Közélet

Hoppál Péter: nemzeti érdek a helyi termelők megerősítése

Hoppál Péter: nemzeti érdek a helyi termelők megerősítése

2013. október 12., szombat
Hoppál Péter: nemzeti érdek a helyi termelők megerősítése

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő szerint nemzeti érdek a helyi termelők megerősítése, ezért lehetővé kell tenni, hogy az ország minél több pontján legyen termelői piac.

A politikus szombaton Pécsen, a Búza terére kitelepült árusoknál tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a termelői piacok nem jelentenek komoly konkurenciát a boltoknak, bevásárlóközpontoknak, ugyanakkor azzal, hogy közvetlen kapcsolatot teremtenek a termelő és a fogyasztó között, számos család megélhetését biztosíthatják. Rámutatott, felmérések szerint az ilyen piacokon árusító termelők forgalma jelentősen emelkedik, sokkal nagyobb bevételre tehetnek szert, mintha termékeiket viszonteladóknak, nagykereskedelmi csoportoknak értékesítenék.

Hoppál Péter

örömének adott hangot, hogy az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek, jogszabályi módosításoknak is köszönhetően egyre több helyen alakul termelői piac, ugyanakkor szükségesnek nevezte, hogy azok létrehozását, lehetőségeikhez mérten, a helyi önkormányzatok is támogassák. A politikus Pécset hozta fel példaként, ahol több cég együttműködve szervezi meg az árusítást, marketingmunkát végez a piac ismertségének növeléséért, a környékén pedig ingyenes parkolást tesznek lehetővé a vásárlók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.