Sport

Fociünneppel avatták az újszentiváni sportpályát + FOTÓK

Fociünneppel avatták az újszentiváni sportpályát + FOTÓK

2013. október 27., vasárnap
Fociünneppel avatták az újszentiváni sportpályát + FOTÓK
ujszentivani_palyaavato50_gs

A vasárnap a labdarúgás jegyében telt Újszentivánon, a településen egy 22x42 méteres, műfűvel borított sportpálya, illetve az ahhoz tartozó 150 férőhelyes lelátó felavatása adta a fociünnep alapját. A projekt a Magyar Labdarúgó-szövetség és Újszentiván Községi Önkormányzat közös finanszírozásából valósult meg az Országos Pályaépítési Program keretében.

A délutáni megnyitón többek között jelen volt

Putnik Lázár

polgármester,

Mészöly Kálmán

, a Magyar Labdarúgó-szövetség nagykövete,

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója,

Kiss-Rigó László

megyés püspök, az MLSZ megyei igazgatósága mellett működő társadalmi elnökség elnöke, illetve

Talpai János

, Újszentiván díszpolgára, a CSLSZ korábbi elnöke. Putnik Lázár megnyitó beszédében elmondta, reményei szerint minél több korosztály találja majd meg szórakozását a sportpályán, amely mellett a jövőben fitneszgépekkel kívánják bővíteni a mozgási lehetőségeket. Mészöly Kálmán kitért rá, mindig örömmel vesz részt az újszentivánihoz hasonló pályaavatókon, hiszen ilyenkor azzal szembesül, még a mai magyar labdarúgás hányattatott sorsa mellett is akadnak, akik megteremtik a fiatalság sportolásához szükséges infrastrukturális körülményeket. Nógrádi Tibor e gondolathoz kapcsolódva kifejtette, a legjobb befektetés mindig az ifjúság segítésébe fektetett energia, hiszen az a leginkább megtérülő. "A legfontosabb az ifjúság nevelésére, képzésére fordított pénz és energia, az MLSZ éppen ezért stratégiai célnak tekinti a fiatal korosztályok, az U7, az U9 és az U11 képzését, aminek kiemelkedő eszközei az országszerte átadott műfüves pályák, illetve az azokhoz kapcsolódó szakmai munka. Kívánom Újszentiván lakosságának, legyen sok örömük a pályában, s neveljenek rajta sok tisztességes, egészséges újszentiváni, magyar embert" - mondta.

ujszentivani_palyaavato35_gs

A megnyitót követően a délelőtt kezdődött, 10 éven aluliak számára kiírt utánpótlástorna utolsó mérkőzésére került sor. A megmérettetést végül a Szentes Junior FC együttese nyerte, megelőzve az Orosháza, a Déli Apró FC és a Rendőr TE csapatait. A kiírás legjobb mezőnyjátékosnak járó díjban részesült a Békés megyei alakulat játékosa,

Dénes Adrián

, a legjobb kapuséban pedig a rendőrgárdát erősítő

Nagy Bendegúz

. A gólkirályi címet a szentesi

Kordás Bálint

hódította el, míg a helyi lakos

Tóth Márkó

polgármesteri különdíjat vehetett át a település népszerűsítésében mutatott érdemei okán. Az érmeket és kupákat

Bohács Zsolt

országgyűlési képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke adta át a gyerekeknek. A rendezvény fénypontját az Újszentiván Öregfiúk és a Grosics Labdarúgó Akadémia együttesének összecsapása jelentette, amelyen a hazaiak a kétszer 15 perc végén 1-0-s győzelmet ünnepelhettek a többek között Kiss-Rigó Lászlóval és Nógrádi Tiborral felálló ellenfelükkel szemben. A napot az Újszentiván és a Medgyesbodzás lánycsapatainak összecsapása folytatta, majd a felnőttek tornája zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.