Közélet

A madáretetés fortélyairól tanultak a Tabán utcai ovisok + FOTÓK

A madáretetés fortélyairól tanultak a Tabán utcai ovisok + FOTÓK

2013. október 24., csütörtök
A madáretetés fortélyairól tanultak a Tabán utcai ovisok + FOTÓK
madaretetes09_gs

A költöző és az itt telelő madarakról, illetve a madáretetés tudnivalóiról tanultak a Tabán utcai óvoda Napocska csoportos gyerkőcei. A madarak által kedvelt magokról az Orpheus Állatvédő Egyesület tartott felvilágosítást.

„Nekünk is van otthon” – kiáltott fel az egyik kislány, amikor

Seres Zoltán

szegedi elnök az előre összetákolt kis faház alakú madáretetőket felmutatta a gyerekeknek. Az óvoda udvarának asztalán különféle téli odúk sorakoztak: volt közöttük rossz tüzelőanyag kérgéből leháncsolt házikó, de csiszolt falemezekből épített is. Seres Zoltán azt is megmutatta a kicsiknek, mi mindennel tömhetik meg tollas barátaik bendőjét. Az egyik kisfiú szeretett volna belekezdeni a felsorolásba, de izgalmában kudarcba fulladt az akció: „én tudom mit esznek a madarak… csak elfelejtettem”. Persze az Orpheus munkatársai kisegítették, közösen kezdték el sorra venni a szalonnát, a napraforgó magvat, és a különféle kalászos növényeket, melyek egészen tavaszig pótolni kell az etetőkben.

madaretetes23_gs

Az ovisok "természetbúvárkodhattak" is, zsiráfos naptárnyeremény fejében madárfaj felismerő játékot rendeztek nekik, olyan égivándorokról, melyekkel akár a kertben is találkozhatnak. Végezetül a Napocska csoport tagjai együtt kiválasztották az óvoda madáretetőjét, s feltették a legnagyobb fa ágára. A kisebb gallyakra pedig magokból összegyúrt, hálós gombócokat tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.