Baka István-verseny középiskolásoknak és felnőtteknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi székhelyű Baka István Alapítvány ismét meghirdette középiskolás és felnőtt kategóriában Kárpát-medencei Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyét, melyre október 7-éig lehet jelentkezni.

„Én itt vagyok – üzenet Új-Huligániából” címmel hirdette meg a Baka István Alapítvány – a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi Környezet Kollégiuma, a Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged és a Magyar Versmondók Egyesülete támogatásával – az idei Baka István-emlékversenyt. A találkozót – immár hagyományosan – kétnaposra tervezik, november 16-án és 17-én rendezik meg Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A november 16-i verseny másnapján a résztvevőknek lehetőségük lesz a zsűritagok által vezetett elmélyültebb műhelymunkára, a Baka-életmű rövid, összefoglaló áttekintésére, egy Örkény István-műsor meghallgatására, egy közös szegedi sétára, valamint kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, jó kapcsolatok kialakítására egymással, az alapítvány és a Baka család tagjaival.

Mindenkit szeretettel várnak, bárhol lakik Magyarország határain innen vagy túl. Szegedi és Szeged környéki vendégeiknek térítésmentes ebédet, távolabb lakó vendégeiknek ingyenes szállást és napi háromszori étkezést is biztosítanak. (Vasárnapi szállást és étkezést csak az igényelhet, aki részt vesz az aznapi, 14 óráig tartó műhelymunkában.) A külföldről érkezők – a jelentkezők létszámától függő mértékben – útiköltség-támogatást is kapnak.

A nevezés feltételei:

• Nem hivatásos, középiskolás és felnőtt vers- és prózamondók jelentkezhetnek, akik betöltötték 14. életévüket, és befejezték általános iskolai tanulmányaikat.
• Egy intézményből maximum 3 versenyző nevezhet. Ennél több jelentkező esetén kérik, rendezzenek háziversenyt.
• A versenyzőktől három olyan mű megtanulását várják, amellyel nem szerepeltek még (iskolán kívüli) nyilvánosság előtt:
‒ egy költeményt vagy prózát az egyetemes magyar irodalomból,
‒ egy Baka István-művet
‒ egy Baka István által magyarra fordított alkotást.
• Egy-egy mű előadása nem haladhatja meg a 3 percet.

Jelentkezési határidő: 2013. október 7.
A késve jelentkezőknek nem tudják a szállás-, étkezés- és útiköltség-támogatást biztosítani.
A művek kiválasztásában segítséget nyújthat az alapítvány honlapjának Művek / Works című oldala, amelyen megtalálhatók Baka István művei és műfordításai: http://www.baka.hu/content/11.
A legteljesebb versgyűjtemény a Baka István Művei. Versek című kötetben található.

Érdeklődni a Baka István Alapítvány munkatársainál lehet:
Baka Istvánné: +36/62/742-785; +36/20/254-1772; +36/30/596-0423
Tényi Jánosné: 62/635-281, 30/857-2218;
E-mail: alapitvany@baka.hu, levélcím: 6723 Szeged, Molnár u. 4.
A program részleteiről a jelentkezőket e-mailben, folyamatosan tájékoztatják.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: hétből hét, győzelemmel hangolt a Csurgóra a Pick

Következő sztori

Futsal: Brinszky és Erhardt góljai is kellettek az UTC továbbjutásához

Legutóbbi hasonló cikkek