GYŐZELEM: újra Pick-diadal a Veszprém felett gigászi csatában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_veszprem_mj 17Újra sikerült legyőznie a fantasztikusan védekező Pick Szegednek a Veszprémet egy fergeteges hangulatú szegedi szupercsatában.

A felfokozott várakozásoknak megfelelően telt ház és pokoli szurkolás közepette kezdődött a szuperderbi, amelyen a vendégek szereztek vezetést, ám a hazaiak hamar megfordították az eredményt. Egészen a félidő közepéig dominált az Ortega alakulat, ám ekkor összeállt a szegedi védekezés, s az egyre pontosabb nagy erejű átlövéseket eleresztő Ancsin Gábor vezérletével, Niko Mindegía kiváló irányítójátékával, de mindenek előtt Mikler Roland fantasztikus védéseivel nem egyszerűen felkapaszkodott a Pick, hanem állva hagyta ellenfelét, s 14-8-ra ment el a szünetig. Carlos Ortega egysége aztán összeszedte magát, ám a második játékrészben csak lassan araszolgatva jutott közelebb a házigazdákhoz, akiket fergeteges szurkolásával űzött-hajtott előre a legendás szegedi szurkolóhad. A hajrára már nagyon elfáradt a Tisza-parti gárda, amelyet a kiállítások is ritkítottak, s Veszprém 20-20-nál ki tudott egyenlíteni. Ám kulcspillanatokban jöttek Mikler bravúrjai, és elől is sültek a kezek, így a vezetést nem engedte át a Pick, amely az utolsó percre egygólos előnnyel fordult, s a kiélezett utolsó pillanatokban is meg tudta tartani azt, s 23-22-re legyőzte ősi riválisát.

Férfi kézilabda NB I 10. forduló:

Pick Szeged – MKB-MVM Veszprém 23-22 (14-8)
Szeged, újszegedi sportcsarnok 3800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Pick: MIKLER – Vadkerti 2, Ilyés 2, MINDEGÍA 4, Zubai 1, ANCSIN 8, Parrondo 2. Csere: Tatai (kapus), Blazevic 1, Sulc, Vranjes 2, Gidai, Larholm 1/1, Kekezovity 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Veszprém: Alilovic – Gulyás 3, Sulic 3, Nagy L. 1, Schuch, Terzic, Rodriguez 2. Csere: Fazekas (kapus), ILIC 10/3, Iváncsik G. 1, Ruesga 1, Iváncsik T., Ugalde 2, Dzsamali. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/3.
Kiállítás: 12 perc, ill. 8 perc.
Kizárás: Schuch (59′ – 3×2 perc)

Juan Carlos Pastor: “Főszerepet kaptak a védekezések, és kulcsjelentőségű volt, hogy az első félidőben csak 8 gólt kaptunk. A második félidőben nagyon elfáradtunk, benne volt a meccsben hogy a Veszprém megfordítja a meccset. Szorosabb szituációkban jobban tudtunk dönteni a vendégeknél, ez döntötte el a meccset. Ám ilyen közönség nélkül ez nem sikerülhetett volna, köszönjük szurkolóink támogatását. Ez a mérkőzés a kézilabda ünnepe volt ma.”

Antonio Carlos Ortega: “Nagyon kemény meccs volt, kőkemény védekezés mindkét oldalon. Az első félidő utolsó 10 percében megakadtak a támadásaink, a második félidőben így csak az eredmény után futottunk. Mikler Roland parádésan védett. A második játékrészben vissza tudtunk jönni a meccsbe, fordítani azonban nem tudtunk. Gratulálok a Szegednek!”

Ancsin Gábor: “Az ilyen meccsekért érdemes kézilabdázni. Fontos győzelmet arattunk, s az ilyen meccsek hatalmas élményt jelentenek a fiatalabb kézilabdázóknak.”

Fazekas Nándor: “Tévedés az, hogy mindig a Veszprém a favorit, minden mindig a pályán dől el. Idén komoly meccseket fog vívni a két klub. “

no images were found

Online közvetítésünk:

60′ Utolsó perc. Kekezovitytól elszedik a labdát a sporik, talán lépés? Rohan a Veszprém, de megállítjuk. Időkérés. 19 másodperc. Ilic csuklóját megtámasztjuk, marad ott. Mikler véd, de szabaddobást fújnak, lemegy az idő! Időntúli! Nagy lövése a falon felpattan, kitolja Mikler! GYŐZELEM!!!

59′ Még mindig Pick-attak. Vranjes lő beállóból gólt, Schuchot kiállítják és ez a 3. neki, kizárás. 23-21!!! Ilic ismét Chema labdájával, 23-22.

58′ Ruesga a szélről tör be, de véd Mikler. Nagy ellépi.

57′ Ha jól látjuk Rodriguez a gólszerző, aztán Sulic és Vranjes a földön, röpke ápolások. 22-21. Mindegía megy körbe és tör be, de védi a lövését Fazekas. Lent marad az irányító, ápolás.

56′ Nagytól elszedjük a labdát, amikor betörne, nagyon indiszponált a világsztár. Nem rohan le a Pick, kényelmesen vezetik fel a támadást a kékek. Azután mellé.

55′ Vranjes hanyatt estében is kapura kotor, de már fújnak egy szabadot a sporik. Ancsin Gabi mint egy hajítógép, ezt is behajítja! 22-20!!!

54′ Törlés után tájmaut, tájmaut alatt néptánc. Passzívban a Veszprém. Ilic a figura vége, ebben semmi meglepő nincs Miklernek.

53′ Ilyés messziről lő, véd Fazekas. Eladják, Parrondo megszerzi, indul és 21-20!!! Nagy László eltűnik a mezőnyben, most is csak azért vesszük észre mert elcsúszik.

52′ Harcoljatok! – zúg a vendég tábor 3-400 torokból. Fazekas fölé tolja Mindegía lövését. Mikler is véd.

51′ Ilic tör be, hetest harcol ki. Tatai Péter jön a kapuba. Ilic bevarrja, 20-20.

50′ Nem értjük meg egymást, eladott labda, leindítanak, Gulyás tisztán, 20-19. Mikler nagy védése, de marad a Veszprémnél a labda.

49′ Ancsin labdájával Mindegía lő gólt! 20-17! Zubait szórják ki. Ugalde átejti Miklert, 20-18.

no images were found

48′ Sulic és Vranjes verekszik a hatoson, elesnek, szabaddobás. Chema Rodriguez a passzív karjelzésekor lő gólt, 19-17.

47′ Miklernek azonban nem lehet gólt lőni! Zubai forog be, benn van!!! 19-16!

46′ Zubai terül el, hetes. Larholm már jön is a “kivégzésre”, de most őt “akasztják”, Fazekas fogja meg a büntetőt.

45′ Elől ismét hibázik a Pick, Ugalde lerohan, 18-16-ra jön fel a Veszprém. Időt kér Pastor. Kiegészülnek a felek.

44′ Fölé suhintunk, aztán Nagy tör be, Mikler véd, de hetes. Ilic beveri, 18-15.

43′ Sulic és Vranjes kap páros kiállítást. Ugalde a szélről száll, de Mikler véd!

42′ Ancsin eladja, Sulic lerohan, 18-14. Izzad a pálya, izzad a lelátó, meleg levegőt lélegezbe mindenki. De kit érdekel, vezet a Pick!

41′ Ilyés kettő perce. Parrondo labdát szerez! Elveszítjük a labdát. Iváncsik Gergő megy be, és Mikler hárít!!!

40′ Gulyás válaszol, 17-13. Ancsin lövése sisteregve száll a kapuba, nem is láttuk a labdát, gyanítjuk Alilovic sem. Fazekas jön a kapuba a pirosaknál.

39′ Vranjest könyöklik le, két perc nem jár. Mindegía nagy játéka, átdobja aválla fölött háttal a laszti Vadkertinek aki beállóból lő gólt, 17-12!!!

38′ Remek védekezés, Nagyot sikerül megtartani. Gulyás elől Miklerhez pattan a laszti.

37′ Iváncsik Gergő fut be, 16-12. Hiba elől.

36′ Nagy elkeseredett lövése csemege Miklernek. Ancsin tör be és sújt le a karja, 16-11!!!

35′ Kekezovity benn. A labda is, szélről húzza be a szerbből lett magyar! 15-11! Jó védekezés, de Sulic javára fújnak.

no images were found

34′ Ilic az egekből sújt le, Mikler két lábbal a földön véd! Elől hiba, Nagy lerohan, 14-11. Schuch megy ki két percre.

33′ Rossz a bejátszás, Sulic rohan le, feldönt mindenkit, szabaddobás oda.

32′ Ancsin löketét blokkolják. Ilic percei, ismét ugyanúgy, ahogyan az elején, 14-10.

31′ A Veszprém kezd. Chema harcol ki hetest, Ilic beveri, 14-9.

SZÜNET!

30′ Mikler elképesztő!!! Vadkerti kap labdát a szélen kicsit mélyen, időt kér a hazai mester. Néptánc. Ancsin a kapus lába között lövi be az utolsó pillanatokban!!! 14-8 a szünetre, atayég!

29′ Chema Rodriguez tör be, Mikler!!! És Blazevic indul, 13-8!!! Aztán kiszórják, Chema bánta a találkozást.

28′ Tíz perce gólképtelen a Veszprém. Mikor, ha nem most fogjuk meg őket? Schuch két kézzel lök, kiáll. De hazai láb is volt, így a vendégek jöhetnek.

27′ Parrondo indulhat a jó védekezés után, robban a csarnok, 12-8!!! Vranjest kell ápolni. Dzsamali verekszi be magát, szabaddobás, aztán belemenés.

26′ Jön a szegedi ostrom! Ugalde és Sulic fogja meg a betörő Sulcot. Labdacsere. Sulc leadja lövés helyett, Ancsin pedig kilövi a hosszú alsót! 11-8!!! 8 perce nem kapott gólt az összeállt szegedi védelem.

25′ Rodriguez kap nagyot a darálóban, megbocsát Vranjesnek. Passzív, aztán blokk.

24′ Ancsin emelkedik fel és sújt le a karja, 10-8, Ortega időt kér! Nagy megy fel, de Mikler védi a lövést!

23′ Passzívba hajlik a Veszprém, aztán eladják a labdát. Fergeteges a hazai szurkolótábor!

no images were found

22′ Ilicet olvassa Mikler, remek védés! Sulic leüti Ilyést nem tesznek ellene semmit., A horvátból lassan ismét kijön a sötét oldal, mint tavaly, amikor telitorokból ordibált a zsűriasztallal. Vranjes a játékkal foglalkozik ott a gól a beállóból! 9-8!

21′ Vadkerti a szélről száll be, 8-8! Iváncsik Tamás a szélről, Mikler barvúrja, a kipattanóra Parrondo repül be, hogy kiüsse!

20′ Sulic az arcához kap és elterül, óriási színész a horvát, közelében nem járt senki keze. Ápolás zajlik, Nagy reklamál. A bírók nem ették meg a horvát filmakadémiánál nyilván díjazható alkotást, nincs kiállítás. A gyógyvíztől ő is talpra áll. Sulic már jól van, beállóban fordul, mellé!

19′ Hetest kapunk, jön Larholm! Benn van, 7-8!

18′ Ismét paszívon a bírói kéz. Sulc mellé. Ilic megint, remekül húzza vissza a jobb felsőre, Mikler hiába nyújtózik, 6-8.

17′ Emberhátrányban Gidai benn megkülönböztetőben, Roli lenn. Roli fenn, a figura nem jött be.

16′ Ancsin passzívban fölé suhint. Most meg Vadkerti kap két Kékes-percet. Iváncsik Gergő a szélről, Mikler lábbal véd!

15′ Mikler véd, aztán Mindegía lerohan, 6-7! Vranjes jön.

14′ Ilic fut keresztbe, megnyílik előtte a fal, lő is azonnal lentre, 5-7. Jön Sulc!

13′ Ilic talál be, 5-6. Mindegía fölé ejt hosszas szegedi ostrom végén.

12′ Füttykoncert Kékeséknek: Schuch sárgát kap csak, miután arcon üti Mindegíát. Niko góllal áll bosszút, középről, váratlanul! 5-5!

11′ Ilyés olvasható lövését érti meg és érinti meg Alilovic, véd is a horvát kapus. Gulyás veszi be Mikler kapuját, 4-5.

10′ Sulic tarthatatlan, Ancsin se tudja tartani, nem elég a gól, két perc a Pick játékosának 4-4-nél. Balogh kiszorított szögből Alilovicot lábon lövi.

9′ Ancsin most jól lő, 4-3! Nagyot nagyon megfogja Blazevic.

no images were found

8′ Mikler is véd! Jöhet a szegedi roham. Ancsin nem tud lőni.

7′ Egyenlít a Veszprém. Kimarad Vadkerti lövése, Alilovic védi.

6′ Ismét kibekkeljük, elképesztő szurkolás közepette Ilyés góljánál robban a csarnok! 3-2!

5′ Mindegía lövése szerencsésen bepattog Allilovicról, 2-2!

4′ Ilyésé az első gól, lepattintva bepattintja! 1-2! Jó a védekezés.

3′ Ancsin löketét fogja a kapus. Jól mozognak a pirosak, Sulic üresen, beveri, 0-2.

2′ Momir Ilic betalál, 0-1. Mindegía menti meg a labdát, Ilyésnek a passz, blokkolják.

1′ Akkor tehát kékben a mieink, pirosban a Veszprém, felszállt a köd is, a lézer is kihúny, kezdődjön tehát a szuperderbi! A Pick kezd! Kimarad Ilyés lövése.

15.58: Még köszöntik Szabó Istvánt, a Pick csapatorvosát és Dobozi Iván technikai vezetőt, mindketten 25 éve dolgoznak a csapat mellett, míg Pióker Sándor 20 éve tevékenykedik klubja mellett, ők vesznek most ajándékot a vezetőktől. Aztán hamarosan kezdünk!

15.55: Következik a zászlós felvonulás, a Pick sikereit felvonultató kollekció az első, 1977-es kupagyőzelemtől kezdve, a további címeket megörökítő lobogókon át az utolsó, 2007-es bajnoki címével bezárólag. A zászlókon – amelyeket a Pick utánpótláskorú játékosai hordoznak – ott van a győztes csapatok teljes névsora is. Következik a névsor, a bemutatások a zászlók árnyékában. Nagy László megkapja a megszokott füttykoncertet. Renato Sulic is. És most a mieink következnek, közben a B-közép kifeszíti a SZEGED feliratú magyar zászlót. A játékosok befutásánál kap szerepet a szárazjég, meg a lézer, ahogyan azt sejteni lehetett.

15.50: Kezdődik a felkonf, befut a Pick bika, majd néptánc következik, a Szeged néptáncegyüttes műsorával folytatódik a hangolás.

15.45: Marko Lasica továbbra is hiányzik a hazai keretből, Gidai Máté pedig ismét helyet kapott. Ezt leszámítva a legerősebb összeállításban meccsel a Pick. Persze a vendégek névsora sem gyenge. És most belekezd a piros mezes tábor is, rákontráz a hazai, kezdődhet a hangháború.
15.40: Hangosan zúg a B-közép, telt ház a szektorukban, a veszprémiek még hallgatnak.

15.35: Elkezdi a B-közép, megy a Szeged szurkolás dob-duda hangaláfestéssel. Az első hangpróba megvolt.

15.30: Dübörög a zene, kék a lelátó, de nem csak a székek színe miatt, hanem a Pick-mezes drukerekkel is telve. A játékvezetők is hasonlóan “színesek”, hiszen a Kékes testvérpár fújja majd a meccset – reméljük korrekten…

15.25: Szinte biztos, hogy többen leszünk a telt házat jelentő 3500 nézőnél: máris zsúfolásig telnek a lelátó felső részén található állóhelyek, közben áradnak be a drukkerek. A veszprémi szektor még meglepően foghíjas, egyelőre nem hangolnak az ultratáborok.

15.20: És most befut a Pick is, alig van félház még, de máris óriási dobvihar és dudahangorkán fogadja a csapatot. Dübörögnek a Pick szalámit formázó felfújt tapsolólufik is.

15.15: Nem csak a nagy képernyő az új látványelem: amikor feljöttünk szárazjég ködön át vezetett utunk, a csarnok tetőszerkezetén zöld lézernyalábok cikáztak. Most hatalmas füttykoncert közepette befutnak a veszprémi játékosok.

15.10: Egészen eddig futott a videó, most a bajnoki címét ünneplő Pick kimerevedett képét láthatjuk percek óta. A vendég drukkerek gyülekeznek a helyükön, várhatóan ismét nagyon sokan lesznek, hiszen a város majd minden pontján beléjük lehetett botlani délelőtt Újszegedtől Rókusig. Nagy az érdeklődés azon vendéglátóipari egységek iránt is, ahol lehet nézni a tévés közvetítést.

15.00: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az év szegedi mérkőzéséről! Óriási érdeklődés előzte meg az elmúlt két hétben a meccset, és óriási a készülődés is a sportcsarnokban. A veszprémi szektor sarkában óriási képernyőn fut videóösszeállítás az elmúlt évek Pick – Veszprém csatáiról.

Ilyés Ferenccel készült beharangozónk itt olvasható!

Zubai Szabolccsal készült beharangozónk itt olvasható!

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK, VIDEÓ (FRISSÜL)

Következő sztori

Aknagránátokat talált kertjében az ambrózfalvai férfi