Cselgáncs: szegedi sikerek Szabadkán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

100_4833A hazai rendezésű régiós verseny sikeres szereplése után Szabadkán is érmek sorát nyerték a Szegedi Judo Iskola SE fiatal dzsúdósai.

A Serdülő Euroliga második állomásának számító megmérettetésen a szegedieken kívül Domaszék sportolói érkeztek Magyarországról, mellettük horvát, szerb és román fiatalok léptek tatamira a győzelem reményében. A Tisza parti város egyetlen aranyérmét a szegedi első fordulóban is győztes Herzog Dániel szerezte az 1999/2000-es születésű generáció 46 kilogrammos súlycsoportjában, maga mögé utasítva például a harmadik helyen végzett domaszéki Bóka Bendegúzt is. A szegedi egyesület tehetségét a versenyt követő díjátadón a bírók a legtechnikásabb versenyzőnek járó serleggel tüntették ki. A korcsoport további három Csongrád megyei érmet hozott még, Tompa Péter az 55, Szabó Márton a 73, a Domaszéki Judo SE cselgáncsozója, Czirok Szabolcs pedig a 42 kilós kategóriában lett harmadik. A felsorolt versenyzők szereplésükkel, természetesen, további egységekkel szaporították pontjaik számát az Euroliga sorozatában.

Nem csak a 13-14 évesek vettek ugyanakkor részt a tornán, a 2002-es korosztályban Tompa Márton 60 kilogramm fölötti, a 2003-asoknál a 42 kilós csoportban Zádori Bálint szerzett ezüstérmet. Utóbbi generációban a domaszéki Miklós Levente (30 kg) és Bende Patrik (38 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel a küzdelmek végén.

Az Euroliga harmadik fordulójára december 14-én, Aradon kerül sor, remélhetőleg a romániai szervezésű megmérettetés is legalább annyira szép sikereket eredményez majd magyar szempontból, mint az eddigi két kör.

Előző sztori

Koszovóban és megemlékeztek az aradi vértanúkra

Következő sztori

Hatvan szárnyast lopott a makói férfi