Közélet

Ismét Diadalt hirdettek a szegedi iskolások között

Ismét Diadalt hirdettek a szegedi iskolások között

2013. október 31., csütörtök
Ismét Diadalt hirdettek a szegedi iskolások között
13_gs

Általános iskolások között rendezik meg Szegeden idén is a Diadal című sportverseny-sorozatot: a csapatok kirándulásért és értékes nyereményekért versenghetnek!

Hagyományteremtő szándékkal indult útjára a tavalyi tanévben a Vidáman Kft. Diadal című sportverseny-sorozata. A tanév során 10 szegedi általános iskola mérte össze tudását és erejét, a versenyfordulók középpontjában a sport, a mozgás és a közös szórakozás állt. A csapatok komoly célokért küzdöttek, minden iskola értékes nyereményekkel gazdagodott. Az ötfordulós, egyedülálló kezdeményezés ismét útjára indul, az iskolák már megkezdték a felkészülést. Az idei Diadal már a versenyző iskolák összetételét tekintve is színesebbnek ígérkezik, mivel nem kizárólag szegedi iskolák csapatai is bemutatkoznak. A győztes iskola egy évig birtokolhatja majd a Diadal vándorpajzsot, de emellett a csapatok kirándulásokon vehetnek részt és értékes tárgyjutalmakban is részesülnek. A sport, a mozgás megszerettetése a felnövekvő generációval, és az egészséges versenyszellem kialakítása a fiatalokban: ez a cél hívta életre azt a példátlan civil összefogást, amely arra vállalkozott, hogy lehetőséget teremt egy, a szegedi iskolák közötti sportverseny megszervezésére és lebonyolítására. Az elmúlt évtizedek során ilyen szintű városi sportrendezvény-sorozata nem volt Szegednek, a versenyzők és a támogatók által kapott visszajelzések alapján a Diadal sikert aratott diákok és felnőttek körében is. Többségében cégek, intézmények vállalták a költségek előteremtését. A rendezvényhelyszínek Szeged legnagyobb sportcentrumai, a Sportcsarnoktól, a Maty-éri Olimpiai Központig. A versenyben 4-8 osztályos diákok megmozgatását tűzték ki célul; ebből a korosztályból kell, hogy álljon az iskola 20 fős csapata, valamint 2 fő felnőtt játékos segítheti a diákokat. Ám a fordulókra várják az iskolák szurkolótáborait is, akiknek idén szurkolói versenyt is hirdetnek. Így valóban nagy tömegek versenyezhetnek a Diadalért az alábbi helyszíneken és időpontokban: 2013. November 8. Városi Sportcsarnok 2013. December 13. Városi Műjégpálya 2014. Február 21. Napfényfürdő Aquapolis 2014. Április. Maty-éri Olimpiai Központ 2014. Május. Városi Sportcsarnok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.