Sport

Labdarúgás: a sírból mentett pontot a Szentmihály az FK ellen + FOTÓK

Labdarúgás: a sírból mentett pontot a Szentmihály az FK ellen + FOTÓK

2013. október 12., szombat
Labdarúgás: a sírból mentett pontot a Szentmihály az FK ellen + FOTÓK
fk-szentmihaly_mj 15

A presztízsrangadón már 3-0-ra is vezettek a diszkoszvetősök, Holecska duplázott, ahogy később Mangó is. Pontosztozkodás lett a szegedi derbi vége.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2013. 10. 12., 13.00
FK 1899 Szeged II.
St. Mihály FC
A találkozó befejeződött.
játékvezető: Farkas Katalin • asszisztens: Cser Tibor, Boldog János
3
-
3

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 8. forduló:

FK 1899 Szeged II. - St. Mihály FC 3-3 (3-2).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Farkas Katalin (Cser Tibor, Boldog János).

FK 1899 Szeged II.:

Meszes - Makai (Vozár 81'), Havas, Ádelhardt, Simon, Döme (Szokol 70'), Dedovics, Klippel (Gaál 89'), Szélpál, Holecska (Túróczi 78'), Zombori (Bakó 46'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

St. Mihály FC:

Halász (Jani 80') - Rovó, Sándor, Burzon, Mangó, Hágelmann, Szalma, Tóth Z. (Kaszab 46'), Nagypál (Rumpf 78'), Ács, Baján. Vezetőedző: Hímer István.

Gólszerzők:

Holecska N. (11', 16'), Zombori J. (28'), illetve Szalma I. (32'), Mangó F. (11-esből 42', 66')

Kiállítva:

Baján Z. (67')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Hazai szögletet fejjel mentettek a szentmihályi védők, majd Farkas Katalin lefújta a találkozót. Az FK bosszankodhat, mert izgalmas és mozgalmas meccsen győzelmet engedett ki a kezéből, 3-0-s előny sem volt elég számára a sikerhez. Ami a vendégeket illeti, ők egyedül veretlenségük megőrzése miatt örülhetnek. Úgy tűnik azonban, egyik fél sem túlságosan boldog, ez az iksz a riválisok pozícióit erősíti.
90'
Jani Levente magabiztosan csípett el egy labdát, ebből az FK-acióból nem születik már meg a győztes gól.
89'
Gaál lépett pályára a hazaiaknál, Klippel ülhet le. A kék-feketék lábán vándorol a labda.
86'
FK-pontrúgások figyelhettünk meg, egy távoli beívelést Jani kapus nagy nehézségek árán öklözött ki.
84'
Sok szabálytalanság és szentmihályi próbálkozások ebben a periódusban, majd Túróczi Márton állította meg lesen egy ígéretes kiugrásnál az asszisztens.
81'
Halász Krisztián egy kirúgásnál megsérült, Jani Levente állt a vendégek kapujába. Makait viszont Hüvös Gábor hívta le, Vozár kapott lehetőséget a hajrára. Kicsit elcsendesedett most a csata, de lesz még itt hirig!
78'
A cserék perce: Holecska helyére Túróczi állt be a hazai csapatba, míg Nagypált Rumpf váltotta odaát.
76'
Nyomás alá helyezte a sárga-pirosakat a hazai gárda, egyértelmű most az emberelőnyét okosan kihasználó hazai gárda fölénye.
72'
Nagy kavarodás a vendégek kapuja előtt, mely szöglettel végződött. Több lövőhelyzet is adódott a kék-feketék előtt, megúszták a szentmihályiak. A korner után Szokol ágyúzása zúgott el a kapufa mellett.
70'
Szokol lépett a pályára a diszkoszvetősöknél Döme helyett.
67'
Baján Zoltánt állították ki a vendégektől kakaskodásért. Emberhátrányba került a Szentmihály, mely kapitányát veszítette az egyre feszültebb és indulatosabb mérkőzésen.
66'
GÓÓÓL 3-3! Mangó Ferenc egyenlített! Történt, hogy Nagypál Zoltán csúnyán felrúgták a bal oldalon, a szabadrúgást Mangó éles szögből a sorfal mellett a bal alsóba tekerte.
63'
Komoly taktikai harc bontakozott ki ebben a játékrészben. Sokkal biztosabbá vált az FK védekezése, illetve a vendégek ereje is mintha kezdene fogyni. Egy hazai kontránál Holecska lábában volt a meccslabda, a tizenhatos környékéről csúnyán fölé emelt, pedig akár be is gyalogolhatott volna a bogyóval.
59'
Meddő vendégfölény után Holecska és Sándor Csaba szikrázó magánpárharcát láttuk, bedobás lett a vége.
56'
Hágelmann csípett el egy rossz hazaadást, majd 8 méterről a kifutó Meszes mellett a bal kapufa mellé helyezett. Ordító gólhelyzet, hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki.
52'
Rendkívül nagy az iram, helyzetet viszont még nem láttunk ebben a félidőben. Harmonikázik a pálya, hol egyik, hol másik fél vezet akciót.
49'
Egy-egy csere történt a szünetben. Zomborit Bakó váltotta hazai oldalon, míg a vendégeknél Tóthot Kaszab. Az első percekben változatos mezőnyjáték.
46'
A hazaiak kezdték a második felvonást.
SZÜNET!
45'
Roppant izgalmas és fordulatos első félidő ért véget. A Szentmihály a sírból hozta vissza a találkozót, semmi sem dőlt még el.
44'
Dedovics lőtt 15 méterről ígéretes helyzetből, kísérlete lepattant a vendégek védőiről.
42'
GÓÓÓL 3-2! Mangó Ferenc a jó irányba vetődő Meszes kapus mellett nagy erővel vágta a tizenegyest a kapu bal oldalába. Visszajött a meccsbe a Szentmihály!
41'
A tizenhatoson belül a jobbról befelé törő Hágelmannt vágták fel a hazaiak, Farkas Katalin büntetőt ítélt.
38'
Ács 8 méterről tüzelt, próbálkozása Havas Péterről vágódott szögletre. Óriási helyzet maradt ki a szentmihályiak elé. A korner ismét Ács fejét találta meg, a támadó ezúttal toronymagasan fölé bólintott.
35'
Makai Árpád sokadik alkalommal viharzott el a jobb szárnyon, az Algyőről Szegedre igazolt focista centerezése alig szállt el Holecska feje fölött. Támadásban maradt az FK, Dedovics Márk alakított ki helyzetet, s pörgetett mintegy fél méterrel a jobb kapufa mellé.
32'
GÓÓÓL 3-1! Tóth Zoltán kísérletét még mentette az oldalháló, a következő szentmihályi támadásnál viszont Szalma István tetszetősen cselezgetett, majd 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba, ezzel szépítettek a vendégek. Ez a találat mindenképpen jót tesz a partinak, maradtak még itt izgalmak!
28'
GÓÓÓL 3-0! Zombori János több, a hazaiak által vitatott játékvezetői döntést követően (lapokat reklamáltak az FK-sok) átvette a labdát a tizenhatoson belül, ráfordult, s mivel nem bántották, félfordulásból gyönyörűen lőtt a hálóba. Kicsit furcsa akció végén született meg a harmadik hazai gól, ami aztán végleg padlóra küldheti a Hímer-legényeket...
24'
Túl az első félidő felén, magabiztos előnyben a hazai csapat. 19 méterről Ács végezhetett el szabadrúgást, alaposan fölé vágta. Többet birtokolja a labdát a Szentmihály, ugyanakkor támadásaikban nincs átütőerő, a meddőség jellemző játékukra, míg a két gól érthetően magabiztossá tette az FK-t.
20'
Mangó kiváló kísérletét elvetődve tolta szögletre Meszes Tamás, 30 méterről, éles szögből tűzte rá a szabadrúgást a vendégek játékosa.
16'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a kék-fekete alakulat. Gyors akció végén az alapvonal közeléből érkező jobb oldali beadást közvetlen közelről Holecska Norbert vágott a hálóba. A 36 esztendős futballista immár 8 találatnál jár a szezonban. Most aztán alaposan fel van adva a lecke a látogatóknak!
15'
Mangó Ferenc 30 méteres lövése alig-alig szállt fölé, majd Ács 26 méteres szabadrúgása a felső léc tetejéről vágódott fölé. Próbálkozik tehát a vendégegyüttes, igyekszik gyorsan egyenlíteni. Miközben ezt konstatáljuk, FK-részről Ádelhardt László 28 méteres szabadrúgása halt el a sorfalban.
11'
GÓÓÓL 1-0! Ezt már nem hibázták el a hazaiak. Holecska Norbert nagyszerű indítással lépett ki, s a kétségbeesetten kifutó Halász Krisztián mellett higgadtan helyezett a hálóba.
10'
Zombori János kapott remek kiugratást, elhamarkodottan pörgetett kapura, lecsúszott a lábáról a labda, pedig akár a gólvonalig is vihette volna...
8'
Szentmihályi fölény az első szakaszban, kontrákra alapoznak az FK-sok. A vendégek letámadása nem nagyon ízlik a diszkoszvetősöknek, Bajánék akarata érvényesül, ami viszont nagy helyzetekben Ács ziccere óta nem mutatkozik meg.
4'
Az első komoly lehetőség éppen Ács előtt adódott. Kihasználta, hogy középen lyuk alakult ki a hazai védelemben, Hágelmann Tamás tört előre üresen, balra passzol Ács elé, aki 14 méterről tüzelt, Meszes Tamás lábbal mentett szögletre.
1'
Megkezdődött a mérkőzés. A vendégek hozták játékba a labdát az egykori FK-gólvadász, Ács Sándor, illetve Baján Zoltán révén, s Tápé felé rohamozhatnak az első játékrészben.
13.00: Ami a színeket illeti, a két legénység első számú mezében. A hazaiak fekete felsőben és nadrágban, fehér sportszárban, felül ujj- és mellrészük kékben pompázik. Sárga-piros csíkos felsőben, piros nadrágban és sportszárban a szentmihályiak. A felek egyébként baráti viszont ápolnak egymással, de ezt most kilencven percre félreteszik. 12.55: Köszöntük Önöket a Felső Tisza parti stadionból, ahol hamarosan kezdődik a megye III. Szegedi csoport 8. fordulójának egyik rangadója. A 12 ponttal jelenleg hatodik FK 1899 Szeged II. a 16 ponttal a második helyen tanyázó St. Mihály Fc-t látja vendégül háromesélyes találkozón. A diszkoszvetősöknek már csak azért is van törleszteni valójuk, mert megye I-es első csapatukat éppen a szentmihályiak búcsúztatták nagy meglepetésre a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es kiírásában. A vendégek ugyanakkor nem hibázhatnak, ha tartani akarják a lépést az Algyő II.-vel vagy éppen az Újszentivánnal. Mindkét egységnél minden rendben, a remek labdarúgóidőben egyértelműen győzelemre törnek. Kezdés 13 órakor Farkas Katalin sporttárs sípjelére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.