Közélet

A Jobbik alanyi jogon adna ivóvizet mindenkinek

A Jobbik alanyi jogon adna ivóvizet mindenkinek

2013. október 11., péntek
A Jobbik alanyi jogon adna ivóvizet mindenkinek

A Jobbik azt szeretné, ha az alapvető emberi szükségletek kielégítéséhez szükséges ivóvíz alanyi jogon, ingyenesen járna mindenkinek Magyarországon - mondta Kepli Lajos ellenzéki országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

Felidézte: pénteken ér véget a budapesti víz világtalálkozó, ahol többször is elhangzott, hogy az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Ennek biztosítására a Jobbik kormányra kerülése esetén garantálná, hogy minden ember ingyen jusson hozzá a napi szükségleteit fedező ivóvízhez. Ismertette: az egészségügyi világszervezet ajánlása szerint napi száz liter víz szükséges az alapvető szükségletek - higiéniás és ivóvíz - kielégítésére. Ezért a Jobbik fejenként havi három köbméter ivóvizet biztosítana ingyen mindenkinek úgy, hogy egy háztartás legfeljebb havonta 15 köbméter vizet kaphatna térítésmentesen.

Kepli Lajos

elmondta: a program fedezetét az illegális vízhasználók szűkítésével és a pazarló vízhasználók fogyasztásának megadóztatásával teremtenék elő. Az MTI kérdésére hozzátette: országos nyilvántartást kellene készíteni a magyarországi kutak helyéről és állapotáról, hogy csökkenjen az illegális vízhasználat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.