Sport

Labdarúgás: az MTK-val kupázik a Szeged-Grosics

Labdarúgás: az MTK-val kupázik a Szeged-Grosics

2013. október 3., csütörtök
Labdarúgás: az MTK-val kupázik a Szeged-Grosics
szeged2011_soroksar04_gs

Csütörtök este kisorsolták a labdarúgó magyar kupa 4. fordulójának párosítását. Nyilas Elek együttese az MTK-val mérkőzik.

Amint a

Nemzeti Sport Online beszámol róla

, a kupasorozat 4. körében már bekapcsolódnak az előző idényben az NB I-ben szereplő csapatok is, így összesen 32 együttes volt érdekelt a Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában lebonyolított sorsoláson. Két kalapban kaptak helyet a csapatok, az egyikben az előző szezonban élvonalbeli, a másikban az alacsonyabb osztályú együttesek, mindegyik párharcban a jelenleg az alacsonyabb osztályban szereplő csapat lesz a pályaválasztó. A továbbjutásról egy meccs dönt, a forduló játéknapja október 30., szerda. Két olyan párharc lesz, amelyben élvonalbeli gárdák csapnak össze: a Puskás Akadémia FC a Kecskemétet, a Pécsi MFC a Mezőkövesdet fogadja. A címvédő debreceniek az ESMTK vendégei lesznek, míg a Győri ETO városi derbit vív a Gyirmóttal. A Videotonra békéscsabai túra vár, a Ferencváros Szekszárdra, az Újpest Bajára utazik. A fővárosi lila-fehérek tavaly tavasszal kettős győzelemmel jutottak túl a Baján az MK negyeddöntőjében. A még állva maradt két megyei első osztályú együttes közül a Kemecse a Honvédot kapta ellenfélül, a Biatorbágy pedig az NB II-es Siófokot. A Szeged 2011-Grosics Akadémia egysége az MTK együttesét kapta ellenfélül. Megkérdeztük

Nyilas Eleket

, mint egykori ferencvárosi játékost, mit szól Fortuna döntéséhez. "Nem kifejezetten gondolkodtunk csapatban, lehetett volna kalkulálgatni mi a jó, egy Eger, ami ellen több az esély, vagy egy Fradi, egy Újpest, ami pedig több nézőt vonz. Ez a vonatkozása azonban nem igazán érdekelt minket. Az a lényeg, hogy amikor eljön az idő, s egy jó meccset vívjunk, olyat, amire méltán lehet büszke az edző és a csapat. Ez nem feltétlenül kell, hogy továbbjutást jelentsen" - közölte a SZEGEDma.hu-val a Szeged-Grosics vezetőedzője.

A labdarúgó magyar kupa 4. fordulójának párosítása:

ESMTK (NB III) – Debreceni VSC-Teva Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Videoton FC Kisvárda (NB II) – Lombard Pápa Szeged 2011 (NB III) – MTK Budapest Bajai LSE (NB III) – Újpest FC Gyirmót FC Győr (NB II) – Győri ETO FC Viadukt SE Biatorbágy (megyei I. o.) – Siófok (NB II) UFC Szekszárd (NB III) – Ferencváros Egri FC (NB III) – Nyíregyháza Spartacus (NB II) Cigánd SE (NB III) – Diósgyőri VTK Dunaújváros PASE (NB II) – MVM Paks Pécsi MFC – Mezőkövesd-Zsóry FC Ajka (NB II) – Kaposvári Rákóczi FC Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano Kemecse SE (megyei I. o.) – Bp. Honvéd Csákvári TK (NB III) – Haladás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.