A madáretetés fortélyairól tanultak a Tabán utcai ovisok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

madaretetes09_gsA költöző és az itt telelő madarakról, illetve a madáretetés tudnivalóiról tanultak a Tabán utcai óvoda Napocska csoportos gyerkőcei. A madarak által kedvelt magokról az Orpheus Állatvédő Egyesület tartott felvilágosítást.

„Nekünk is van otthon” – kiáltott fel az egyik kislány, amikor Seres Zoltán szegedi elnök az előre összetákolt kis faház alakú madáretetőket felmutatta a gyerekeknek. Az óvoda udvarának asztalán különféle téli odúk sorakoztak: volt közöttük rossz tüzelőanyag kérgéből leháncsolt házikó, de csiszolt falemezekből épített is.

Seres Zoltán azt is megmutatta a kicsiknek, mi mindennel tömhetik meg tollas barátaik bendőjét. Az egyik kisfiú szeretett volna belekezdeni a felsorolásba, de izgalmában kudarcba fulladt az akció: „én tudom mit esznek a madarak… csak elfelejtettem”. Persze az Orpheus munkatársai kisegítették, közösen kezdték el sorra venni a szalonnát, a napraforgó magvat, és a különféle kalászos növényeket, melyek egészen tavaszig pótolni kell az etetőkben.

madaretetes23_gs

Az ovisok “természetbúvárkodhattak” is, zsiráfos naptárnyeremény fejében madárfaj felismerő játékot rendeztek nekik, olyan égivándorokról, melyekkel akár a kertben is találkozhatnak. Végezetül a Napocska csoport tagjai együtt kiválasztották az óvoda madáretetőjét, s feltették a legnagyobb fa ágára. A kisebb gallyakra pedig magokból összegyúrt, hálós gombócokat tettek.

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: szombaton Szegeden az alapszakasz csúcsmeccse

Következő sztori

„Állati” továbbképzés rendőröknek