboriék: az első fordulóban megverték az SZVSE csapatát, majd zsinórban zakóztak hatszor. Szabó Zsolt ezek után felajánlotta, az elnökség pedig elfogadta lemondását. Szabó Zsoltot az őszi szezonból hátralévő 8 fordulóra Czeigersmidt Roland váltotta, aki éveken keresztül irányította már a gárdát, 2011-ben bajnokságot is nyert a csapattal. Hétfőn este beszélgettünk a kiváló szakemberrel.

„Elmondtam a vezetőségnek is, hogy ezt a csapatot nem én készítettem fel a bajnokságra, semmi közöm sem volt a keret kialakításához, ne várjanak csodát tőlem. Igaz, láttam a meccseket, vannak elképzeléseim. Mikor megkerestek, tájékoztattam őket, hogyan látom a csapat jelenlegi helyzetét, az elképzeléseink pedig találkoztak. Én viszont ajánlottam magam helyett más neveket is, de ragaszkodtak hozzám. Nekem tavaly a csanyteleki fél év épp elég volt kudarc szempontjából, az örömömet pedig megtaláltam a gyereklabdarúgásban, három csapatot is viszek, így nem terveztem ismét felnőttekkel dolgozni, nem egy hálás munka, a kicsiknél sokkal több a pozitív visszajelzés. A Sándorfalvánál az U11-es csapatot irányítom, Kisteleken meg az U7-esesket és az U9-es gyerekeket” – mondta el portálunknak a tréner.

Czeigersmidt Roland kiemelte, hogy bár a klubvezetés télre ígért nagyobb változásokat a keretben, de ő egyelőre a hátralévő mérkőzésekre, a téli szünetig vállalta el a gárda irányítását. „A sikertelen sorozatban volt több kötelezőnek könyvelt győzelem is, ami nem jött össze. Úgy vállaltam el az edzői munkát, ha elhozhatom magammal a Kistelek II. csapatából azt a négy játékost, akik szerintem bőven megütik a megyeegyes szintet. Ők Papp Dávid, Gera László, Kispál Csaba és Lajos Tamás, utóbbi egy fiatal, tehetséges góllövő, aki tavaly még az ifiben játszott, és 60 gólt lőtt. Keddi és csütörtöki edzésekkel vállaltam el a tréningek irányítását úgy, hogy egyik utánpótláscsapatomat sem adom le. A jelenlegi keretben van több fiatal, akiket játszatok majd, többen biztos a kezdőben lesznek a hétvégén. Ha a játékosok is motiváltak lesznek, fel tudom a fiúkat rázni, és a fiatalok is bizonyítanak, közösen tudjuk húzni egy irányba a szekeret, akkor 9-12 pontot össze tudunk szedni az év végéig” – mondta bizakodva a szakvezető.

Előző sztori

Párkeresés a villanyoszlopon - felhívással keresi az Igazit

Következő sztori

Kézilabda: a PLER otthonában folytatja a Pick

Legutóbbi hasonló cikkek