Fociünneppel avatták az újszentiváni sportpályát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ujszentivani_palyaavato50_gsA vasárnap a labdarúgás jegyében telt Újszentivánon, a településen egy 22×42 méteres, műfűvel borított sportpálya, illetve az ahhoz tartozó 150 férőhelyes lelátó felavatása adta a fociünnep alapját. A projekt a Magyar Labdarúgó-szövetség és Újszentiván Községi Önkormányzat közös finanszírozásából valósult meg az Országos Pályaépítési Program keretében.

A délutáni megnyitón többek között jelen volt Putnik Lázár polgármester, Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó-szövetség nagykövete, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, Kiss-Rigó László megyés püspök, az MLSZ megyei igazgatósága mellett működő társadalmi elnökség elnöke, illetve Talpai János, Újszentiván díszpolgára, a CSLSZ korábbi elnöke.

Putnik Lázár megnyitó beszédében elmondta, reményei szerint minél több korosztály találja majd meg szórakozását a sportpályán, amely mellett a jövőben fitneszgépekkel kívánják bővíteni a mozgási lehetőségeket. Mészöly Kálmán kitért rá, mindig örömmel vesz részt az újszentivánihoz hasonló pályaavatókon, hiszen ilyenkor azzal szembesül, még a mai magyar labdarúgás hányattatott sorsa mellett is akadnak, akik megteremtik a fiatalság sportolásához szükséges infrastrukturális körülményeket. Nógrádi Tibor e gondolathoz kapcsolódva kifejtette, a legjobb befektetés mindig az ifjúság segítésébe fektetett energia, hiszen az a leginkább megtérülő. “A legfontosabb az ifjúság nevelésére, képzésére fordított pénz és energia, az MLSZ éppen ezért stratégiai célnak tekinti a fiatal korosztályok, az U7, az U9 és az U11 képzését, aminek kiemelkedő eszközei az országszerte átadott műfüves pályák, illetve az azokhoz kapcsolódó szakmai munka. Kívánom Újszentiván lakosságának, legyen sok örömük a pályában, s neveljenek rajta sok tisztességes, egészséges újszentiváni, magyar embert” – mondta.

ujszentivani_palyaavato35_gs

A megnyitót követően a délelőtt kezdődött, 10 éven aluliak számára kiírt utánpótlástorna utolsó mérkőzésére került sor. A megmérettetést végül a Szentes Junior FC együttese nyerte, megelőzve az Orosháza, a Déli Apró FC és a Rendőr TE csapatait. A kiírás legjobb mezőnyjátékosnak járó díjban részesült a Békés megyei alakulat játékosa, Dénes Adrián, a legjobb kapuséban pedig a rendőrgárdát erősítő Nagy Bendegúz. A gólkirályi címet a szentesi Kordás Bálint hódította el, míg a helyi lakos Tóth Márkó polgármesteri különdíjat vehetett át a település népszerűsítésében mutatott érdemei okán. Az érmeket és kupákat Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke adta át a gyerekeknek.

A rendezvény fénypontját az Újszentiván Öregfiúk és a Grosics Labdarúgó Akadémia együttesének összecsapása jelentette, amelyen a hazaiak a kétszer 15 perc végén 1-0-s győzelmet ünnepelhettek a többek között Kiss-Rigó Lászlóval és Nógrádi Tiborral felálló ellenfelükkel szemben. A napot az Újszentiván és a Medgyesbodzás lánycsapatainak összecsapása folytatta, majd a felnőttek tornája zárta.

no images were found

Előző sztori

Súlyemelés: Nagy Péter 6. a wroclawi vb-n

Következő sztori

Hatalmas vaskori oszlopsorokat tártak fel svéd régészek