Labdarúgás: a sírból mentett pontot a Szentmihály az FK ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk-szentmihaly_mj 15A presztízsrangadón már 3-0-ra is vezettek a diszkoszvetősök, Holecska duplázott, ahogy később Mangó is. Pontosztozkodás lett a szegedi derbi vége.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző
2013. 10. 12., 13.00
FK 1899 Szeged II.
St. Mihály FC
A találkozó befejeződött.

játékvezető: Farkas Katalin • asszisztens: Cser Tibor, Boldog János

3
3

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 8. forduló:

FK 1899 Szeged II. – St. Mihály FC 3-3 (3-2). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezeti: Farkas Katalin (Cser Tibor, Boldog János).
FK 1899 Szeged II.: Meszes – Makai (Vozár 81′), Havas, Ádelhardt, Simon, Döme (Szokol 70′), Dedovics, Klippel (Gaál 89′), Szélpál, Holecska (Túróczi 78′), Zombori (Bakó 46′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
St. Mihály FC: Halász (Jani 80′) – Rovó, Sándor, Burzon, Mangó, Hágelmann, Szalma, Tóth Z. (Kaszab 46′), Nagypál (Rumpf 78′), Ács, Baján. Vezetőedző: Hímer István.
Gólszerzők: Holecska N. (11′, 16′), Zombori J. (28′), illetve Szalma I. (32′), Mangó F. (11-esből 42′, 66′)
Kiállítva: Baján Z. (67′)

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

92′
Hazai szögletet fejjel mentettek a szentmihályi védők, majd Farkas Katalin lefújta a találkozót. Az FK bosszankodhat, mert izgalmas és mozgalmas meccsen győzelmet engedett ki a kezéből, 3-0-s előny sem volt elég számára a sikerhez. Ami a vendégeket illeti, ők egyedül veretlenségük megőrzése miatt örülhetnek. Úgy tűnik azonban, egyik fél sem túlságosan boldog, ez az iksz a riválisok pozícióit erősíti.
90′
Jani Levente magabiztosan csípett el egy labdát, ebből az FK-acióból nem születik már meg a győztes gól.
89′
Gaál lépett pályára a hazaiaknál, Klippel ülhet le. A kék-feketék lábán vándorol a labda.
86′
FK-pontrúgások figyelhettünk meg, egy távoli beívelést Jani kapus nagy nehézségek árán öklözött ki.
84′
Sok szabálytalanság és szentmihályi próbálkozások ebben a periódusban, majd Túróczi Márton állította meg lesen egy ígéretes kiugrásnál az asszisztens.
81′
Halász Krisztián egy kirúgásnál megsérült, Jani Levente állt a vendégek kapujába. Makait viszont Hüvös Gábor hívta le, Vozár kapott lehetőséget a hajrára. Kicsit elcsendesedett most a csata, de lesz még itt hirig!
78′
A cserék perce: Holecska helyére Túróczi állt be a hazai csapatba, míg Nagypált Rumpf váltotta odaát.

no images were found

76′
Nyomás alá helyezte a sárga-pirosakat a hazai gárda, egyértelmű most az emberelőnyét okosan kihasználó hazai gárda fölénye.
72′
Nagy kavarodás a vendégek kapuja előtt, mely szöglettel végződött. Több lövőhelyzet is adódott a kék-feketék előtt, megúszták a szentmihályiak. A korner után Szokol ágyúzása zúgott el a kapufa mellett.
70′
Szokol lépett a pályára a diszkoszvetősöknél Döme helyett.
67′
Baján Zoltánt állították ki a vendégektől kakaskodásért. Emberhátrányba került a Szentmihály, mely kapitányát veszítette az egyre feszültebb és indulatosabb mérkőzésen.
66′
GÓÓÓL 3-3! Mangó Ferenc egyenlített! Történt, hogy Nagypál Zoltán csúnyán felrúgták a bal oldalon, a szabadrúgást Mangó éles szögből a sorfal mellett a bal alsóba tekerte.
63′
Komoly taktikai harc bontakozott ki ebben a játékrészben. Sokkal biztosabbá vált az FK védekezése, illetve a vendégek ereje is mintha kezdene fogyni. Egy hazai kontránál Holecska lábában volt a meccslabda, a tizenhatos környékéről csúnyán fölé emelt, pedig akár be is gyalogolhatott volna a bogyóval.

no images were found

59′
Meddő vendégfölény után Holecska és Sándor Csaba szikrázó magánpárharcát láttuk, bedobás lett a vége.
56′
Hágelmann csípett el egy rossz hazaadást, majd 8 méterről a kifutó Meszes mellett a bal kapufa mellé helyezett. Ordító gólhelyzet, hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki.
52′
Rendkívül nagy az iram, helyzetet viszont még nem láttunk ebben a félidőben. Harmonikázik a pálya, hol egyik, hol másik fél vezet akciót.
49′
Egy-egy csere történt a szünetben. Zomborit Bakó váltotta hazai oldalon, míg a vendégeknél Tóthot Kaszab. Az első percekben változatos mezőnyjáték.
46′
A hazaiak kezdték a második felvonást.

SZÜNET!

45′
Roppant izgalmas és fordulatos első félidő ért véget. A Szentmihály a sírból hozta vissza a találkozót, semmi sem dőlt még el.
44′
Dedovics lőtt 15 méterről ígéretes helyzetből, kísérlete lepattant a vendégek védőiről.

no images were found

42′
GÓÓÓL 3-2! Mangó Ferenc a jó irányba vetődő Meszes kapus mellett nagy erővel vágta a tizenegyest a kapu bal oldalába. Visszajött a meccsbe a Szentmihály!
41′
A tizenhatoson belül a jobbról befelé törő Hágelmannt vágták fel a hazaiak, Farkas Katalin büntetőt ítélt.
38′
Ács 8 méterről tüzelt, próbálkozása Havas Péterről vágódott szögletre. Óriási helyzet maradt ki a szentmihályiak elé. A korner ismét Ács fejét találta meg, a támadó ezúttal toronymagasan fölé bólintott.
35′
Makai Árpád sokadik alkalommal viharzott el a jobb szárnyon, az Algyőről Szegedre igazolt focista centerezése alig szállt el Holecska feje fölött. Támadásban maradt az FK, Dedovics Márk alakított ki helyzetet, s pörgetett mintegy fél méterrel a jobb kapufa mellé.
32′
GÓÓÓL 3-1! Tóth Zoltán kísérletét még mentette az oldalháló, a következő szentmihályi támadásnál viszont Szalma István tetszetősen cselezgetett, majd 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba, ezzel szépítettek a vendégek. Ez a találat mindenképpen jót tesz a partinak, maradtak még itt izgalmak!
28′
GÓÓÓL 3-0! Zombori János több, a hazaiak által vitatott játékvezetői döntést követően (lapokat reklamáltak az FK-sok) átvette a labdát a tizenhatoson belül, ráfordult, s mivel nem bántották, félfordulásból gyönyörűen lőtt a hálóba. Kicsit furcsa akció végén született meg a harmadik hazai gól, ami aztán végleg padlóra küldheti a Hímer-legényeket…
24′
Túl az első félidő felén, magabiztos előnyben a hazai csapat. 19 méterről Ács végezhetett el szabadrúgást, alaposan fölé vágta. Többet birtokolja a labdát a Szentmihály, ugyanakkor támadásaikban nincs átütőerő, a meddőség jellemző játékukra, míg a két gól érthetően magabiztossá tette az FK-t.

no images were found

20′
Mangó kiváló kísérletét elvetődve tolta szögletre Meszes Tamás, 30 méterről, éles szögből tűzte rá a szabadrúgást a vendégek játékosa.
16′
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a kék-fekete alakulat. Gyors akció végén az alapvonal közeléből érkező jobb oldali beadást közvetlen közelről Holecska Norbert vágott a hálóba. A 36 esztendős futballista immár 8 találatnál jár a szezonban. Most aztán alaposan fel van adva a lecke a látogatóknak!
15′
Mangó Ferenc 30 méteres lövése alig-alig szállt fölé, majd Ács 26 méteres szabadrúgása a felső léc tetejéről vágódott fölé. Próbálkozik tehát a vendégegyüttes, igyekszik gyorsan egyenlíteni. Miközben ezt konstatáljuk, FK-részről Ádelhardt László 28 méteres szabadrúgása halt el a sorfalban.
11′
GÓÓÓL 1-0! Ezt már nem hibázták el a hazaiak. Holecska Norbert nagyszerű indítással lépett ki, s a kétségbeesetten kifutó Halász Krisztián mellett higgadtan helyezett a hálóba.
10′
Zombori János kapott remek kiugratást, elhamarkodottan pörgetett kapura, lecsúszott a lábáról a labda, pedig akár a gólvonalig is vihette volna…
8′
Szentmihályi fölény az első szakaszban, kontrákra alapoznak az FK-sok. A vendégek letámadása nem nagyon ízlik a diszkoszvetősöknek, Bajánék akarata érvényesül, ami viszont nagy helyzetekben Ács ziccere óta nem mutatkozik meg.
4′
Az első komoly lehetőség éppen Ács előtt adódott. Kihasználta, hogy középen lyuk alakult ki a hazai védelemben, Hágelmann Tamás tört előre üresen, balra passzol Ács elé, aki 14 méterről tüzelt, Meszes Tamás lábbal mentett szögletre.
1′
Megkezdődött a mérkőzés. A vendégek hozták játékba a labdát az egykori FK-gólvadász, Ács Sándor, illetve Baján Zoltán révén, s Tápé felé rohamozhatnak az első játékrészben.

13.00: Ami a színeket illeti, a két legénység első számú mezében. A hazaiak fekete felsőben és nadrágban, fehér sportszárban, felül ujj- és mellrészük kékben pompázik. Sárga-piros csíkos felsőben, piros nadrágban és sportszárban a szentmihályiak. A felek egyébként baráti viszont ápolnak egymással, de ezt most kilencven percre félreteszik.

12.55: Köszöntük Önöket a Felső Tisza parti stadionból, ahol hamarosan kezdődik a megye III. Szegedi csoport 8. fordulójának egyik rangadója. A 12 ponttal jelenleg hatodik FK 1899 Szeged II. a 16 ponttal a második helyen tanyázó St. Mihály Fc-t látja vendégül háromesélyes találkozón. A diszkoszvetősöknek már csak azért is van törleszteni valójuk, mert megye I-es első csapatukat éppen a szentmihályiak búcsúztatták nagy meglepetésre a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es kiírásában. A vendégek ugyanakkor nem hibázhatnak, ha tartani akarják a lépést az Algyő II.-vel vagy éppen az Újszentivánnal. Mindkét egységnél minden rendben, a remek labdarúgóidőben egyértelműen győzelemre törnek.

Kezdés 13 órakor Farkas Katalin sporttárs sípjelére.

Előző sztori

Tolerancia-napot tartottak Csongrádon

Következő sztori

ÁNTSZ: még mindig okozhat tüneteket a parlagfű