Sport

Labdarúgás: az UTC nyerte a tápéi thrillert + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: az UTC nyerte a tápéi thrillert + FOTÓK, VIDEÓ

2013. október 26., szombat
Labdarúgás: az UTC nyerte a tápéi thrillert + FOTÓK, VIDEÓ
tape_utc_mj18

Egészen izgalmas és változatos 90 perc után az Ujszegedi TC nyerte a Tápé ESK elleni hétgólos thrillert a Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójának szombati derbijén.

Hét gól, három tizenegyes, két kiállítás, győzött az UTC - foglalhatnánk össze röviden a találkozót, amelyen

Bernát Péter

korai találatával már a 10. percben vezettek a vendégek.(0-1)

Major László

tanítványai sokáig játékban is domináltak, a félidő második felére azonban magára talált a Tápé, és még a lefújás előtt érkezett is

K.Tóth Gyula

egalizáló fejese

Dlusztus Imre

beívelését követően.(1-1) A második játékrészre úgy jöttek vissza a csapatok, ahogy a szünetre bevonultak, magas iram jellemezte a találkozót már a korai percekben is. Az 52. minutumban aztán kulcsmomentumához érkezett az összecsapás -

Mike Gábor

szlalomozott végig a teljes újszegedi védelmen, végül

Tombácz Róbert

kapus tolta el a tar középpályás lábát az ötös sarkánál, amiért

Vereska Mátyás

habozás nélkül büntetőt adott. A labda mögé álló

Péter Sándor

nem hibázott, így már

Paksi Péter

legényeinél volt az előny.(2-1) Nagyjából ekkortól növelték maximumra futóteljesítményüket a csapatok, ekkortól vált paprikássá a hangulat a pályán, és ekkortól kezdett erősen izzadni a játékvezetői hármas. A hátralévő félórában két tizenegyeshez jutott az UTC, amelyek közül a másodikat - a helyszínről nézve úgy tűnt - színészkedés előzte meg, ám a videónk alapján elképzelhető, hogy történt kontaktus a védő és a támadó között.

Végh Arielt

azonban mindez egyáltalán nem zavarta abban, hogy mindkét alkalommal betaláljon a rögzített szituációból

Kispéter

kapujába, és újra vezetéshez juttassa együttesét. (2-3) A tápéiakban van tartás, és ezt igazolni is tudták, közjáték ide vagy oda, pillanatokon belül érkezett

Pócs Tamás

egyenlítő találata egy védelmi megingást követően. (3-3) Hogy mégse legyen döntetlen a mérkőzés vége, arról a 88. percben becserélt

Gajdacsi Mátyás

gondoskodott, aki gyakorlatilag első labdaérintéséből megszerezte az UTC győztes gólját. (3-4) Az idő rövidsége okán Péter Sándoréknak már nem volt lehetőségük újabb válaszra, így a vendégek zsebelték be a három bajnoki pontot a drámai küzdelem végén.

Tápé, 100 néző
2013.10.26., 14.30
Tápé ESK
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Vereska Mátyás • asszisztens: Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos
3
-
4

A megyei I. osztály 11. fordulójában:

Tápé ESK - Ujszegedi TC 3-4 (1-1)

Tápé, 100 néző. Vezeti: Vereska Mátyás (Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos).

Tápé:

Kispéter - Németh, Szélpál (Pöszmet 90+1'), Cindel, Márki, Pócs, Bárkányi, Mike, Dlusztus (Papdi 81'), Péter, K.Tóth.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

UTC:

Tombácz - Ondrejó, Mészáros Z., Bilics, Szűcs, Brinszky (Mészáros T. 68'), Kerepeczki, Bernát (Gajdacsi 88'), Tumbas, Végh, Bitó (Dürgő 90+2').

Vezetőedző:

Major László.

Gólszerzők:

K.Tóth (41'), Péter (55' - tizenegyesből), Pócs (82'), ill. Bernát (10'), Végh (70', 80'- mindkettőt tizenegyesből), Gajdacsi (90').

Sárga lap:

Mike (31'), Péter (69'), Németh (81'), Kispéter (85'), Márki (87'), ill. Bernát (54'), Mészáros Z. (54'), Végh (62').

Piros lap:

Mike (90+3'), ill. Végh (89'). Paksi Péter:

"Ha röviden akarok fogalmazni, akkor az UTC ma megköszönheti a bíróknak, hogy győztesen hagyta el a pályát. A játékvezetők működése rendre a vendégeket támogatta, hiszen kétszer is olyan szituáció után ítéltek ellenünk büntetőt, amilyenek után nem lett volna szabad. 2-2-es állásnál nekünk ugyanakkor nem ítéltek meg egy jogos tizenegyest. Ezek olyan momentumok voltak, amelyek döntően befolyásolták a mérkőzés alakulását. Magunkról szólva, az első félidőben nem hittük el, hogy akár három pontot is szerezhetünk az UTC ellen. Bár három helyzetünkből egyet gólra váltottunk, az ellenfelünknek is ajándékoztunk egy találatot egy védelmi hibából a játékrész elején. A második felvonásban a vezetést is megszereztük, ezt követően jöttek a már említett események. Nem hiszem, hogy a magyar labdarúgásnak erre lenne szüksége, még a megyei I. osztályban sem."

Major László:

"A régi idők fociját idézte ez a meccs, nagyszerű volt a hangulat Tápén. Úgy gondolom, hogy a két csapat nagyszerűen futballozott, még ha a játékvezető kezéből kicsit ki is szaladt a második játékrészben a találkozó. Összességében azt hiszem, ha mindig ilyen összecsapások zajlanának, mindig tele lennének a lelátók. A győzelemről úgy gondolom, megérdemelte az UTC, mert jobb csapat."

A SZEGEDma TV videója a meccsről!

http://www.youtube.com/watch?v=Air8qrZtspg&feature=youtu.be

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Itt a vége! Elképesztő meccsen szerzett három nagyon fontos pontot az UTC Tápén. Igazi, vérbeli rangadó volt!
90+3'
Mikét is kiállítja a bíró egy bodicsek után! 10-10 fővel a csapatok a hátralévő másodpercekre a pályán.
90+2'
Bitót hozza le Major László, Dürgő ment fel helyette.
90+1'
Az utolsó szalmaszálba is kapaszkodik Paksi Péter, középhátvédje, Szélpál Attila helyett Pöszmet Tamást küldi csatába.
90'
GÓÓÓL!!! ELdőlt? Mészáros Zoltán lapos beadása után Gajdacsi becsúszva kotorta védője szorításában a labdát a hazaiak kapujába közvetlen közelről! 3-4!
89'
Végh törlesztett Márkival szemben, második sárgával kiáll a két gólt jegyző játékos.
88'
Bernátot Gajdacsi váltja a hajrára a vendégeknél.
87'
Márki rúgott oda Szűcsnek, ez is sárga!
86'
Végh lekészítése után Bilics vágta fölé és mellé a szabadrúgást.
85'
Kispéter is sárgát kap szövegelésért, közben szabadot lőhet az UTC középről 25 méterről egy Kerepeczki elleni szabálytalanság okán.
82'
GÓÓÓL!!! Azonnal egyenlít a Tápé! EGy kontra során Tumbas vétette el a labdát, az érkező Pócs pedig bevette Tombácz kapuját! 3-3!
81'
Németh László is nehezen bírja a rangadó terhét, reklamálásért lapot kapott.
81'
Dlusztust Papdi váltja a hazaiaknál.
80'
Végh ezt most laposan a bal alsóba vágta. 2-3!
78'
Vereska ezt is befújta! Végh cselezte be magát a tizenhatoson belülre lendületből, Szélpál hangosan üvöltötte az üldöző Márkinak, hogy ne lépjen oda, a vendégek játékosa azonban kontaktus nélkül is elesett, a spori pedig elhitte a szituációt! Újabb tizenegyes! (Frissítés: a videofelvétel alapján elképzelhető, hogy valóban történt konfliktus a védő és a támadó között.)
75'
Van itt azért foci is! Végh állított meg egy passzt 25 méterre a kaputól, majd lefelé csapódó lökete alig tévesztette el a bal alsót!
73'
Vereska Mátyás folyamatosan próbálja nyugtatni a játékosokat, ezúttal K.Tóth Gyulával beszélget hosszasan egy vendég szöglet előtt. Paprikás a hangulat, érzik a csapatok és a szurkolók a mérkőzés tétjét.
70'
GÓÓÓL!!! Végh a jobb alsóba vágta a tizit! 2-2!
69'
Péter sárgul be szövegért.
69'
Tizenegyest kap az UTC is! Egy jobb oldali beívelés után Cindelnél látott kezezést Vereska. Végh Ariel állt a labda mögé.
68'
Major Lászlóé a mérkőzés első cseréje, Brinszky helyett Mészáros Tibort veti be.
67'
Hullámzó a játék képe, felváltva forognak veszélyben a kapuk, az iramra sem lehet panasz, mennek a játékosok, mint a mérgezett egér.
66'
Gyors tápéi kontra után K.Tóth lőtt 18-ról, nagyjából két métert tévesztett vertikálisan.
64'
Az egykori tápéi játékos, Brinszky középre tartó félmagas bombáját Kispéter csak öklözni tudta, de a védők felszabadítottak.
64'
Újabb 16 méteres szabadhoz jut az UTC, Végh és Brinszky a labda mögött.
62'
Végh esett el nagyot üvöltve védője mellett a büntetőterületen belül, Vereska spori sárgával jutalmazza a vendégek játékosának performanszát.
58'
Végh Ariel tekerése a sorfalról szögletre pattan.
57'
Kerepeczkit vágták fel a hazai védők 16 méterre a kaputól, jó helyről lőhet szabadot az UTC!
55'
Péter Sándor a jobb felsőbe bombázott a balra mozduló Tombácz mellett! 2-1!
54'
A reklamálók közül Mészáros Zoltán és Bernát Péter is besárgult.
52'
Büntetőhöz jutott a Tápé! Mike szerzett labdát a térfél közepén Brinszkytől, majd három védőt és a kapust is kicselezve már csak az üres kapu állt vele szemben, Tombácz azonban eltolta a hazai középpályás lábát.
46'
Kezdetét vette a második 45 perc, egyik csapatnál sincs változás az összeállításban.
SZÜNET
45'
Vereska Mátyás nem hosszabbít, lefújta az első félidőt. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, bár az UTC korán megszerezte a vezetést, a hazaiak hajrában esett egyenlítő találata révén ismét tiszta lappal kezdhetik a csapatok a második játékrészt.
41'
GÓÓÓL!!! Egyenlített a regnáló bajnok! Márki adott be balról, a középen érkező K.Tóth mindenkit túlugrott és 7 méterről fejjel bevette Tombácz kapuját! 1-1!
35'
Kerepeczki vette célba a tápéi kapu bal alsó sarkát a tizenhatosról, Kispéter párducként vetődött a lapos lövésre.
34'
Szűcs ugratta volna ki a középen meginduló Bernátot, a lapos szöktetést Szélpál becsúszva fülelte le. Nagy mentést láthatott a publikum a hazaiak csapatkapitányától!
31'
Mike vágta fel az őt lecselező Ondrejót, Vereska sporttárs zsebéből előkerült a sárga lap az eset kapcsán.
28'
"Állj meg, állj meg, fejbe rúgtam!" - szólt sportszerűen a bíró felé Bernát Péter egy Pócs Tamással szembeni ütközést követően. A Tápé fiatal játékosa rövid ápolásra szorult, de folytatni tudja a játékot.
26'
Kijöttek a szorításból a hazaiak: egy bal oldali kontra során Márki törhetett be az újszegediek tizenhatosán belülre, az alapvonalról azonban nem tudott középre adni az érkező csatárok elé, a vendégek védői lefülelték a fineszes passzt.
22'
Kezébe vette a gól óta a játék irányítását az UTC, gólhelyzetekig azonban a vendégek sem jutnak el, agresszíven, harapósan, nem utolsó sorban hatékonyan védekeznek Paksi Péter tanítványai.
17'
Helyzet a Tápé előtt! K.Tóth vághatott kapura egy lecsorgó labdát egy szabadrúgás utáni beívelés során, Tombácz emberfeletti reflexekkel mentette szögletre a közeli próbálkozást.
14'
Továbbra is támadásban a vendégek, Kerepeczki az idény gólját szerezhette volna, miután Tumbas 60 méteres felívelése után kapásból lőtte kapura a háta mögül érkező labdát 12 méterről, kevéssel azonban célt tévesztett az UTC középpályása. Ráadásul Vereska bíró pár másodperces késéssel les címén kifelé ítélt szabadrúgást.
10'
GÓÓÓL!!! Vezet az UTC! Bernát vehetett át a tizenhatos vonalánál közepén egy beadást, majd emelésszerű lövésével bevette a hazaiak kapuját! 0-1! Ez volt az újszegedi támadó 10. bajnoki találata a szezonban.
8'
Ezúttal Péter Sándor lőhetett 20 méterről szabadon, Tombácz még le tudott vetődni a jobb alsó sarokra tartó labdára.
6'
Mindkét együttes bátran letámad már a védőharmadban, nem hagyják egymásnak, hogy szabadon kihozzák a játékszert a hátvédek.
3'
Itt az első helyzet! Brinszky adhatott be szabadot balról, a középen érkező Tumbas lábbal tette kapu felé a labdát, a gyenge, lapos kísérletet azonban Kispéter kapus könnyedén fogta.
1'
Vereska Mátyás a sípjába fújt, a hazaiak hozhatták játékba a labdát.
14.25.: Jó hír a hazaiaknak, hogy a legerősebb támadósorukat tudják ma pályára küldeni, a szezonban egyaránt három gólnál járó Péter Sándor és K.Tóth Gyula is vállalni tudta a játékot. A túloldalon szintén a kezdőben kapott helyet Bernát Péter, aki eddigi 8 fellépésén már 9 találatot jegyez. Nem vár tehát könnyű 90 perc egyik védelemre sem! 14.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok is a pályán melegítenek. Gyönyörű futballidő tombol Tápén, süt a nap, nagyjából 22 fok van, a nézők elfoglalják lassan a helyüket, minden adott tehát egy valódi megye egyes rangadóhoz! Szokásos, azúrkék mezében játszik majd a Tápé, fehér felső, fekete nadrág összeállításban az UTC. Kezdés 14.30-kor Vereska Mátyás sporttárs játékvezető sípjelére. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.