A Jobbik alanyi jogon adna ivóvizet mindenkinek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik azt szeretné, ha az alapvető emberi szükségletek kielégítéséhez szükséges ivóvíz alanyi jogon, ingyenesen járna mindenkinek Magyarországon – mondta Kepli Lajos ellenzéki országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

Felidézte: pénteken ér véget a budapesti víz világtalálkozó, ahol többször is elhangzott, hogy az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Ennek biztosítására a Jobbik kormányra kerülése esetén garantálná, hogy minden ember ingyen jusson hozzá a napi szükségleteit fedező ivóvízhez.

Ismertette: az egészségügyi világszervezet ajánlása szerint napi száz liter víz szükséges az alapvető szükségletek – higiéniás és ivóvíz – kielégítésére. Ezért a Jobbik fejenként havi három köbméter ivóvizet biztosítana ingyen mindenkinek úgy, hogy egy háztartás legfeljebb havonta 15 köbméter vizet kaphatna térítésmentesen.

Kepli Lajos elmondta: a program fedezetét az illegális vízhasználók szűkítésével és a pazarló vízhasználók fogyasztásának megadóztatásával teremtenék elő. Az MTI kérdésére hozzátette: országos nyilvántartást kellene készíteni a magyarországi kutak helyéről és állapotáról, hogy csökkenjen az illegális vízhasználat.

Default thumbnail
Előző sztori

Történelmi csúcson a foglalkoztatás

Default thumbnail
Következő sztori

Továbbra is alacsony infláció várható

Legutóbbi hasonló cikkek