Sport

Labdarúgás: Kovács Balázs, a hárompontos csereember + FOTÓK

Labdarúgás: Kovács Balázs, a hárompontos csereember + FOTÓK

2013. október 26., szombat
Labdarúgás: Kovács Balázs, a hárompontos csereember + FOTÓK
szeged2011_dunaharaszti11_gs

Első érintéséből gólt szerzett a csereként beállt Kovács, így nem ütött vissza a kihagyott büntető, és nyert a Szeged-Grosics.

Amolyan izzadságszagú győzelmet aratott ma a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata. A futballisták gyakran ezeket a győzelmeket jobban értékelik, mint egy-egy brilliáns játékkal elért magabiztos sikert. Miért? Mert az ilyen összecsapásokat lehet mondjuk az utolsó percekben elbénázni, és értékes pontokat veszteni. Ez most szerencsére nem történt meg, köszönhetően a csereembernek, aki jókor volt jó helyen, na és persze nem is remegett meg a láb, magabiztosan értékesítette Kovács Balázs ziccerét. Összességében meg kell jegyeznünk, hogy egész mérkőzés alatt érződött a hazai fölény, minden csapatszinten jobban teljesítettek Kériék, de a kreatív megoldások most hiányoztak, így pedig nehezen indul be a gólgyártás. Egy fontos győzelem született, a Szeged 2011 ismét az élmezőnyben hajthat tovább.

Gyula, Grosics-akadémia, 100 néző
2013. 10. 26., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Dunaharaszti MTK
Kezdés 14.30-kor!
játékvezető: Czékus Sándor • asszisztens: Varga Balázs, Zsákai Milán
2
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport 11. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dunaharaszti MTK 2-1 (1-0)

Gyula, Grosics-akadémia. Vezette: Czékus Sándor (Varga Balázs, Zsákai Milán)

Szeged-Grosics:

Belecan – Kéri, Markovic, B. Kapic, Zabari, Szabó, Dombai (Kovács B. 80'), Ács (Kalapács 88'), Kis, Geiger (Csányi 65'), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Dunaharaszti:

Szappanos - Horváth (Hegyes 80'), Ughy, Kovács, Rétsági (Dobesch 85'), Dallos, Lázár, Gacsal, Varga, Kiss G. (Miholics 54'), Mészáros. Vezetőedző: Króner Péter.

Gól:

Kis (40'), Kovács B. (81') illetve Ughy (59').

Sárga lap:

Rétsági (61'), Varga (78'). Nyilas Elek:

Nem játszottunk jól, de kiizzadtuk a győzelmet, ezek a nehézkes sikerek teszik még egységesebbé a csapatot. Főleg a második félidei kezdés volt kritikus. Sajnos gyakran előfordult már, hogy félidőt követően, a vezetésünk tudatában kissé nyugodtabban, túlzott magabiztossággal kezdünk játszani. E miatt lassúvá és körülményessé vált a játékunk, de szerencsére sikerült behúznunk a meccset.

Króner Péter:

Az első félidőben a Szeged jobban futballozott, kijött a két csapat játékosállománya közti különbség, ha lőnek még egy gólt egy szavunk sem lehet. A második félidőben azonban rendeztük sorainkat és egyáltalán nem volt benne ellenfelünk játékában egy újabb találat. Ezért bosszantó a vereségünk, mert nem titok, úgy rendezkedtünk be, hogy egy pontot elrabolhassunk és ez bizony benne is volt a meccsben.

Online közvetítésünk:

VÉGE
91'
Vége a meccsnek.
90'
Szegedi szöglet a végére, amit blokkoltak a vendégek.
88'
Ácsot váltja Kalapács.
85'
Rétsági ment le, Dobesch jött föl.
81'
Kovács Balázs az első labdaérintéséből gólt szerez. Egy betörés után először Germán elé pattan a labda, aki közelről tüzel, ezt bravúrral védi Szappanos, de épp a befutó Kovácsot találja meg a labda, aki egy bevetődő védő alatt jobbról, 12 méterről a hálóba lő. 2-1
80'
A vendégeknél Horváth helyett Hegyes jött.
80'
A Szegedben Dombai helyére jön Kovács B.
78'
Germén passzolt centikkel a jobb kapufa mellé egy jobbról érkező labdát.
78'
Varga rúgásért, Kéri lökdösődésért kapott lapot.
75'
Kis bal oldali szöglét tudta megfejelni Dombai középen - rosszul.
74'
A befutó Ács elől veszi el a labdát kivetődve Szappanos
72'
Kéri tört be jobbról, majd 20 méterről lőtt - egy méterrel fölé.
70'
A másik oldalon Belecan húzta le Gacsal balról érkező, veszélyes beívelését.
67'
Kis teker be balról a szögletzóna közeléből egy szabadrúgást, Szappanos fut ki öklözni.
65'
Geigert váltotta Csányi.
61
Rétsági kapott lapot durva belépőért.
59'
Varga került a jobb oldalon a védők mőgé, ívelése elszállt a berobbanó csatárok és a rájuk koncentráló védelem felett, a hosszún érkezett azonban Ughy és 8 méterről belsővel a léc alá lőtt. 1-1
54'
Miholics érkezett a vendégeknél Kiss helyére.
52'
Kis tekerhetett be bal oldalról egy szabadrúgást 35 méterről, Szappanos húzta le szépen.
47'
Kis kacskaringózik ügyesen a védelemben, a 16-osról teker, de belelépnek lövésébe, így - némi képzavarral élve - Szappanos kezébe csordogál a labda.
46'
Ismét pörög a labda.
SZÜNET
46'
Vége a félidőnek.
44'
Belecannak kellett kifutnia kapujából és elrúgni a labdát Kiss elől 18 méternél.
40'
Addig rázták a fát a jobb oldalon a kék-feketék, míg végre leesett az első gyümölcs. Ács futott le az öt és feles és az alapvonal találkozásáig, visszapasszolt az érkező Kis elé, aki 6 méterről, külsővel a kapus keze és a kapufa között a rövid felsőbe nyesett. 1-0
37'
Megint a jobb oldal, és megint Kéri, ezúttal Dombaitól kapja a labdát, lefut, bead, a hosszún jön Geiger, de nem fejel, inkább leveszi a labdát, s elindul befelé, szerelik.
34'
Kéri félpályától futott el a védők közt kígyózva 12 méternél tudták szerelni lövés előtt egy keresztezéssel.
30'
Szappanos jól érezte az irányt, és jobbra vetődve, kissé visszanyúlva ütötte fölé Kis nem túl acélos büntetőjét.
29'
Egy jobb oldali beadást stukkolt meg vetődve Geiger, Ughy kezéről pattant le a labda.
25'
A hazaiak főként a jobb oldalon tudják feltörni a védelme, Ácstól érkezett a labda középre Germánnak, aki Dombai elé gurított lövésre: Szappanosnak kellett nyújtóznia és védenie a 22 méteres kapáslövést.
20'
Megvan az első vendéghelyzet. Kiss teszi ki a védelem között a bőrt a balról felfutó Mészárosnak, aki igazít egyet és a rövid sarok mellé lő 14 méterről, labdája súrol egy hazai védőlábat is.
19'
Kis szabadrúgása veszélyes szögből, balról, 25 méterről, a hosszú oldalra teker, de kiszáll a labda.
18'
Jelentős hazai dominancia. A fehéreknek nem lehet feljegyezni veszélyes támadást eddig, két felívelt labdájuk volt, kirúgást értek.
14'
Germán ad forintos labdát a jobb oldalon elfutó Ács elé, akinek tekerése kissé magas lett a hosszún érkező Geigernek.
11'
A Második szegedi szöglet egy ígéretes akció eredményeként - alig fejelte fölé Germán Kis beívelését.
7'
Jó az iram, a Szeged 2011 minden labdavesztés után erőszakosan támad vissza. Legutóbb Germán löbbölt Geiger elé, akit beért a védő a 16-oson belül, a támadó elesett, de még a legelfogultabb drukker sem kiabálna büntetőt ezért.
2'
Mindjárt az elején egy gyors akció a kék-feketéktől. Ács egy emeléssel kiugratta a jobb szélen Kérit, aki villámgyorsan robogott el a védők mellett, laposan középre lőtt, Geiger nem tudott kapura lőni, de megszerezte a labdát, majd szögletre mentettek a hazaiak.
1'
A hazaiak kezdtek.
14.28: Felvonultak kezdéshez a csapatok ebben a kitűnő, 22-23 fokos napsütéses időben. A szegediek kék-fekete összeállításban, a vendégek pedig tiszta fehérben játszanak majd. 14.20: Üdvözöljük olvasóinkat Gyuláról a Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dunaharaszti összecsapásról. Gyulán épp zajlik a kolbászfesztivál, egy gőzelem után nagyobb lehet majd az étvágy is estére, nem is beszélve az értékes három pontról, amit kaphat érte a csapat. Kezdés 14.30-kor, Czékus Sándor játékvezető sípjelére. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.