Közélet

Költségvetésről és adóváltozásokról vitatkoznak ma a képviselők

Költségvetésről és adóváltozásokról vitatkoznak ma a képviselők

2013. október 29., kedd
Költségvetésről és adóváltozásokról vitatkoznak ma a képviselők

A költségvetés tárgyalásának folytatása mellett a 2014-re tervezett adóváltozásokról tárgyal az Országgyűlés mai ülésén.

A napirend a jövő évi adótörvények általános vitájával kezdődik, a képviselőknek összesen hat óra áll rendelkezésükre a kormány indítványának értékelésére. A kabinet javaslata szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást és megtartanák a bankadót. Második, egyben utolsó napirendi pontként a jövő évi költségvetés tárgyalása folytatódhat szintén hat órás időkeretben. A büdzsé múlt csütörtökön kezdődött, összesen 30 órás időkeretű általános vitája szerdán érhet véget egy újabb, négy órás vitával. A kormány költségvetési javaslata 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, GDP-arányosan 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol. A kabinet várakozása szerint a fogyasztás 1,9 százalékkal, a reálkereset 2 százalékkal nőhet jövőre, míg az államadósság a GDP 76,9 százalékra csökken az idén év végén várható 77,4 százalékról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.